14 Mart 2013 Perşembe

NBA 2012-2013 Power Rankings - Mart I


1. Miami Heat (49-14) - Önceki Sıralama : 1.

Üstüste yirminci galibiyetine uzanan Heat NBA tarihinde bunu başaran yalnızca dördüncü takım oldu. Takım gerçekten müthiş bir hava yakalamış durumda ve bu havayı Playoff'a taşımak isteyeceklerdir.

2. San Antonio Spurs (49-16) - Önceki Sıralama : 2.

Tony Parker'ın yokluğunda Thunder'ı yenerek zirvede tutunacağının sinyalini veren Spurs'ün bir sonraki maçta Wolves'tan fark yemesini kimse beklemiyordu sanırım. Thunder maçından önce de Blazers'tan fark yemişlerdi.

3. Oklahoma City Thunder (48-17) - Önceki Sıralama : 3.

Spurs'e yenilmeseler şu anda Batı'nın zirvesinde olacaklardı. Yine de gayet iyi görünüyorlar. Russell Westbrook bir süredir takımın lideri rolünde, Kevin Durant'ten daha iyi performans veriyor.

4. Memphis Grizzlies (44-19) - Önceki Sıralama : 5.

Son altı maçından galip çıkan Memphis Grizzlies, Rudy Gay takasından sonra 15-4'lük grafik tutturdu. Clippers'ı mağlup ederek üçüncü sırayı da ele geçirdiler Batı'da.

5. Denver Nuggets (44-22) - Önceki Sıralama : 6.

Nuggets on maçlık bir galibiyet serisi içinde ve Heat'ten sonra ligin en formda takımı. Geniş kadroları sayesinde sezonun ilerleyen kısmında açılmaları sürpriz olmadı, en azından benim adıma.

6. Los Angeles Clippers (45-21) - Önceki Sıralama : 4.  

Takipçileri bu kadar form tutmuşken istikrarsız oynayan Clippers kendini dördüncü sırada buldu ve Nuggets tehdidi de giderek kendilerine yaklaşıyor. Bütün sezon ilk üçteyken bir anda beşinciliğe inmeyi istemezler sanıyorum.

7. Indiana Pacers (40-24) - Önceki Sıralama : 6.

Pacers, Knicks'in Carmelo Anthony'siz olduğu şu dönemi iyi kullanarak araya bir maç koymayı başardı. Açıkçası Doğu ikinciliği için favorim onlar.

8. New York Knicks (38-24) - Önceki Sıralama : 8.

Melo, Denver'a dönüşünde hiç de hoş bir sonuçla ayrılmadı sahadan. Ancak asıl problem bu değil. Problem Knicks'in düşüşte oluşu ve ikinciliği bir daha geri alamayacak olma ihtimalleri.

9. Brooklyn Nets (38-27) - Önceki Sıralama : 10.

Deron Williams'ın form tutmaya başlamasıyla Nets'in performansı da yükselişe geçti. Önümüzdeki birkaç maçta takip ettikleri Knicks'e göre daha rahat bir fikstürleri var, bir atak yapabilirler.

10. Golden State Warriors (37-29) - Önceki Sıralama : 11.

Üstüste iki maç kazanan Warriors silkinme emareleri gösteriyor ancak bundan sonra dertleri altıncı sıradaki yerlerini korumak olacak, üst sıralara çıkmak artık bir hayal.

11. Boston Celtics (35-29) - Önceki Sıralama : 15.

Paul Pierce'ın liderliğindeki Celtics çok iyi bir dönem geçiriyor ve Doğu'nun üst sıralarına doğru ilerliyor. Rajon Rondo'nun sakatlığı takıma gaz mı verdi nedir, takım onsuz çok daha iyi oynuyor.

12. Atlanta Hawks (35-29) - Önceki Sıralama : 9.

Bulls ve Celtics'le beraber aynı G-M oranıyla 5, 6 ve 7. sıraları paylaşan Hawks yakın geçen maçları kazanamama hastalığını yenebilseydi şu an çok daha yukarılarda olabilirdi.

13. Chicago Bulls (35-29) - Önceki Sıralama : 12.

Bulls an itibariyle kağıt üzerinde beşinci görünüyor ancak çekiştiği takımlara göre çok daha düşük bir form düzeyine sahip. Son beş maçlarından dördünü kaybettiler, son maçlarında zayıf Kings'ten 42 sayı fark yiyerek bozguna uğradılar.

14. Houston Rockets (35-30) - Önceki Sıralama : 14.

Nispeten kolay bir fikstür içinde olan Rockets'ın bu dönemi Warriors'u yakalamak ve takipçilerinden uzaklaşmak için kullanması gerekiyor. Keza ay sonunda Spurs, Pacers, Grizzlies ve Clippers'ı barındıran ağır bir programa girecekler.

15. Los Angeles Lakers (34-32) - Önceki Sıralama : 17.

All-Star arasından sonra büyük bir sıçrama yapan Lakers, Utah Jazz'in formdan düşmesiyle nihayet Playoff potasına oturmayı başardı. Dwight Howard daha iyi oynuyor ancak Kobe Bryant'ın son sakatlığı can sıkıcı.

16. Milwaukee Bucks (32-31) - Önceki Sıralama : 16.

Monta Ellis'in yüksek form grafiği sayesinde Bucks Playoff'u kafada garantileme noktasına geldi. Sekizinci sıradalar ancak dokuzuncu sırayla aralarında tam sekiz maç fark var.

17. Utah Jazz (33-32) - Önceki Sıralama : 13.

Son dönemde adeta dibe vuran Jazz on maçta sekiz mağlubiyet alarak Lakers'a adeta sırasını altın tepside sundu. Takımın bu yaz Al Jefferson-Paul Millsap ikilisinden kurtulup adam akıllı yeniden başlaması gerekiyor.

18. Dallas Mavericks (30-33) - Önceki Sıralama : 19.

Yaşlı maşlı ama Vince Carter gerçekten çok çok verimli son birkaç haftadır. Mavs son dört maçını kazandı ve Playoff'a girebilmek için son bir atak yapmaya çalışıyorlar.

19. Portland Trail Blazers (29-34) - Önceki Sıralama : 18.

Sürpriz şekilde yarışta uzun süre kaldıktan sonra Blazers yavaş yavaş benchinin kötülüğü yüzünden düşmeye ve Playoff yarışından kopmaya başladı. Ama bunun çok da büyük bir problem olduğunu sanmıyorum.

20. Toronto Raptors (25-40) - Önceki Sıralama : 21.

Artık Playoff'a giremeyecekleri kesin gibi bir şeyken Raptors'ın ne yapacağı belli değil. Draft haklarının Thunder'a ait olduğunu hatırlatayım.

21. Philadelphia 76ers (24-40) - Önceki Sıralama : 20.

Zamanla iyiye gitmeleri beklenirken Sixers inatla kötüye gitmeyi sürdürüyor. Raptors'a dahi geçilip 10. sıraya gerilediler Doğu'da.

22. Minnesota Timberwolves (22-40) - Önceki Sıralama : 24.

Ricky Rubio'nun parlak performansı dışında Wolves için hoş hiçbir şey yok ortada. Kevin Love birkaç hafta daha oynayamayacak, muhtemelen bu sezon dönmez artık.

23. Sacramento Kings (23-43) - Önceki Sıralama : 27.

Kings, Bulls'u paramparça ederek iyi savunma yaptıkları bir günde ne kadar büyük bir potansiyelleri olduğunu gösterdi. Ancak sorun şu ki, çok çok nadiren savunma yapıyorlar.

24. Phoenix Suns (22-43) - Önceki Sıralama : 26.

Suns nihayet gençlerine şans tanımayı akıl etti. 13. sıra seçimi Kendall Marshall'ı uzun süre benchte çürüttükten sonra dakika vermeye yeni yeni başladılar.

25. New Orleans Hornets (22-43) - Önceki Sıralama : 28.

Batı'nın dibindeki Hornets'ta bir numaralı draft seçimi Anthony Davis'in son dönemdeki parlak performansı sevindirici.

26. Cleveland Cavaliers (22-42) - Önceki Sıralama : 25.

Kyrie Irving'in sürekli sakatlanıyor olması Cavs'in canını sıkıyor olmalı. Şu an için sorun değil ancak gelecek için soru işareti.

27. Washington Wizards (21-42) - Önceki Sıralama : 23.

Wizards beklenmedik anlarda bazı takımlara patlayıp şok yaşatmayı sürdürüyor. John Wall iddialı açıklamalarından sonra çok iddialı performanslar gösterdi şu son haftada.

28. Detroit Pistons (23-44) - Önceki Sıralama : 22.

Pistons üstüste yedi maç kaybetti ve önceki güncellemeye göre tam altı sıra gerilediler. Bu kadar kötü bir Doğu'da sondan üçüncü olmak için gerçekten kötü olmak lazım.

29. Orlando Magic (18-47) - Önceki Sıralama : 29.

Dwight Howard'ın karşılamasında 39 sayıya izin vermek Magic taraftarının çok da hoşuna gitmemiş olsa gerek.

30. Charlotte Bobcats (14-50) - Önceki Sıralama : 30.

Bobcats Celtics'i şok şekilde devirerek mağlubiyet serisini sonlandırdı. Bakalım yeni mağlubiyet serisi nasıl şekillenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder