5 Aralık 2012 Çarşamba

NBA 2012-2013 Power Rankings Aralık I


1. Oklahoma City Thunder (15-4)

Sezona pek de etkileyici bir giriş yapamayan Thunder, Durant ve Westbrook'un gaza basmasıyla bir anda patlama yaptı ve şu anda ligin zirvesindeler. Durant 26.5 - 8.5 - 4.4 - 1.6 - 1.6 ortalamalar tutturmuş durumda.

2. Miami Heat (14-4)

Lig sonuncusu Wizards'a karşı alınan şok mağlubiyet Heat'i ikinci sıraya yazmamdaki büyük etken. Hücum iyi işliyor ancak takım asıl gücü olan savunmada pek de istekli görünmüyor, Playoff'u bekliyorlar şimdiden.

3. San Antonio Spurs (14-4)

Spurs, Heat karşısında Big Three'sini dinlendirmeyi tercih ederek büyük tepki çekse de (özellikle David Stern'den) tam kadro Heat'i çok zorladı. Gregg Popovich'i ligin en iyi koçu ilan etmek için bir kanıt daha.

4. Memphis Grizzlies (13-3)

Zach Randolph takımı taşımayı sürdürüyor. Suns'a karşı alınan uzatmalı galibiyette tüm takım standartlarının altında oynarken Randolph 38 sayı - 22 ribauntla sezonun en şaşalı performanslarından birini sundu.

5. New York Knicks (12-4)

Knicks son üç mücadelesinden galibiyetle ayrıldı ve sıradaki maçları da Bobcats'le. Ancak bu maçın sonrasında Doğu zirvesi için çekiştikleri ve ilk maçta mağlup ettikleri Miami Heat'e konuk olacaklar. Melo formunun zirvesinde, aynı şeyi Tyson Chandler için söylemek mümkün değil.

6. Brooklyn Nets (11-6)

Thunder'a karşı alınan mağlubiyete rağmen Nets büyük takımlarla baş edebilecek kalitede olduğunu kanıtlayacak kadar iyi mücadele etti. Deron Williams nihayet şut ritmini bulmaya başladı, Joe Johnson da rolüne alışıyor.

7. Los Angeles Clippers (11-6)

Felaket geçen bir dört maçlık mağlubiyet serisinden sonra Clippers, Blake Griffin'in hareketlenmesiyle kendine geldi ve üstüste üç maç kazandı. Los Angeles'ın diğer takımından daha sağlam durumda oldukları aşikar.

8. Atlanta Hawks (9-5)

Joe Johnson'ın da ayrılmasıyla artık iyice dikkat çekmez bir takım haline gelen Hawks sessiz sessiz son beş maçında dört galibiyet almayı başardı.

9. Philadelphia 76ers (10-8)

Andrew Bynum olmayabilir ancak Jrue Holiday'in patlama sezonunu yaşamasıyla Sixers gayet iyi görünüyor. Son iki maçlarını kaybetmiş olmaları iyi göründükleri gerçeğini değiştirmiyor.

10. Golden State Warriors (10-7)

Tam seri yapıp 2007'de Mavericks'e şok yaşatan Warriors takımından sonra ilk heyecan verici takım olacaklar derken içerde Magic'e yenilerek hayal kırıklığı yarattılar.

11. Boston Celtics (9-8)

Rajon Rondo'nun aptalca karıştığı kavga asist serisinin bitmesine neden olurken Celtics hala ritmini tam olarak bulabilmiş değil.

12. Houston Rockets (9-8)

Lakers'ı devirerek tekrar galibiyet sayısını mağlubiyet sayısının üstüne çıkaran Rockets'ta Ömer Aşık'ın özellikle skor yönündeki performansı şaşırtıcı derecede başarılı.

13. Indiana Pacers (9-9)

Paul George yavaş yavaş lider oyuncu rolüne soyunmaya başlarken, Danny Granger'dan yoksun oynayan Pacers hala geçen sezonki durumundan çok çok uzakta.

14. Chicago Bulls (8-8)

Derrick Rose'suz Bulls, Rose'un Playoff'lara yetişebileceği yönünde haberlerin çıkmasının ardından muhtemelen bir şekilde Playoff'a girebilmenin hesaplarını yapıyor şimdi.

15. Denver Nuggets (9-9)

Batı'nın istikrarsızlık abidesi Nuggets, kadro derinliğini yansıtan bir basketbol oynayamıyor. Bu sezon kariyer sezonunu geçirmesi beklenen Ty Lawson hayal kırıklığı yaratırken takımın skor lideri Danilo Gallinari yalnızca %38 ile şut atıyor.

16. Minnesota Timberwolves (8-8)

Kevin Love'ın dönüşüyle eski formatına dönen Wolves'ta çaylak Alexey Shved'in performansı dikkat çekiyor. Draftlarda seçilmeden NBA'e gelen Shved'in performansı Amerikalılara bir sürpriz olabilir ancak onu izlemiş Avrupalılara kesinlikle değil.

17. Milwaukee Bucks (8-8)

Doğu'nun istikrarsızlık abidesi Bucks, Celtics'i devirdikten sonra Hornets'tan 21 sayı fark yiyerek istikrarsızlığın kelime anlamını yeniden tanımladı. Sezona çok iyi giren Ellis-Jennings ikilisi tekrar uyumsuz hale geldi, Larry Sanders'ın performansı Bucks için ümit verici.

18. Utah Jazz (9-10)

Jazz'da Al Jefferson kaliteli işler yapsa da Paul Millsap hiç de beklentileri karşılamayı başaramıyor. Değeri iyice düşmeden bir paketle onu postalayıp verimli görünen Derrick Favors'a yer açmak mantıklı olacaktır.

19. Dallas Mavericks (8-9)

O.J. Mayo'nun üstün performansı Mavericks'i Playoff potasından uzaklaştırmayan bir numaralı etken. Dirk Nowitzki'nin dönüşüyle Mavericks'in alacağı pozisyonu merak ediyorum doğrusu.

20. Los Angeles Lakers (8-10)

Preseason'da sıfır çeken Lakers'ı savunmak isteyenler 2000-2001'de ligi alt üst eden Lakers'ın da preseason'da sıfır çektiğini belirtiyordu. Ancak bir şeylerin doğru gitmediği aşikar. Dwight Howard istediği kadar top kullanamıyor, Pau Gasol yeni sistemde bocalıyor, Steve Nash sakat, Kobe Bryant takımı sırtına alıp götürmeye çalışıyor. Sonuç olarak bu sene dominant olur denen Lakers Batı'da 12. sırada.

21. Portland Trail Blazers (8-10)

Kadro kalitesi bakımından ligin zayıflarından olan Blazers'ın bu kadar üstün performans sergilemesinde bir numaralı faktör kuşkusuz lige harika giren çaylak Damian Lillard.

22. Orlando Magic (7-10)

Dwight Howard'ı eski takımına karşı oynadığı ilk maçta evine mağlup gönderen Magic, daha sonra da güçlü görünen Warriors'ı da deplasmanda geçti. Kadro kalitesi bakımından ligin en zayıf takımı olsalar da gayet iyi iş yapıyorlar.

23. Charlotte Bobcats (7-9)

Felaket geçen 11-12 sezonundan sonra bu sezona fırtına gibi giren Bobcats biraz duruldu, Thunder'dan ağır fark yedikten sonra oynadıkları üç maçın tamamını da kaybettiler. Takımın isminin Charlotte Hornets olarak değiştirileceği yönünde haberler var.

24. Phoenix Suns (7-12)

Suns'ın performansı takım halinde düşmüş durumda ancak taraftarlarının bundan şikayet ettiğini sanmıyorum. Keza Suns'ın toparlanabilmek için birkaç tane felaket sezon geçirmeye ihtiyacı var.

25. Detroit Pistons (6-13)

Lige yaptıkları berbat başlangıçtan sonra biraz toparlayan Pistons'ta çaylak Andre Drummond kısa sürelerdeki inanılmaz verimine karşın hala hak ettiği süreleri alamıyor. Zaten iddia yokken onu kazanmamak ilginç.

26. New Orleans Hornets (5-11)

Hornets'ın kağıt üzerindeki en iyi iki oyuncusu Eric Gordon ve çaylak Anthony Davis sakatlıklar sebebiyle uzun süredir ortalarda yoklar. Gordon'ın dönüşü belli değilken Davis'in yokluğunda Ryan Anderson takımı taşımakla meşgul.

27. Sacramento Kings (4-12)

Tyreke Evans çaylak sezonundan sonra ilk kez kendine bu kadar güvenli görünüyordu ki sakatlandı. Kings Batı'nın son sırasına demir atmış durumda.

28. Cleveland Cavaliers (4-14)

Kyrie Irving'in yokluğunda Cavaliers çok zorlanıyor, onlar için tek artı not absürd ribaund performansları gösteren ve All-Star seviyesinde oynayan Anderson Varejao.

29. Toronto Raptors (4-14)

Raptors resmen şamar oğlanı olmayı sürdürüyor. Son sekiz maçlarının yedisinden mağlup ayrıldılar.

30. Washington Wizards (2-13)

Yalnızca iki galibiyetleri var ancak bu galibiyetlerden birinin Miami Heat'e karşı gelmiş olması Wizards'ta hala hayat olduğunun bir göstergesi sanıyorum. John Wall'un dönüşünü merakla bekliyor olmalılar, kadro kalitesi aslında zayıf değil takımın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder