10 Ağustos 2012 Cuma

Kazıkçı Lakers : Howard Lakers'ta


Aylardır muhabbeti yapılan süreç nihayet son buldu ve Dwight Howard'ın gideceği yer belli oldu. Yaptığı açıklamalarla hater sayısında katlanmaya sebep olan ve sevilen figürlerden sevilmeyen figürlerden biri olmaya doğru kayan Orlando Magic pivotu, tıpkı Shaquille O'Neal'ın zamanında yaptığı gibi Magic'i terk edip Lakers'a geçti. Bu blockbuster trade hakkında yazmamak olmaz diye düşünüyorum.
 
Klasik Lakers takası. Yine alınanların karşılığını vermeyen paketlerle takım güçlendiriliverdi.

Dörtlü takas sonucunda Lakers Dwight Howard, Chris Duhon ve Earl Clark'ı, Sixers Andrew Bynum ve Jason Richardson'ı, Nuggets Andre Iguodala'yı, Magic ise Al Harrington, Arron Afflalo, Nikola Vucevic, Moe Harkless, Christian Eyenga, Josh McRoberts, Lakers, Nuggets ve Sixers'ın korumalı 1. tur draft haklarını ve 2013 Warriors 2. tur draft hakkını aldı.

Klasik Lakers kazığı.

Steve Nash'i alarak takımı daha da güçlendiren Lakers'ın, Thunder'ın ve Heat'in atletizmiyle baş edebilmek için Dwight Howard'ı alması gerekiyordu. Onun için bu kadar uğraşmalarının sebebi de buydu. Ancak bu kadar kolay almış olmaları da epey ilginç.

Bu takas söylentisinde önce Pau Gasol'ün de takımdan ayrılacağı belirtiliyordu ancak Gasol'ü elinden çıkartmadan, sadece Andrew Bynum'ı ve çok da bir işlerine yaramayan draft hakkını kaybederek Dwight Howard'ı kadrolarına katmaları gerçekten şaşırtıcı oldu.

Büyük şehir takımlarından New York Knicks ve mazisi geniş Boston Celtics ne acılar çekerken Lakers hiç acılı dönemler geçirmedi, hep bir şekilde kazıkları vurdu ve takımını sağlam tuttu. Gasol-Grizzlies takası, bu takas, geçen sezonki Sessions-Walton takası falan akıllarda. Daha çok örnek vardır da benim aklıma gelmiyor şimdi.

2004'te Pistons'a kaybederek hüsrana uğrayan Shaquille O'Neal-Kobe Bryant-Karl Malone-Gart Payton'lı Big Four'a çok yakın bir ekip inşa ettiler ancak bu sefer daha da iddialı olduklarını söylemek mümkün.

Fark ise, karşılarında Miami Heat ve Oklahoma City Thunder gibi iki devin daha bulunuyor olması.

NBA iyice birkaç takımın götürdüğü bir lig haline geldi, hayırlısı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder