25 Ocak 2013 Cuma

2013 NBA All-Star Yedekleri Açıklandı


Houston'da yapılacak 2013 NBA All-Star'ında ilk beş başlayacak oyuncuların halk oylaması sonucu belirlenişinin ardından koçlar tarafından seçilen yedek oyuncular da bugün duyuruldu. Buna göre ligin takımlarının yarısı en az bir All-Star çıkartırken, diğer yarısından hiç All-Star çıkmadı. All-Star'a üç oyuncu birden gönderen tek takım ise son şampiyon Miami Heat oldu.

BATI KONFERANSI

C - Dwight Howard (Lakers - 7. All-Star)
F - Blake Griffin (Clippers - 3. All-Star)
F - Kevin Durant (Thunder - 4. All-Star)
G - Kobe Bryant (Lakers - 15. All-Star)
G - Chris Paul (Clippers - 6. All-Star)

C - Tim Duncan (Spurs - 14. All-Star)
F - LaMarcus Aldridge (Blazers - 2. All-Star)
F - David Lee (Warriors - 2. All-Star)
F - Zach Randolph (Grizzlies - 2. All-Star)
G - James Harden (Rockets - 1. All-Star)
G - Tony Parker (Spurs - 5. All-Star)
G - Russell Westbrook (Thunder - 3. All-Star)

DOĞU KONFERANSI

C - Kevin Garnett (Celtics - 15. All-Star)
F - LeBron James (Heat - 9. All-Star)
F - Carmelo Anthony (Knicks - 6. All-Star)
G - Dwyane Wade (Heat - 9. All-Star)
G - Rajon Rondo (Celtics - 4. All-Star)

C - Joakim Noah (Bulls - 1. All-Star)
C - Tyson Chandler (Knicks - 1. All-Star)
F - Chris Bosh (Heat - 8. All-Star)
F - Luol Deng (Bulls - 2. All-Star)
G - Paul George (Pacers - 1. All-Star)
G - Jrue Holiday (Sixers - 1. All-Star)
G - Kyrie Irving (Cavaliers - 1. All-Star)

Batı seçimleriyle ilgili aslında itiraz edilebilecek fazla bir şey yok. Batı bu sene çok fazla All-Star'ı hak eden oyuncu çıkarttı ve illa ki bazı oyuncular dışarıda kalacaktı. Bunlardan en dikkat çekici olanı kuşkusuz Warriors'la muazzam bir sezon geçiren oyun kurucu Stephen Curry'di. Ancak yerine konulabilecek oyuncunun da olmadığını görüyoruz, guard pozisyonundaki tüm isimler yerlerini hak ettiler. En azından Warriors bir oyuncuyla temsil ediliyor. Çaylak yılında büyük bir etki yaratan Damian Lillard'ın da girmesi söz konusuydu ama kolay bir şey değil. Yine de olası bir sakatlık durumunda bu iki ismin ilk adaylar olacağına şüphe yok.

Doğu'da ise tartışılabilecek tercihler mevcut. Josh Smith ile NBA koçları arasında bir problem mi vardır bilmiyorum ama yine fazlasıyla hak etmesine rağmen All-Star'a seçilemedi. Eleştirilebilecek yönleri mevcut, potansiyelini tam kullanmadığı da söylenebilir ancak Luol Deng'in üstünde olmalıydı. Seçimlerin en büyük fiyaskosu hiç kuşkusuz Chris Bosh'ın seçimi. Bosh sezona çok iyi girmesine rağmen tamamen düştü performansı ve All-Star seviyesinin yakınında bile değil. Doğu üçüncüsü Brooklyn Nets All-Star'a bir oyuncu dahi sokamadı ve çok formda olan pivotları Brook Lopez, Chris Bosh'tan çok daha fazla hak ediyordu All-Star'ı. Fazlasıyla bu onuru hak eden Paul George, Jrue Holiday ve Kyrie Irving'in takımlarında olmaları ise güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder