26 Şubat 2012 Pazar

2012 NBA All Star - Yetenek Yarışmaları


2012 NBA All-Star'da cumartesi gecesi yetenek yarışmaları yapıldı. Şut Yarışması, Yetenek Yarışması, Üç Sayı Yarışması ve Smaç Yarışmaları'nda kazananlar belli oldu.

HAIER SHOOTING STARS

Haier Shooting Stars yarışmasında bir eski NBA oyuncusu, bir WNBA oyuncusu ve bir aktif NBA oyuncusundan oluşan üçer kişilik takımlar bulunuyor. Altı adet şut noktasından, oyuncular rotasyon yaparak şut atarlar ve en kısa sürede şutları bitirmeye çalışıyorlar. En fazla iki dakika kullanılabiliyor. Şut bölgeleri iki çapraz orta mesafe, bir baseline orta mesafe, bir sol çapraz üçlük, bir ortadan üçlük ve bir orta saha şutundan oluşuyor. İki tur var, ilk turda en iyi iki derece finale yükseliyor.

Texas

Kenny Smith
Sophia Young
Chandler Parsons

New York Knicks

Allan Houston
Cappie Pondexter
Landry Fields

Orlando

Dennis Scott
Marie Ferdinand-Harris
Jameer Nelson

Atlanta

Steve Smith
Lindsey Harding
Jerry Stackhouse

-----

İlk Tur

Texas takımında Kenny Smith en iyi performansı gösterirken, Sophia Young baseline şutunda ve Chandler Parsons üçlükte zorlanarak vakit kaybettiler. Orta saha şutunu Kenny Smith soktu. New York takımında Allan Houston ve Cappie Pondexter sağlam performans gösterirken yalnızca Landry Fields zorlandı. Orta saha şutunu Allan Houston soktu. Ev sahibi Orlando takımı yavaş hareket etmenin bedelini öderken, tüm oyuncular kötüydü. Orta saha şutunu Marie Ferdinand-Harris soktu. Son takım Atlanta'da ise Lindsey Harding en başarılı isimdi ve orta saha şutunu da soktu. İlk bölümü en hızlı bitirenlerden olsalar da Atlantalılar orta saha şutunu sokmakta zorlandı. İlk turun ardından Texas ve New York finale yükseldiler. İlk turun en önemli notu, hem eski oyuncuların hem de WNBA oyuncularının aktif oyunculardan daha iyi performans göstermesi oldu.

Texas : 42.7
New York : 38.7
Orlando : 1:04
Atlanta : 55.3

Final


Texas takımında Sophia Young ile Chandler Parsons çok zorlanırken Kenny Smith gemisini kurtardı. Orta saha şutunu ilk denemede sokan Kenny Smith dikkat çekti. New York'ta ise takım orta saha şutuna sadece 15 saniyede geldi, orta saha şutunu ise Allan Houston sokarak New York'a galibiyeti getirdi.

Texas : 47.6
New York : 37.3

Şampiyon : New York (Allan Houston, Cappie Pondexter, Landry Fields)


-----

TACO BELL SKILLS CHALLENGE

Taco Bell Skills Challenge'ta yarışmacılar özel bir parkurda yarışıyorlar. Bir turnikeyle başlayan parkurda, slalom dribbling, göğüs pası, bounce pas, üç sayılık atış, uzun pas, slalom dribbling ve turnike ile sonuca ulaşılıyor. İlk turda en iyi üçlü finale kalıyor.

İlk Tur

İlk turda Deron Williams ve Tony Parker harika performanslar gösterirken, üçüncü bilet için aynı süreyi yapan Rajon Rondo ve John Wall tiebreake kaldılar.

Rajon Rondo : 32.8
Kyrie Irving : 42.2
Deron Williams : 28.3
Russell Westbrook : 33.8
Tony Parker : 29.2
John Wall : 32.8

Tiebreak

Tiebreak'te Rajon Rondo kusursuz bir performans gösterek en iyi dereceyi yaparken, John Wall üçlükte zorlanıp elenince son turnike yerine kendine alley-oop yaparak smaç vurmayı tercih etti.

Rajon Rondo : 27.5
John Wall : 45.4

Final

Finalde Rajon Rondo beklenmedik şekilde en iyi olduğu alan bounce pasta takılırken, Deron Williams ancak altıncı üçlüğünü sokabildi. Tony Parker ise çok daha az hata yaparak üçüncü Skills Challenge katılımında ilk şampiyonluğunu kazandı.

Rajon Rondo : 34.6
Tony Parker : 32.8
Deron Williams : 41.4

Şampiyon : Tony Parker


-----

FOOT LOCKER THREE POINT CONTEST

Foot Locker Three Point Contest'te yarışmacılar altı ayrı noktadan altı şut kullanıyorlar. Her noktada son toplar iki puan değerinde. İlk turdaki en iyi üç derece finale kalıyor, bu üçlü finalde aynı formatta yarışıyor. Eğer beraberlik olursa tiebreak turunda ilk turda 24, finalde 60 saniyelik yarışmalar yapılıyor.

İlk Tur

Mario Chalmers : 18
Kevin Love : 18
Anthony Morrow : 14
Kevin Durant : 20
Ryan Anderson : 17
James Jones : 22

İlk Tur Tiebreak

Mario Chalmers : 4
Kevin Love : 5

Final

Kevin Love : 16
Kevin Durant : 16
James Jones : 12

Final Tiebreak

Kevin Love : 17
Kevin Durant : 14

Şampiyon : Kevin Love


-----

SPRITE SLAM DUNK CONTEST

Sprite Slam Dunk Contest'te kurallar bu sene değiştirildi. Yarışmacılar üç smaç yapacak ve seyirciler oylama yapacak. Eskiden olan jüri sistemi ve ilk tur-final uygulaması kaldırıldı. Her oyuncunun smaç için bir dakika otuz saniyesi bulunuyor.

Chase Budinger
Jeremy Evans
Derrick Williams
Paul George

İlk Smaçlar

İlk smaçlar epey sönüktü. Bana kalırsa en etkileyici smacı Chase Budinger vurdu. Derrick Williams'ın değirmeninin görüntüsü hoştu. Paul George 2.18'lik bir adamın üstünden vursa da sırtından destek aldığı için smacın kalitesi düştü. En kötü smaç ise açık ara Jeremy Evans'ındı, sanıyorum yapmak istediğini yapamadı.

Chase Budinger : Chase Budinger ilk smacında ünlü rapçi P-Diddy'i salona getirerek üstünden sıçrayarak smaç vurdu. Budinger neredeyse Diddy'nin sırtından hiç destek almadan smacı vurdu.

Jeremy Evans : Jeremy Evans, saç bandına kamera takarak smaç vurmayı deneyerek ilginç bir fikir ortaya attı ancak fazlasıyla basit bir smaç yaparak etkileyici olamadı.

Paul George : Paul George, ilk smacında 2.18'lik takım arkadaşı Roy Hibbert'ın üstünden uçarak smacı vurdu. İlk denemede Dahtnay Jones, Hibbert'ın önünde durarak arkası dönük şekilde George'a pas atacaktı ancak koordinasyon sağlanamayınca George smacı kendi vurdu. Hibbert'ın sırtından destek alması kaliteyi düşürse de iyi smaçtı.

Derrick Williams : Derrick Williams, motosikletle salona girerek motorun üstünden uçarak değirmen smacı vurdu.

İkinci Smaçlar


Chase Budinger yaptığı uyutan smaçla korkutsa da, Jeremy Evans'ın muhteşem smacı, Derrick Williams'ın nefis smacı ve Paul George'un güzel şovuyla ikinci tur ilk turdan çok daha zevkli geçti.

Chase Budinger : Budinger fazlasıyla basit bir smaç vurarak izleyicileri hayal kırıklığına uğrattı. Budinger basit bir değirmen smacı vurdu.

Jeremy Evans : Jeremy Evans yarışmanın ilk izleyiciyi yerinden zıplatan smacını vurdu. Gordon Hayward sandalyeye oturarak iki topu havaya attı, Evans iki topu da havada yakalayarak smaçladı ve iki eliyle potaya asılı kaldı. Çok zor ve nefis bir smaçtı.

Paul George : George salonu kararttırıp, saç bandına ve formasına fosfor koyarak karanlıkta smaç vurdu. Smacı da neredeyse 360 dereceydi, hoş bir şovdu ancak topun fosforlu olmaması şanssızlık oldu.

Derrick Williams : Ricky Rubio'nun panyanın kenarına attığı topu yakalayan Derrick Williams tersten dönüp topu aldıktan sonra 180 derece dönüp smacı vurdu. Çok başarılı bir smaçtı.

Üçüncü Smaçlar

Üçüncü smaçlar da tıpkı birinci smaçlar gibi sönüktü.

Chase Budinger : Budinger gözlerini bantla kapatarak ters smaç vurdu ancak her zamanki gibi gerçekten görmüyor muydu mevzusu söz konusu olacaktır.

Jeremy Evans : Jeremy Evans, konuk olarak çağırdığı postacı rolündeki bir oyuncunun üstünden smaç vurdu ancak oyuncu epey kısaydı.

Paul George : Paul George, Larry Bird'ün stickerını tek eliyle panyaya yapıştırıp, diğer eliyle smaç vurmayı denedi. Dördüncü denemesinde başarılı oldu.

Derrick Williams : Williams denediği zorlu smacı yapamayınca basit bir smaçla turu noktaladı.

Jeremy Evans en iyi smacı vurdu ancak Paul George en istikrarlı smaçları vurdu. Ancak genel olarak bakıldığında çok sönük bir yarışmaydı, uykudan feragat ettiğimize değmedi açıkçası. Kazanan halktan gelen oyların %29'unu alan Jeremy Evans oldu.

Şampiyon : Jeremy Evans


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder