25 Şubat 2012 Cumartesi

NBA 2011-2012 Sezon Ortası Raporu


DOĞU KONFERANSI

1. Miami : 26-7

Miami Heat, Şubat ayında çok önemli bir form yükselişi yaşayarak üstüste sekiz maç kazandı ve en büyük rakipleri Chicago Bulls'tan çok daha istikrarlılar. Savunmalarını son dönemde iyice sertleştirmiş olmaları, rakip takımlara korku salıyor olsa gerek. İlk sırayı sezon sonuna kadar kolay kolay bırakmayacaklar gibi ancak en önemli meseleleri Dwyane Wade'in vücudu. Wade'in yorulduğu dönemlerde Mike Miller-James Jones ikilisi devreye girebilmeli.

2. Chicago : 27-8

Sezona yaptığı başlangıçla ligin en oturmuş takımı gibi bir görüntü çizen Chicago Bulls, sakatlık problemleri sebebiyle istikrarını kaybetmeye başladı. Geçen sezonun MVP'si Derrick Rose iyi bir sezon geçirmesine karşın çok sayıda maç kaçırdı. Takımın en büyük eksiği olan SG pozisyonunu Richard Hamilton doldurmuş gibi görünüyordu ancak sakatlık belası onu da buldu. Heat bu kadar ısınmışken Bulls'un geri dönmesi istikrara bağlı.

3. Orlando : 22-12

Belki problemler yaşadılar, belki Dwight Howard takas söylentileri bitmek bilmiyor ancak Orlando Magic, Howard'ın dominasyonuyla iyi gitmeyi sürdürüyor. Üstüste dört maç kaybettikten sonra Şubat ayında bir anda toparlandılar, bunda da en büyük faktör Dwight Howard'ın konsantrasyonunu geri kazanmasıydı. Ryan Anderson en çok gelişme kaydeden oyunculardan bir tanesi ve istikrarlı bir skorer. Hidayet Türkoğlu'nun kendisini bulması, Magic'i bir anda iddialı hale getirebilir.

4. Philadelphia : 20-14

Philadelphia 76'ers ligdeki tüm istikrarsızlık içinde geniş kadrosuyla istikrar yakalamış ve öne çıkmayı başarmıştı. Ancak All-Star arasına girilirken üstüste beş maç kaybederek soru işaretleri oluşturmaya başladılar. Şu anda Doğu'da en iyi beşinci dereceye sahipler ancak gruplarının lideri oldukları için dördüncü sırada görünüyorlar. Kendilerini bulmazlarsa burada kalmaları çok zor.

5. Indiana : 21-12

Indiana Pacers ligin en renkli takımlarından birisi oldu ilk bölümünde sezonun. Takımdaki skor paylaşımı tek kelimeyle büyüleyici. İlk beş oyuncularının tamamı çift haneli skor üretiyor, benchten de iki oyuncunun sayı ortalamaları dokuzun üstünde. Çok iyi gidiyorlardı ancak George Hill'in sakatlanmasıyla performansları düşüşe geçti. Hill geri dönmüş durumda ve Pacers'ın yukarıya doğru bir atak yapıp ilk üçü zorlaması muhtemel.

6. Atlanta : 19-14

Sakatlıkların en çok başını ağrıttığı takımlardan birisi Atlanta Hawks. Al Horford'u sezonun başında kaybettiler ve pivot pozisyonunu Zaza Pachulia'ya emanet ettiler. Bu sakatlık, Josh Smith-Joe Johnson ikilisinin de omzuna büyük yük koydu, ikisi de iyi iş çıkartsalar da sakatlık Joe Johnson'ı da vurdu. Sağlıklı kalabilirlerse hala Doğu'nun en sağlam kadrolarından birisine sahipler, Horford'ın Playoff'ta dönmesinin beklendiğini de belirtmek lazım.

7. New York : 17-17

Ligin en sansasyonel takımı New York Knicks kesinlikle. Çok kötü gidiyorlardı, dibe battılar, Carmelo Anthony-Amar'e Stoudemire ikilisi rezil oynuyordu ancak bir Asyalı çıktı geldi, tüm havayı değiştirdi. Jeremy Lin, spor tarihinin en büyük "underdog" hikayelerinden birini yazdı ve Linsanity akımını başlattı. Linsanity iyi hoş gidiyor ve Knicks'e bir gaz da verdi ancak oyuncuların bir arada oynamayı öğrenmesi gerek. J.R. Smith hamlesi önemliydi, eğer kadro birbirine alışırsa potansiyel çok yüksek.

8. Boston : 15-17

Boston Celtics'i son yıllarda ilk kez bu kadar kötü görüyoruz. Sezona berbat girdiler, toparlandılar, tekrar bozdular. Takım çok yaşlandı ve benchin çok kötü olması yaşlı oyunculara yük bindiriyor. Sadece yaşlılar da değil, Jeff Green sezona başlayamadan sezonu kapattı, Brandon Bass sakatlandı, Rajon Rondo sürekli sakatlanıyor. Bu iş böyle oldukça Celtics'in iddiası da fazla yüksek olmayacak.

9. Cleveland : 13-18

Çoğu kişi, Cleveland Cavaliers'ın bu sezon maç kaybetmeye oynayacağını ve 2012 Draftı'nda iyi bir oyuncu seçip Kyrie Irving-Tristan Thompson ikilisiyle birleştirip yeniden yapılanacağını düşünüyordu. Ancak Cavaliers maç kaybetmeye oynamıyor, kazanmaya çalışıyorlar. Playoff potasına da çok yakın durumdalar. Yine de Playoff'a girmeleri zor görünüyor, draftta iyi bir yer kapmaya çalışmak daha mantıklı duruyor. Kyrie Irving harika bir sezon geçiriyor ve 1 numaralı seçim olmanın hakkını veriyor.

10. Milwaukee : 13-20

Milwaukee Bucks taraftarları takımlarının maç kaybedip 2012'de sağlam bir oyuncu seçmelerini bekliyor. Bucks şu anda çok sınırlı bir takıma sahip ve yüksek potansiyelli bir oyuncu almak zorundalar. Bunun için en kısa ve etkili yol sağlam 2012 Draftı'ndan oyuncu seçmek fakat GM'leri olaya böyle bakmıyor sanıyorum. Andrew Bogut yine sakatlıklar sebebiyle ortalıkta yok, Ersan İlyasova beşe yerleşmeyi başardı ve iyi iş çıkartıyor.

11. Detroit : 11-24

Eğer ligin ikinci yarısında Doğu'da en çok çıkış yapmasını beklediğin kişi kim diye sorarsanız, tereddütsüz Detroit Pistons derim. Kadroları gayet kaliteli, Greg Monroe harika bir sezon geçiriyor ve yan parçalar da fena iş yapmıyor. Çaylak Brandon Knight'a daha fazla sorumluluk verilmeli çünkü altından kalkabileceğini gösterdi. Yine de Pistons, Cavs ve Bucks'ın yapmadığını yapıp bilerek maç kaybetme yoluna da gidebilir çünkü onlara göre sağlam takım olmak için yolları daha kısa.

12. Toronto : 10-23

Bir oyuncunun bir takımı bu kadar etkilediği fazla görülmemiştir herhalde. Bahsettiğim oyuncu Andrea Bargnani. Bargnani oynadığında Raptors farklı bir takım haline bürünüyor, maç kazanıyorlar. Ancak Bargnani olmadığında ligin en kötü birkaç takımından biriler. 2011'de seçtikleri oyuncu, yani Jonas Valanciunas henüz takıma katılmadı, onun gelişi ve seçilecek yeni oyuncuyla yeni bir sayfa açacaklar.

13. New Jersey : 10-25

Geleceği belirsiz bir takım New Jersey Nets. Deron Williams kalacak yanına parçalar alınıp başarıya yelken mi açılacak yoksa Williams takımı terk edip yine çaresiz bir Nets mi bırakacak lige ? Eğer Williams giderse Derrick Favors ve sonradan Enes Kanter'e dönüşmüş olan draft hakkını bir hiç uğruna vermiş olacaklar ki, bu çok büyük bir yıkım olur.

14. Washington : 7-26

Doğu'nun en plansız takımı. John Wall gibi bir potansiyel var ellerinde ancak çevresinde hiçbir kayda değer şey yok. Çaylak Jan Vesely'nin potansiyeli var ama NBA oyununa pek uyum sağlayabilmiş gibi görünmüyor. Acilen toparlanmaları gerekiyor, draft onlar için bir şans.

15. Charlotte : 4-28

Bobcats belki ligin sonuncusu ancak geleceğe umutla bakabiliyorlar. Çaylaklar Kemba Walker ve Bismack Biyombo iyi şanslar buluyorlar ve kendilerini geliştirme şansı elde ediyorlar. Gerald Henderson, D.J. Augustin gibi genç parçalar da cabası. Bu kadar kötü olduklarından draftta da yüksek sıradan seçim yapacaklarını düşünürsek, işlerin o kadar da kötü olmadığını görebiliyoruz.

BATI KONFERANSI


1. Oklahoma City : 26-7

Kevin Durant-Russell Westbrook ikilisi muhteşem performanslar gösteriyorlar, James Harden'ın da katkısıyla hücumu taşıyorlar. Diğer parçalar yeterince skor üretemiyor ancak bir şekilde iş yürüyor. Playoff'larda hücumda diğer oyunculara ihtiyaç olacağı ise bir gerçek.

2. San Antonio : 23-10

NBA tarihinin en istikrarsız sezonlarından birisinde, belki de NBA tarihinin en istikrarsız konferans performansını gösteren Batı'da tecrübeli San Antonio Spurs, üstüste 11 maç kazanarak kendini bir anda ön plana atmayı başardı. Kadro yaşlı olabilir, ancak birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve kadro alternatifli. Tony Parker'ın en iyi dönemindeki gibi üstün oynadığını da belirtmek gerek.

3. LA Clippers : 20-11

Chris Paul takıma tamamen alıştı ve muhteşem iş yapmaya başladı. Blake Griffin istikrarını koruyor. Chauncey Billups'ın sakatlanıp sezonu kapatması takımı yaralamış olsa da, Clippers alışma dönemini çabuk atlatıyor gibi görünüyor.

4. Dallas : 21-13

Son şampiyon sezona kötü girdikten sonra tıpkı Spurs gibi tecrübesiyle istikrar sağladı ve bir anda öne fırladılar. Dirk Nowitzki kariyerinin en kötü sezonlarından birini geçirirken bir anda patlama yaparak bildiğimiz haline geri döndü.

5. LA Lakers : 20-13

Lakers kesinlikle yapmak istediklerini yapamıyor. Mike Brown'ın gelişiyle Kobe Bryant'ın üstüne çok büyük yük bindi ve Bryant da artık yaşlandığından ve sakatlıklar kendisini yıprattığından verim konusunda sıkıntı yaşıyor. Andrew Bynum-Pau Gasol ikilisinin kullanımı şu an Lakers için artı ancak dördüncü bir skorer gelmedikçe takımın gerçek potansiyeline ulaşamayacağı da bir gerçek.

6. Houston : 20-14

Batı'nın istikrarsızlığından geniş kadrosu sayesinde faydalanarak üstlere kendini atmayı başaran Houston Rockets, oradan inmeye de niyetli görünmüyor. Kyle Lowry sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncularından bir tanesi.

7. Memphis : 19-15

Memphis Grizzlies, Zach Randolph'un yokluğunda gayet iyi işler çıkartıyor. Zach'in dönüşüyle ilk beşi zorlamaları dahi söz konusu olabilir.

8. Portland : 18-16

Sezonun en büyük hayal kırıklıklarından birisi Portland Trail Blazers. Oturmuş ve geniş kadrolarıyla istikrarsız Batı'da rahatlıkla ilk üçte olmaları gerekirken Playoff potasının son sırasındalar.

9. Denver : 18-16

Denver Nuggets, sezona harika bir giriş yaparak kendini Batı'nın ikinci sırasında bulmuştu. Ancak Danilo Gallinari'nin sakatlanmasıyla işler tersine döndü ve Nuggets bir anda Playoff potasının dahi dışına çıktı.

10. Minnesota : 17-17

Detroit Pistons için kullandığım ifadeyi Minnesota Timberwolves için de kullanacağım. Batı'da en çok çıkış yapmasını beklediğim takım Wolves keza performansları genelde sabit ve çok kaliteli oyuncuları var. Playoff yaparlarsa şaşırmam. Nikola Pekovic'in performansı onlar için hoş bir sürpriz oldu.

11. Utah : 15-17

Uzun rotasyonunun zenginliğine rağmen kısa rotasyonu felaket olan Utah Jazz, kaliteli guard eksikliği sebebiyle Playoff yarışından uzaklaşmaya başladı. Batı'da bu kadar güçlü kadrolar varken işleri çok zor, Al Jefferson'ı trade deadline öncesi elden çıkartsalar kendileri açısından çok faydalı olur.

12. Golden State : 13-17

Golden State Warriors için bu sezon bir geçiş sezonu. Herhangi bir iddiaları yok ve draft hakları muhtemelen Jazz'da gidecek. Warriors eğer ilk sekiz sıradan seçim yapma hakkı kazanırsa hakları Jazz'a gitmeyip kendilerinde kalacak, bunu düşünüp bilerek maç kaybetme ihtimalleri mevcut.

13. Phoenix : 14-20

Wizards için Doğu'nun en plansız takımı demiştim, Suns için de Batı'nın en plansız takımı diyorum. Steve Nash bir yere kadar. Takımı taşımaya çalışıyor ancak sadece birkaç galibiyet almaya yetiyor bu. Marcin Gortat çok iyi performans veriyor ama yeterli değil onun performansı. Suns'ın plansız olmasının sebebi, gelişmesini bekledikleri potansiyellerinin de olmaması.

14. Sacramento : 11-22

Sacramento Kings'in aslında yapabileceği bir şey yok. Oyuncuları henüz çok genç, gelişmelerini bekleyecekler başarı için. Son sıralarda olmaları da zaten ellerinde olan büyük potansiyele ekleme yapma şanslarını doğuruyor. Tyreke Evans-DeMarcus Cousins'e potansiyel konusunda rakip olabilecek tek ikili belki de Kevin Durant-Russell Westbrook ikilisi.

15. New Orleans : 8-25

Chris Paul'ün takımdan ayrılışının ardından New Orleans Hornets, yeniden yapılanma harekatına başladı. CP3 takasının en önemli parçası Eric Gordon'dan sakatlığı sebebiyle faydalanamasalar da, kötü bir yerde olmaları işlerine yarayabilir. 2012 Draftı'nda iki seçim hakları olacak ve muhtemelen ikisi de lottery pick olacak. Gordon, Aminu gibi yetenekli gençlerin yanına yapılacak ilavelerle yollarını bulabilirler.

-----

MVP YARIŞI

1. LeBron James (Miami Heat)


27.4 Pts - 8.1 Reb - 6.8 Ast - 0.7 Blk - 1.8 Stl - %54.7 FG - 36:42 Min

2. Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)


27.9 Pts - 8.1 Reb - 3.4 Ast - 1.2 Blk - 1.4 Stl - %51.4 FG - 38:00 Min

3. Chris Paul (Los Angeles Clippers)


19.2 Pts - 3.6 Reb - 8.6 Ast - 0.0 Blk - 2.3 Stl - %48.9 FG - 36:12 Min

4. Dwight Howard (Orlando Magic)


20.1 Pts - 15.3 Reb - 2.1 Ast - 2.2 Blk - 1.5 Stl - %55.4 FG - 38:17 Min

5. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)


23.5 Pts - 4.8 Reb - 5.5 Ast - 0.3 Blk - 1.9 Stl - %47.1 FG - 35:06 Min

6. Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)


28.4 Pts - 5.8 Reb - 4.9 Ast - 0.3 Blk - 1.3 Stl - %43.5 FG - 38:12 Min

7. Blake Griffin (Los Angeles Clippers)


21.4 Pts - 11.4 Reb - 3.0 Ast - 0.8 Blk - 0.8 Stl - %53.9 FG - 36:47 Min

8. Derrick Rose (Chicago Bulls)



21.8 Pts - 3.4 Reb - 7.7 Ast - 0.7 Blk - 0.8 Stl - %46.1 FG - 35:17 Min

9. Tony Parker (San Antonio Spurs)


19.4 Pts - 2.9 Reb - 8.1 Ast - 0.1 Blk - 1.1 Stl - %45.6 FG - 34:17 Min

10. Kevin Love (Minnesota Timberwolves)


25.0 Pts - 14.0 Reb - 1.9 Ast - 0.5 Blk - 1.0 Stl - %44.6 FG - 39:53 Min

-----

YILIN ÇAYLAĞI YARIŞI


1. Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)


18.1 Pts - 3.5 Reb - 5.1 Ast - 0.6 Blk - 0.8 Stl - %47.6 FG - 31:00 Min

2. Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves)


11.3 Pts - 4.3 Reb - 8.4 Ast - 0.2 Blk - 2.4 Stl - %37.5 FG - 34:53 Min

3. Brandon Knight (Detroit Pistons)

12.8 Pts - 3.5 Reb - 3.5 Ast - 0.1 Blk - 0.7 Stl - %41.3 FG - 31:48 Min

4. Marshon Brooks (New Jersey Nets)

14.6 Pts - 4.3 Reb - 2.0 Ast - 0.4 Blk - 1.1 Stl - %44.0 FG - 30:23 Min

5. Kemba Walker (Charlotte Bobcats)

13.2 Pts - 3.8 Reb - 3.8 Ast - 0.3 Blk - 1.1 Stl - %37.0 FG - 29:11 Min

6. Isaiah Thomas (Sacramento Kings)

8.8 Pts - 2.2 Reb - 2.9 Ast - 0.1 Blk - 0.6 Stl - %41.3 FG - 19:36 Min

7. Iman Shumpert (New York Knicks)

10.3 Pts - 3.4 Reb - 3.2 Ast - 0.3 Blk - 2.0 Stl - %37.7 FG - 30:06 Min

8. Kenneth Faried (Denver Nuggets)

7.2 Pts - 6.1 Reb - 0.4 Ast - 1.1 Blk - 0.5 Stl - %54.0 FG - 17:00 Min

9. Nikola Vucevic (Philadelphia 76'ers)

6.6 Pts - 5.0 Reb - 0.6 Ast - 0.8 Blk - 0.5 Stl - %54.2 FG - 17:00 Min

10. Markieff Morris (Phoenix Suns)

7.9 Pts - 5.0 Reb - 1.0 Ast - 0.7 Blk - 0.8 Stl - %39.5 FG - 20:30 Min

-----

İSTATİSTİK LİDERLERİ


Sayı

1. Kobe Bryant (LAL) : 28.4
2. Kevin Durant (OKC) : 27.9
3. LeBron James (MIA) : 27.4
4. Kevin Love (MIN) : 25.0
5. Russell Westbrook (OKC) : 23.5

Ribaund

1. Dwight Howard (ORL) : 15.3
2. Kevin Love (MIN) : 14.0
3. Andrew Bynum (LAL) : 12.8
4. Blake Griffin (LAC) : 11.4
5. DeMarcus Cousins (SAC) : 11.3

Asist

1. Steve Nash (PHX) : 10.9
2. Rajon Rondo (BOS) : 9.6
3. Jose Calderon (TOR) : 8.9
4. Chris Paul (LAC) : 8.6
5. Ricky Rubio (MIN) : 8.4

Blok

1. Serge Ibaka (OKC) : 3.2
2. JaVale McGee (WSH) : 2.7
3. DeAndre Jordan (LAC) : 2.6
4. Marc Gasol (MEM) : 2.2
5. Dwight Howard (ORL) : 2.2

Top Çalma

1. Mike Conley (MEM) : 2.5
2. Ricky Rubio (MIN) : 2.4
3. Chris Paul (LAC) : 2.3
4. Kyle Lowry (HOU) : 2.0
5. Andre Iguodala (PHI) : 2.0

-----

ALL NBA FIRST TEAM

C - Dwight Howard (ORL)
F - LeBron James (MIA)
F - Kevin Durant (OKC)
G - Russell Westbrook (OKC)
G - Chris Paul (LAC)

ALL NBA SECOND TEAM

C - Andrew Bynum (LAL)
F - Blake Griffin (LAC)
F - Kevin Love (MIN)
G - Kobe Bryant (LAL)
G - Derrick Rose (CHI)

ALL NBA THIRD TEAM

C - Marc Gasol (MEM)
F - LaMarcus Aldridge (POR)
F - Andre Iguodala (PHI)
G - Tony Parker (SAS)
G - Dwyane Wade (MIA)

-----

ÖDÜL DURUMLARI

Most Valuable Player of the Year : LeBron James (MIA)
Rookie of the Year : Kyrie Irving (CLE)
Defensive Player of the Year : Dwight Howard (ORL)
Most Improved Player of the Year : Ryan Anderson (ORL)
Sixth Man of the Year : James Harden (OKC)
Coach of the Year : Gregg Popovich (SAS)

-----

EN YÜKSEK İSTATİSTİKLER


PTS : Kevin Durant (OKC) : 51 vs. Nuggets
REB : Ersan İlyasova (MIL) : 25 vs. Nets
AST : Kyle Lowry (HOU) : 18 vs. Hawks
BLK : Serge Ibaka (OKC) : 11 vs. Nuggets
STL : Ty Lawson (DEN) : 8 vs. Blazers

-----

TEMSİLCİLERİMİZ

Hidayet Türkoğlu (ORL) : 11.5 Pts - 3.7 Reb - 4.5 Ast - 0.3 Blk - 0.8 Stl - %40.7 FG - 30:53 Min
Ersan İlyasova (MIL) : 10.4 Pts - 8.6 Reb - 0.9 Ast - 0.7 Blk - 0.6 Stl - %42.9 FG - 25:06 Min
Enes Kanter (UTA) : 5.0 Pts - 5.2 Reb - 0.1 Ast - 0.5 Blk - 0.3 Stl - %46.7 FG - 14:30 Min
Ömer Aşık (CHI) : 3.3 Pts - 5.4 Reb - 0.5 Ast - 0.9 Blk - 0.5 Stl - %50.5 FG - 15:00 Min
Mehmet Okur (NJN) : 7.6 Pts - 4.8 Reb - 1.8 Ast - 0.3 Blk - 0.3 Stl - %37.4 FG - 26:41 Min
Semih Erden (CLE) : 3.3 Pts - 2.6 Reb - 0.4 Ast - 0.2 Blk - 0.4 Stl - %53.5 FG - 12:24 Min

-----

ÖNEMLİ OLAYLAR

- 8 Aralık 2011 : Lakers, Rockets ve Hornets'ın, Chris Paul'ü Lakers'a gönderecek bir takas üzerinde anlaşmasının ardından NBA yönetimi, takası iptal etti.
- 9 Aralık 2011 : Portland Trail Blazers'ın All-Star guardı Brandon Roy, diz sakatlığı sebebiyle henüz NBA'deki beşinci sezonunun ardından emekliliğini açıkladı.
- 13 Aralık 2011 : Clippers ile Hornets arasındaki bir takas sonucu Chris Paul, Clippers yolunu tuttu.
- 1 Ocak 2012 : Kobe Bryant, takımı Lakers'ın Nuggets'a yenildiği maçta kaydettiği sayıyla NBA tarihinde 28.000 sayıya ulaşan en genç oyuncu oldu. Kobe maç gününde 34. yaşından 131 gün almıştı.
- 12 Ocak 2012 : Magic ile Warriors arasında oynanan maçta Magic pivotu Dwight Howard tam 39 serbest atış kullanarak bu alanda NBA rekoru kırdı. Howard bu atışların 21'ini sayıya çevirdi.
- 3 Şubat 2012 : LeBron James, takımı Heat'in Sixers'ı yendiği maçta kaydettiği sayıyla NBA tarihinde 18.000 sayıyta ulaşan en genç oyuncu oldu. James maç gününde 28. yaşından 35 gün almıştı. Bu rekor, daha önce Kobe Bryant'a aitti.
- 6 Şubat 2012 : Kobe Bryant, takımı Lakers'ın Sixers'a yenildiği maçta kaydettiği sayıyla Shaquille O'Neal'ı geçerek NBA tarihinin en skorer 5. oyuncusu oldu.
- 6 Şubat 2012 - 14 Şubat 2012 : Harvard mezunu, undrafted guard Jeremy Lin, bir önceki gün oynadığı maçta benchten gelerek büyük katkı yaptıktan sonra ilk kariyer ilk beş maçında Jazz karşısında 28 sayı - 8 asist üretti. İkinci maçında Wizards'a karşı 23 sayı - 10 asist, üçüncü maçında Lakers'a karşı 38 sayı - 7 asist, dördüncü maçında Wolves'a karşı 20 sayı - 8 asist - 6 ribaund, beşinci maçında Raptors'a karşı 27 sayı - 11 asist üreten Lin, NBA tarihinde kariyerinde ilk beş çıktığı ilk beş maçta en çok skor üreten ve asist yapan oyuncu oldu ve Linsanity akımını başlattı.
- 19 Şubat 2012 : Nuggets ile Thunder arasında oynanan ve bir uzatma sonucu 124-118 Thunder lehine biten maçta Kevin Durant 51, Russell Westbrook 40 sayı ürettiler. Bu, 1996 yılında Pacers'a karşı 44 ve 40 sayı üreten Michael Jordan-Scottie Pippen ikilisinin ardından bir takımda iki oyuncunun 40+ sayı ürettiği ilk maç olarak kayıtlara geçti. Aynı maçta 14 sayı - 16 ribaund - 11 blokla triple double yapan Serge Ibaka, Supersonics/Thunder tarihinde blokla triple double'a ulaşan ilk oyuncu oldu.
- 19 Şubat 2012 : Ersan İlyasova, takımı Bucks'ın Nets'i yendiği maçta 29 sayı - 25 ribaund üretirken iki de üçlük kaydetti. Ersan, NBA tarihinde 25-25 yaparken üçlük isabeti de bulan yalnızca dördüncü oyuncu oldu. Aynı başarıyı daha önce Charles Barkley, Kevin Garnett ve Kevin Love yakalamıştı.
- 20 Şubat 2012 : Dirk Nowitzki, takımı Mavericks'in Celtics'i yendiği maçta kaydettiği sayıyla Robert Parish'i geçerek NBA tarihinin en skorer 20. oyuncusu oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder