29 Mart 2013 Cuma

NBA 2012-2013 Power Rankings - Mart II


1. Miami Heat (56-15) - Önceki Sıralama : 1.

Galibiyet serisini 27 maça çıkartan ve Lakers'ın 33 maçlık rekoruna göz diken Heat, çok sert oynayan Chicago Bulls karşısında mağlup olarak serisini yitirdi. Big Three dışındaki oyuncuların öneminin ne kadar büyük olduğunu da bu maçta gördük, Big Three'nin iyi oyununa rağmen diğer oyuncular serideki performanslarından uzaktı.

2. San Antonio Spurs (54-17) - Önceki Sıralama : 2.

Spurs son on maçından yedi galibiyet çıkarttı. Tim Duncan çok formda ve Tony Parker da sakatlıktan iyi döndü. Şimdilik Thunder'ı arkalarında tutuyorlar, hata yapmaları da zor görünüyor açıkçası.

3. Oklahoma City Thunder (53-19) - Önceki Sıralama : 3.

Son üç maçından galip çıkan Thunder, nispeten kolay bir fikstür içerisinde. Bu fikstürü kayıpsız geçip Spurs'ü takiplerini sürdürmek isteyeceklerdir. Şu anda oyuncularını fazla yormalarına gerek yok.

4. Los Angeles Clippers (49-23) - Önceki Sıralama : 6.

Clippers son dört maçından üç galibiyet çıkartarak tekrardan Batı'da üçüncü sırayı ele geçirdi. Ancak yarış çok kızışmış durumda ve kendilerini bir anda 5. sırada bulabilirler tekrar.

5. Denver Nuggets (49-24) - Önceki Sıralama : 5.

15 maç üstüste kazanan Nuggets bir anda Batı'da üçüncülüğe yükselmişti ve eğer güncellemeyi yaklaşık bir hafta önce yapsaydım muhtemelen 2 veya 3. sıraya koyardım onları. Ancak eksik Hornets'tan 24 sayı fark yiyerek serilerini bitirdiler, sonra da Spurs'e kaybettiler.

6. Indiana Pacers (46-27) - Önceki Sıralama : 7.

Pacers son üç maçını kazandı, ki bu maçlar hiç de kolay maçlar değildi. Doğu'da sıra mücadelesi veren Hawks'ı içeride ve Playoff potasında kalma yarışında olan Rockets ile Mavericks'i dışarıda yendiler.

7. New York Knicks (44-26) - Önceki Sıralama : 8.

Nasıl Pacers form tuttuysa takipçisi Knicks de form tuttu. Son altı maçını kazanan Knicks, Pacers'ın yarım maç gerisinde ve J.R. Smith'in form grafiği büyüleyici. Smith benchten gelerek son üç maçında 25, 32 ve 35 sayı üretti.

8. Memphis Grizzlies (47-24) - Önceki Sıralama : 4.

Marc Gasol'ün sakatlığından sonra Grizzlies zorlanmaya başladı ve son on maçında beş kez kaybetti. Eğer önlerindeki birkaç maçı kazanmayı başaramazlarsa Batı'da üçüncülük yarışından kopabilirler.

9. Brooklyn Nets (42-29) - Önceki Sıralama : 9.

Son beş maçının dördünü kazanan Nets yavaş yavaş üstteki ve alttaki takımlardan kopmaya ve 4. sırayı sağlama almaya başladı. PF Reggie Evans'ın ribauntlardaki dominant performansı dikkat çekici.

10. Chicago Bulls (39-31) - Önceki Sıralama : 13.

Çok sert bir oyunla Heat'in serisini yerle bir eden Bulls, Joakim Noah'tan yoksun olmasına rağmen üstüste üç maç kazandı ve Doğu'da beşinci sıraya yükseldi. Nets de formda olduğu için yukarıya yaklaşmaları güç görünüyor.

11. Golden State Warriors (41-32) - Önceki Sıralama : 10.

Warriors istikrarsız olmakla birlikte altıncı sırayı da uzun süredir kaybetmiyor. Buna karşın Rockets yalnızca bir maç arkalarında ve bir kazaya uğramak istemeyeceklerdir.

12. Atlanta Hawks (40-32) - Önceki Sıralama : 12.

Al Horford-Josh Smith-Jeff Teague üçlüsü takımı sırtlarına alıp götürüyorlar ve Hawks kesinlikle boş bir takım değil. Sadece daha istikrarlı olmaları gerek.

13. Houston Rockets (39-32) - Önceki Sıralama : 14.

Tam Warriors'u yakalamaya yaklaşırken Rockets kritik Pacers maçından boynu bükük ayrıldı. Zorlu bir fikstüre giriyorlar ve bu bölümde Warriors'u yakalamaları daha zor.

14. Boston Celtics (37-34) - Önceki Sıralama : 11.

Boston Celtics son maça kadar beş maç üstüste yitirmişti, zayıf Cleveland'ı da ancak Jeff Green'in son saniye basketiyle geçebildiler. Arkalarında gerçek bir tehdit yok ve yedinci sırada bitirmeleri muhtemel ancak iyi görüntüler değil bunlar.

15. Milwaukee Bucks (35-36) - Önceki Sıralama : 16.

İki konferansın Playoff potalarındaki son takımlarını karşılaştıran maçta Bucks, Lakers'ı devirdi ve listede bu sırayı vermemde sebep de bu. Yoksa Bucks aslında sıkıntılı bir dönemde. Zaten biraz formda olsalar Celtics'i geçerlerdi.

16. Los Angeles Lakers (37-36) - Önceki Sıralama : 15.

İte kaka Playoff potasına giren Lakers bunu kaybetmek için elinden geleni yapıyor. Son beş maçlarında dört mağlubiyet aldılar, kazandıkları maçta da zayıf Wolves'u son saniyelerde geçebildiler. Kings maçından sonra Mavericks, Grizzlies, Clippers, Warriors, Spurs ve Rockets'ı içeren bir Nisan ayına girecekler.

17. Utah Jazz (36-36) - Önceki Sıralama : 17.

Jazz sıkıntılı durumundan kurtuldu ve tekrar Lakers'ın peşine takıldı. Şu anda yarım maç gerideler, son iki maçlarını kazandılar ve Lakers'a göre daha iyi bir fikstürleri var.

18. Dallas Mavericks (35-37) - Önceki Sıralama : 18.

Nowitzki'nin kendini bulmasıyla son bir Playoff atağında olan Dallas Mavericks, Lakers'ın kaybettiği gece kazanamayarak önemli bir fırsatı tepti. Lakers&Jazz ikilisini hemen arkadan takip ediyorlar.

19. Portland Trail Blazers (33-38) - Önceki Sıralama : 19.

Blazers son bir Playoff umudu vardıysa onu da son iki maçını kaybederek yitirdi. Çaylak Damian Lillard gününde olmayınca takım bitik.

20. Philadelphia 76ers (28-43) - Önceki Sıralama : 21.

Hayal kırıklığı yaratıcı bir performans, başka bir açıklama yok Sixers için bu sezon.

21. Sacramento Kings (27-46) - Önceki Sıralama : 23.

Kings yetenekli olduğunu zaman zaman gösteriyor ancak o kadar disiplinden uzak bir basketbolları var ki Playoff birkaç sezon daha uzakta görünüyor.

22. Minnesota Timberwolves (25-45) - Önceki Sıralama : 22.

Wolves "cruise control" da maçlarını sürdürüyor ve bu şanssız, sağlıksız sezonun bitmesini bekliyor.

23. New Orleans Hornets (25-47) - Önceki Sıralama : 25.

Hem Eric Gordon hem Greivis Vasquez'den yoksunken 15 maçlık galibiyet serisindeki Nuggets'a 24 sayı fark atarak bahisçilerden bol bol küfür yediler.

24. Washington Wizards (26-45) - Önceki Sıralama : 27.

Wizards'ı sevindiren bir şey varsa, o da John Wall'un muhteşem performansıdır. Warriors karşısında oyundan atıldıktan sonra Grizzlies'e patlayıp 47 sayıyla kariyer rekorunu kırdı.

25. Toronto Raptors (26-45) - Önceki Sıralama : 20.

Raptors son beş maçını kaybederek tekrar Doğu'nun 10. sırasına düştü, kariyerinin en kötü sezonunu geçiren Rudy Gay de sakat.

26. Detroit Pistons (24-48) - Önceki Sıralama : 28.

Son on maçının dokuzunu kaybeden Pistons'ta Andre Drummond'ın sezon bitmeden dönüp ilk beş başlayabileceği söyleniyor, sezon bitmeden yeni bir heyecan olabilir.

27. Cleveland Cavaliers (22-48) - Önceki Sıralama : 26.

Kyrie Irving'siz Cavs son altı maçını kaybetti ancak Doğu'nun dibi o kadar kötü ki yeri oynamıyor bile.

28. Phoenix Suns (23-50) - Önceki Sıralama : 24.

Suns da son altı maçını yitirdi ve Batı'nın dibine demir attı. Çaylak Kendall Marshall anca şans bulmaya başladı ve hiç de fena oynamıyor.

29. Charlotte Bobcats (17-54) - Önceki Sıralama : 30.

Bobcats ligin son sırası için "çekiştiği" Magic'i yenerek farkı yarım maça indirdi. Magic'i geçmeyi gerçekten istiyorlar mı, sanmıyorum.

30. Orlando Magic (18-54) - Önceki Sıralama : 29.

Son sekiz maçını kaybeden Magic, sezon başında tahmin ettiğim gibi ligi son sırada bitirmeye yakın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder