12 Kasım 2012 Pazartesi

Mike D'Antoni Lakers'ın Yeni Koçu


Mike Brown'la yollarını ayıran Los Angeles Lakers'ın Phil Jackson'ı takımın başına döndüreceği konuşulurken kulüp şaşırtıcı bir kararla geçtiğimiz sezon New York Knicks'ten ayrılan Mike D'Antoni'yi koçluğa getirdi.

Hızlı hücumcu ve savunmayı pek de önemsemeyen bir koç olarak tanınan D'Antoni, bugüne kadar normal sezonlarda yakaladığı büyük başarılara karşın Playoff'larda hayal kırıklığı yarattı.

Lakers'ın Steve Nash, Kobe Bryant, Pau Gasol ve Dwight Howard'la malum seviyede olan hücum gücünü D'Antoni sonuna kadar kullanacak ve dominant bir ofansif takım ortaya çıkaracaktır. Ancak bir problem var.

Lakers takımı hakkında en büyük potansiyel sorun oyuncularının yaşlılığının savunmada problem yaratabilecek olmasıydı. Bu durumu önlemek için takımın yapması gereken hızlı ve atletik takımları set hücumlarına zorlayarak size avantajlarını kullanmaktı. D'Antoni'nin gelişiyle bu stratejinin büyük bir hayal olacağı aşikar.

Suns'ta ve Knicks'te oynattığı run&gun tarzı yedi saniyenin altında sürede hücumlar kullanmaya dayalı sistemin hızlı temposu, yaşlı Lakers kadrosunun kaldırabileceği bir tempo değil. Savunmaya dönerken büyük problemler yaşayabilirler ve ligin diğer büyük şampiyonluk adayları Miami Heat ile Oklahoma City Thunder mükemmel fast break'e çıkabilen ekipler.

Lakers'ın yardımcı koç olarak göreve eski Portland Trail Blazers koçu Nate McMillan'ı getirmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder