18 Aralık 2012 Salı

NBA 2012-2013 Power Rankings Aralık II


1. Oklahoma City Thunder (20-4)

Thunder müthiş şekilde gaza bastı ve son on bir maçından galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu galibiyet serisinin içerisinde son maçlarında aldıkları ve Batı'daki liderliklerini perçinledikleri Spurs galibiyeti de bulunuyor.

2. Los Angeles Clippers (18-6)

Tıpkı OKC gibi Los Angeles'ın küçük kardeşi de gaza bastı ve on maçlık bir galibiyet serisi inşa etmeyi başardı. Bu performansları istikrarlı görünen Spurs ve Grizzlies'in teklemesi sayesinde onları Batı'da ikinci sıraya fırlattı.

3. New York Knicks (18-6)

Carmelo Anthony'nin sakatlanmasının takımının oyun kalitesini en az yarı yarıya azalttığını söylemek yanlış olmaz. Üstüste Melo'nun etkili oyunlarıyla gelen şaşalı galibiyetlerden sonra Knicks Cavs'i zar zor yenerken, Rockets'a mağlup oldu.

4. Miami Heat (15-6)

Heat'in kendini Playoff'a sakladığını iddia etmek mümkün ancak aldıkları altı mağlubiyetten beşinin ligin ilk onundaki takımlara karşı gelmiş olması pek de hoş bir durum değil. LeBron James'in sırtına binip gitme durumu üstüste ikinci sezon gerçekleşmekte, bunun da pek memnuniyetlik verici olduğu söylenemez.

5. San Antonio Spurs (19-7)

Lige yapılan müthiş başlangıçtan sonra Spurs geçtiğimiz hafta biraz yavaşladı. Son on maçlarında dört mağlubiyet aldılar, bunlardan bir tanesi Batı'nın zirvesi için yapılan Thunder maçındaydı. Celtics'e karşı alınan galibiyet bu kısa periyotta onlar için tek büyük artı.

6. Memphis Grizzlies (16-6)

Grizzlies kötü giden bir haftayı son iki maçında Jazz ve Bulls'a karşı kazanarak toparlamayı başardı. Yakın geçen Batı yarışında zirveden kopmamak için eski istikrarlarını geri kazanmaları gerekiyor.

7. Golden State Warriors (16-8)

Çok zorlu bir deplasman turnesinden alnının akıyla çıkan Golden State Warriors'un bu seride Miami, Atlanta ve Brooklyn'i devirip Orlando'ya yenilmesi ilginç oldu. Magic'e karşı şansları tutmuyor, iki maçı da kazanmış olsalar şu anda Grizzlies'le eşit durumda olacaklardı. Curry & Lee ikilisi çok formda.

8. Atlanta Hawks (14-7)

Tam durumunu toparlayıp zirve yolculuğuna çıkmışken Hawks son haftaki maç serisinin en önemli iki maçını, Heat ve Warriors karşılaşmalarını kaybederek hayal kırıklığı yaşadı. Buna karşın oyuncuların form grafiğinin yükselişi umut verici.

9. Denver Nuggets (13-12)

G-M durumlarında ligin ancak on beşinci sırasında olsalar da Nuggets için ayrı bir parantez açmak gerek. İlk 23 maçının 17'sini deplasmanda oynayan takım içerde oynadığı maçlarda 6-1 yaparak aslında fikstür azizliğine uğradığını gösteriyor. Bu kadar deplasman maçıyla mağlubiyetten fazla galibiyete sahip olmak takdire şayan.

10. Chicago Bulls (13-9)

Derrick Rose'suz Bulls ligin izlemesi en sıkıcı takımlarından birisi olsa da (düşük tempolu, az skorlu maçlar) Noah ve Deng'in çabalarıyla (ikisi de 40'ın üstünde dakika ortalamasıyla oynuyor) Playoff potasında kalmayı sürdürüyor. Şu anda Doğu'da dördüncü sıradalar.

11. Brooklyn Nets (13-10)

Yeni kurulan Nets müthiş başlangıcından sonra biraz duruldu. Deron Williams felaket şut atmayı (%38.8) sürdürürken takımın efektif hücum etme konusundaki sıkıntıları, sıkıntısının savunma olması beklenen bir takım için şaşırtıcı.

12. Indiana Pacers (13-11)

Geçen sezonki performansından çok uzak olsa da Pacers, Paul George'un hücumda aldığı sorumlulukları arttırıp formunu yükseltmesi ve savunmadaki gayretle tekrardan kabul edilebilir bir seviyeye geldi. Son üç maçlarını kazandılar.

13. Milwaukee Bucks (12-10)

Bucks beklentilerin üstünde performans sergilemekle birlikte gelecek için iyi sinyaller verdiklerini söylemek zor. Yine Playoff'a son sıralardan girmeye çalışıp giremeyen, draft'ta da bu yüzden iyi yerlerden seçemeyen orta sıra takımı formatına girecekler gibi.

14. Minnesota Timberwolves (12-10)

Ricky Rubio'nun sakatlıktan dönmesiyle Wolves ilk kez asıl kadrosunu bir arada görme şansı elde edecek derken bu kez de Kevin Love'ı göremedik. Yine de kaybedilen Magic maçında iki ismi kısa süreli izledik. Zorlu Batı'da Playoff potasında kalabilmek zor iş, istikrarlı olmaları gerek.

15. Utah Jazz (13-12)

Jazz'ın boş boş durmayı bırakıp takas sezonunda harekete geçmesi gerektiği aşikar. Takım Derrick Favors ve Enes Kanter sahadayken daha iyi savunma yapıyor ve savunmasız başarı imkansız. Al Jefferson-Paul Millsap partnerliği bozulmadıkça Jazz rahat edemeyecek.

16. Houston Rockets (12-12)

Rockets bu hafta Celtics ve Knicks'i devirerek boş olmadığını bir kez daha gösterdi. Ancak aldıkları Raptors mağlubiyeti neden hala Batı'da Playoff resminin dışında olduklarının göstergesi. Potansiyel istikrarla birleşirse Playoff işten değil.

17. Boston Celtics (12-11)

Lakers'ın felaket başlangıcı NBA'in bir numaralı hayal kırıklığı öyküsü olsa da Celtics de aşağı kalır değil. Yeniden yapılanma içinde olmadığı için Celtics'in bahanesi de yok. Savunmada efektiflikleri çok düştü. Nowitzki'siz bir Mavericks'i zar zor yendikten sonra Rockets ve Spurs'e direnemediler bile.

18. Philadelphia 76ers (12-12)

Evan Turner-Jrue Holiday-Thaddeus Young üçlüsüne laf söylemek imkansız ancak takımın gerisi büyük hayal kırıklığı. Bynum'ın ne ara döneceği hala meçhul, takım son beş maçının dördünü kaybetti (ki üçü yarıştıkları Celtics, Bulls ve Pacers'a karşıydı) ve şimdi de on bir maçlarının onunu deplasmanda oynayacakları bir periyoda giriyorlar.

19. Orlando Magic (11-13)

Ligin açık ara en kötü kadrosu bu kadar iyi iş yapıyorsa, en büyük faktör koçtur. Jacque Vaughn ilk koçluk sezonunda harika işler çıkartıp gelecek için ümit veriyor. Magic son beş maçının dördünü kazandı.

20. Portland Trail Blazers (11-12)

Felaket başlangıçtan sonra Blazers toparlanmaya başladı, fark ettirmeden. %50 G-M durumuna yaklaştılar. Lillard-Batum-Aldridge-Hickson dörtlüsü nefis oynarken destek bulamıyor olmaları Blazers'ı geride tutsa da, Spurs'ü devirmeleri ne kadar yüksek potansiyelli olduklarını gösteriyor.

21. Los Angeles Lakers (11-14)

Lakers'ın durumunu uzun uzadıya yine anlatmaya gerek yok. 9-14 ile iyice dibe vurduktan sonra gereksiz zorlukta bir Wizards galibiyeti alıp, formsuz Sixers'ı rahat geçtiler. Kobe Bryant bu ay sadece bir maçta 30 sayıyı bulamadı, onda da 29 attı.

22. Dallas Mavericks (11-13)

Nowitzki'siz Mavs'in yapmaya çalıştığı şey form seviyesini belli bir yerde tutarak liderlerinin dönüşünde Playoff'a dönebilmek için iyi bir durumda olabilmek. Şu anda bulundukları yerden yukarıda olabilmek için güçleri şu an var mı ? Evet, var.

23. Phoenix Suns (10-15)

Suns önce Grizzlies'i sonra da Jazz'ı devirerek büyük sürprizlere imza attı. Takımın tamamen "anlık" olduğu aşikar. Eğer elleri sıcaksa, gaza gelirlerse çok iyiler ama öbür türlü çok kopuklar. Ligin en büyük kaos takımı.

24. Detroit Pistons (7-20)

Pistons son beş maçını kaybetti ama bu maçlarda oynadıkları takımlar gayet kaliteliydi. Ligde onlardan daha kötü takımların varlığı malum, en azından yetenek seviyeleri onları üstte tutuyor.

25. Toronto Raptors (6-19)

Raptors hala çok kötü bir takım ancak Mavs ve Rox karşısında aldıkları galibiyetler asıl problemlerinin yeteneksizlikten ziyade takım olamamak olduğunu ortaya koyuyor.

26. Sacramento Kings (7-17)

Kings tecrübesizliğinin güzel bir örneğini gösterdi bizlere. Birkaç maç kazandıktan sonra toparlanmış gibi rehavete kapıldılar ve üstüste beş maç kaybettiler. Akıllarını başlarına devşirmeleri gerek.

27. Cleveland Cavaliers (5-20)

Cavaliers son üç maçını kaybetmiş olabilir ancak Kyrie Irving'in sakatlıktan yaptığı muhteşem dönüş onlara umut vermeli. Knicks karşısında 41 sayı postalayan maskeli adam, Cavs fanlarına tutunacak bir dal uzatıyor.

28. Charlotte Bobcats (7-16)

Lige yaptığı iyi başlangıcın ekmeğini yiyerek Doğu'da 11. sırada olan Bobcats'in son on bir maçını kaybetmiş olması, geçen seneki felaketi hatırlatıyor.

29. Washington Wizards (3-18)

John Wall'un hala dönmemiş olması DC'deki fanları çıldırtırken Wizards elindeki yetenek seviyesini kullanamıyor olmanın sıkıntısı içerisinde. Ligde bu kadar kötü takımlar varken onların en kötüsü olmaları tam bir facia.

30. New Orleans Hornets (5-18)

Hornets yalnızca iki takımdan daha iyi G-M oranına sahip ancak umut verdiklerini söylemek zor. Son yedi maçlarını kaybettiler, Anthony Davis daha yeni sakatlıktan sonra oyuna alışıyor ve takımın lideri limitleri belli olan Greivis Vasquez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder