29 Aralık 2012 Cumartesi

NBA 2012-2013 Power Rankings - Aralık III

 
1. Los Angeles Clippers (24-6)

"Clippers ligin en iyi takımı." Bu cümleyi kurmak koca bir hayal gibi geliyordu Clippers fanlarına yıllar boyunca ancak Chris Paul ve arkadaşları on altı maçlık muazzam galibiyet serisiyle ligin zirvesine oturmayı başardı. Bize bunu takdir edip alkışlamak, Clips taraftarlarına ise bunu kutlamak yaraşır.

2. Miami Heat (20-7)

Fazla rölantide oynamaları sebebiyle aldıkları garip mağlubiyetler (Wizards ve en son Pistons) taraftarlarının sinirini bozsa da Miami Heat, Playoff atmosferinde geçen Noel Günü maçında Oklahoma City Thunder'ı devirerek gaza bastığında hala ligin en güçlü takımı olduğunu ortaya koydu.

3. Oklahoma City Thunder (22-6)

Wolves'a kaybettikten sonra gidip bir de büyük maçta Heat'e yenilmek Thunder'da moralleri bozsa da Mavericks karşısında alınan uzatmalı galibiyet onları toparlayacaktır. Eğer o maçı da kaybetmiş olsalardı bir demoralizasyon görebilirdik genç ekipte.

4. New York Knicks (21-9)

Knicks an itibariyle Batı'daki Spurs'ten daha kötü bir yüzdeye sahip ancak yine de onları üste koyuyorum. Keza Knicks'in son dönemde Carmelo Anthony'siz oynadığı maç sayısı göz önünde bulundurulmalı. Buna karşın eğer Kings'ten son saniye basketiyle aldıkları mağlubiyet olmasa Doğu'nun zirvesine geçeceklerdi.

5. San Antonio Spurs (23-8)

Dört maç üstüste kazanarak bunalımdan kurtulan Spurs'ün hücum gücü çok dikkat çekici. Eski bunaltıcı Spurs savunmasının yerini akıllı ve verimli oynayan ofansif Spurs aldı ve bu işi de çok iyi kotarıyorlar. Ligin en ofansif takımlarından Rockets'ı yüksek skorlu bir maçta geçmeyi bildiler. (122-116)

6. Memphis Grizzlies (18-8)

Warriors onlarla aynı galibiyet yüzdesine gelmiş durumda, yakalandılar. Ancak maç eksikleri olduğu unutulmamalı. Halen Grizzlies'i bir adım önde görüyorum yarışta fakat bu durum bir sonraki güncellemede onların aleyhine değişmiş olabilir.

7. Golden State Warriors (20-10)

İstikrarsız ve potansiyel kullanamamayla eşdeğer olan Warriors, bu sene bu durumu değiştirmekte kararlı. Stephen Curry ve David Lee'nin müthiş istikrarlı performansları, takımın inançlı ve kendine güvenli oyunu, Jarrett Jack'in benchten yaptığı katkı derken Warriors kendini dördüncü sırada bulmayı başardı zorlu Batı'da.

8. Atlanta Hawks (18-9)

Doğu'nun üçüncüsü Atlanta, son üç maçından galibiyetle ayrıldı. Sıradaki maçlarında kendi güç seviyelerine yakın takımlarla (Pacers, Rockets) oynayacak Hawks bu maçlardan da alnının akıyla çıkarsa Joe Johnson'ın gidişinin takım için daha iyi olduğunu bile söyleyebileceğiz tamamen.

9. Indiana Pacers (17-12)

Pacers nihayet kendini bulmaya başladı. Felaket bir başlangıcın ardından Danny Granger'ın sakatlığıyla sarsılan Pacers, onun eksikliğini kapatabilmek için epey sancılı bir sürey geçirdi ancak sonunda takım oyunuyla işi kotarmayı bildi. Son dört maçlarından galip ayrıldılar.

10. Houston Rockets (16-13)

Bu sezon yapılan üç hamleyle (The Beard, Asik-and-Destroy, Linsanity) Rockets ligin izlemesi en zevkli takımlarından biri haline geldi. Çok tempolu, ofansif bir basketbol oynuyorlar ve yalnızca izleme zevki vermekle de kalmıyorlar. Batı'da altıncı sıradalar.

11. Denver Nuggets (17-14)

Şu ana kadar kendi sahasında yalnızca on maç yapmış bir takım için Nuggets'ın yeri muazzam. Kendi evlerinde oynayacakları üstüste maçlarda sahalarını korumayı başarırlarsa ani bir atak izleyebiliriz onlardan, çünkü kadroları buna müsait ve form durumları iyi.

12. Milwaukee Bucks (15-12)

Doğu'da kaliteli ancak istikrarsız o kadar çok takım var ki (Bulls, Nets, Celtics, Sixers) Bucks çaktırmadan Doğu'da beşinciliğini koruyor. Takım yapısının çok düzgün olmadığı, Ersan İlyasova'nın berbat bir sezon geçirdiği ortada ancak Bucks işleri iyi götürüyor.

13. Chicago Bulls (15-12)

Derrick Rose olsun olmasın Bulls'un bu istikrarsızlıkta işi daha iyi yapması gerekirdi. Deng-Noah ikilisi üzerine yüklenen dakikalar kendisini yorgunluk olarak gösterdi ve Bulls Noel Günü'nde kendi sahasında Rockets tarafından madara edildi.

14. Brooklyn Nets (15-14)

Kimsenin pek de anlam veremediği şekilde geçen ay "Ayın Koçu" ödülünü alan Avery Johnson'ı kovan Nets, yine bir kaosun içine girdi. Yeni yapılanan bir takımı devralıp iyi iş çıkartan Johnson'ın kovulmasında baş aktörün hücum stilini beğenmeyen Deron Williams olabileceği konuşuluyor, D-Will'in koç leşi sayısı iki mi oldu yoksa ?

15. Boston Celtics (14-14)

Celtics istikrarsızlıkta çığır açmayı sürdürüyor. W-L-W-L-W-L diye giden fikstürler Celtics taraftarlarını çıldırtmak üzere. Bir türlü zincirlerini kırıp seri yaparak kendilerini Doğu'nun üstlerine atmayı başaramadılar ve hala Playoff resminde son sıradalar.

16. Los Angeles Lakers (15-15)

Nihayet canlılık belirtileri göstermeye başlayan Lakers'ta bunda en büyük faktörler Steve Nash'in dönüşü ve Kobe Bryant'ın bu yaşında gösterdiği inanılmaz özverili performans. Bryant 34 yaşında 30 sayının üstünde ortalamayla oynuyor. Howard-Gasol ikilisinde hala büyük hayal kırıklıkları yaşayan takım Playoff resmine ilk kez bu kadar yakın.

17. Portland Trail Blazers (14-14)

Harika bir ilk beşe sahip olmasına karşın bench'inin felaketliği sebebiyle sıkıntı yaşayan Blazers amaçsız bir sezonda olmasına rağmen Playoff potasından çıkmıyor. Lakers karşısında aldıkları mağlubiyetle bu noktadan zamanla kopacaklarının sinyalini verdiler ama.

18. Minnesota Timberwolves (13-13)

Wolves an itibariyle Grizzlies'le birlikte ligin en az maç yapan takımı (26). Çok ağır bir fikstüre girip ağır yaralı çıktılar. (Beş maçta dört mağlubiyet, bu bölümde Thunder'ı yenip Magic'e yenilmeleri de ilginç) Önlerindeki maçları kazanarak tekrar potaya dönmeye çalışacaklar.

19. Utah Jazz (15-16)

Yeniden yapılanan Blazers, sorunlu Lakers, ağır fikstürlü Wolves derken hiçbir problemi olmayan Jazz'ın bu takımların arkasında olması tam bir fiyasko. Elde bulunan ekiple bu işin yürümeyeceğine başka nasıl bir kanıt istiyor Jazz yönetimi acaba ?

20. Philadelphia 76ers (14-16)

"Doğu İstikrarsızları" ekibinin bir başka parçası olan Sixers'ta All-Star layığı bir performans ortaya koyan Jrue Holiday dışında istikrarlı bir katkı bulmak zor. Thaddeus Young bunu bir derece kotarırken Evan Turner'ın performansının düşmesi Sixers'ı şu an için pota dışında tutuyor.

21. Dallas Mavericks (12-18)

"Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete" diyen Mavericks ligin en amaçsız takımı herhalde. Dirk Nowitzki hala tam olarak dönebilmiş değil, zorlu Batı'da Mavs iyice geride kalmakta, OJ Mayo at koşturuyor. Mavs için çöp bir sezon gibi görünüyor 2012-2013. Son beş maçlarını kaybettiler.

22. Orlando Magic (12-17)

Magic sanıyorum ki aklını başına devşirdi ve gereksiz maç kazanmayı bıraktı (üçü Raptors, Hornets ve Wizards'a karşı olmak üzere dört mağlubiyet). Takımın kadrosu felaket ve kesinlikle son sıralarda kalıp draft kovalamaları gerek, Doğu'da 10. sırayı almanın onlara bir fayda getirmeyeceği aşikar.

23. Toronto Raptors (10-20)

Nispeten iyi bir dönemde olan Raptors son on maçında altı galibiyet aldı. Takımın hala kopuk ve ne yapmak istediğini bilmez halde olduğu ise su götürmez. DeMar DeRozan takımın tek istikrarlı ismi görüntüsünde.

24. Phoenix Suns (11-19)

Suns'ın da tıpkı Magic gibi maç kaybetmeye başlaması gerekti ve onlar da bu işe başladılar. Üstüste dört mağlubiyet aldılar, bu şekilde devam edip draftta yükseklerden seçim yapma şanslarını arttırmaları gerek. Takımı baltalamaya meraklı bir sürü oyuncuları var zaten, daha ne olsun ?

25. Detroit Pistons (10-22)

Pistons garip şekilde benchi ilk beşinden daha faydalı olan bir takım haline geldi. Bench oyuncuları sahada olduğunda takım bir anda serilere başlayıp öne fırlıyor. Çaylak Andre Drummond mükemmel işler çıkartırken Will Bynum son iki maçta adeta patlama yaptı. Heat'e karşı alınan galibiyet sadece gençlerini izleyen Pistons taraftarlarının yüzünü güldürmüş olsa gerek.

26. Sacramento Kings (10-19)

Basketboldan çok DeMarcus Cousins'ın olaylarıyla gündeme gelen Kings, aslında hakkında pek de konuşulacak bir basketbol oynamıyor zaten. Kaotik, ne yapmak istediği belli olmayan bir basketbol.

27. Cleveland Cavaliers (7-24)

Anderson Varejao'nun yokluğunda pota altı güçsüzleşen Cavs'i izlemek Kyrie Irving denen çılgın adam yüzünden zevkli. Backcourt partneri Dion Waiters biraz performans arttırırsa daha da zevkli olabilir maçları.

28. New Orleans Hornets (6-23)

Hornets istatistik dışında hiçbir anlamı olmayan bir takım halinde. Greivis Vasquez istatistiklerini bir güzel cilalarken, Eric Gordon'ın antrenmanlara başladığı haberi yüzleri güldürdü. Gordon dönünce Hornets yükseklere çıkabilir. Çok fazla değil tabii.

29. Charlotte Bobcats (7-22)

Yapılan şaşırtıcı başlangıç bir illüzyon muydu acaba ? Geçen sezon lig tarihinin en kötü galibiyet yüzdesini tutturan Bobcats, alışkanlıklarına geri döndü ve mağlubiyet serisini 17'ye çıkarttı. Bu oyunla seri nerelere kadar gider tahmin etmek güç.

30. Washington Wizards (4-23)

Magic'i yenerek bu sezonki yalnızca dördüncü galibiyetini alan Wizards potaya şut sallamak için uygun bir mekan. Kimsenin umursadığı yok nasıl olsa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder