23 Ocak 2013 Çarşamba

NBA 2012-2013 Power Rankings - Ocak II


1. Oklahoma City Thunder (33-9) - Önceki Sıralama : 1.

Russell Westbrook'un tamamen kendini bulması, Kevin Durant'in de muhteşem performanslar göstermesiyle Thunder dominant bir hale geldi. Açık ara en ligin en kuvvetli takımı görüntüsündeler. Son dokuz maçlarında yalnızca bir kez Nuggets'a kaybettiler. Batı liderliği maçında Clippers'ı deplasmanda devirmeleri seviyelerini gösterme açısından net oldu.

2. Los Angeles Clippers (32-11) - Önceki Sıralama : 2.

Her ne kadar Thunder'a kaybederek liderlik şansını kaçırmakla kalmayıp ikinci sırayı da Spurs'e kaptırsalar da Clippers, Chris Paul'süz oynadığı dönemlerde dahi çok sağlam kalarak önemli bir sınavı geçti. Son iki maçlarında Thunder ve Warriors'a yenildiler. Takımın benchinin gücü bundan önceki maçlarda ortaya çıktı. Lider oyuncu olmadan Thunder'a kafa tutmak kolay iş mi ?

3. San Antonio Spurs (33-11) - Önceki Sıralama : 3.

Spurs son beş maçtan galip çıkarak ikinci sırayı uzun süre sonra ele geçirdi Batı'da. Ki bu maçlarda hiç de boş takımlarla oynamadılar. Grizzlies, Warriors ve Hawks gibi üç elit takımı geçtiler. Tim Duncan'ın performansı herkesi büyülüyor. Hala adı fazla geçmiyor medyada ama Timmy D sezonun en verimli oyuncularından birisi.

4. Miami Heat (26-12) - Önceki Sıralama : 4.

Şimdilik iddialı takımlar içinde Heat'i Batı'nın büyük üçlüsünün önüne yazmak gaflet olur. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu takım kendi gibi oynadığında ligdeki her takımdan daha güçlü. Mesaj maçlarını normal sezonda kaybetmeleri rahatsızlık veriyordu, Thunder ve Lakers maçlarından alınlarının akıyla çıkmayı bildiler. Chris Andersen'le imzaladılar ve çok aradıkları pota aldı gücünü bulmayı planlıyorlar.

5. Memphis Grizzlies (26-14) - Önceki Sıralama : 5.

Grizzlies takas işlerindeki haberlerle aslında bu sezonu umursamadığını gösteriyor. Sırf salary cap açabilmek için Marreese Speights, Wayne Ellington, Josh Selby ve draft haklarını Jon Leuer karşılığında Cavs'e yolladılar. Bunu Rudy Gay'i takımda tutabilmek için yapsalar da yönetimin eldeki kadroyla şampiyonluk seviyesine çıkılamayacağını düşündüğünü biliyoruz. Batı ilk üçünden tamamen koptular.

6. New York Knicks (25-14) - Önceki Sıralama : 7

Knicks pek de iyi bir dönem geçirmiyor. Son beş maçta üç kez yenildiler, kazandıkları maçlar iddiasız takımlara karşıyken kaybettikleri Doğu'nun boş olmayan takımlarına karşıydı. Önlerindeki Celtics ve Sixers maçlarında da bir kaza yaşarlarsa Pacers arkadan gelip geçebilir.

7. Indiana Pacers (26-16) - Önceki Sıralama : 8.

Harika bir Aralık sonu-Ocak performansıyla Pacers bir anda Knicks'in arkasına yapıştı. Heat'le Knicks'in arasında da fazla fark olmadığı düşünülürse istikrarlı kalırlarsa ilk sıraya doğru bir atak bile gelebilir. Paul George çok formda ve All-Star seviyesinde oynuyor, David West'in performansı da atlanmamalı.

8. Golden State Warriors (25-15) - Önceki Sıralama : 6.

Ufak bir bocalamadan sonra Warriors üstüste iki maç kazanarak kendine geldi. Takas söylentileriyle konsantrasyon kaybı yaşayan Grizzlies'i tekrar yakaladılar ve geçmeye de çok uzak değiller. Ancak çok zorlu bir fikstürün içinde olduklarını belirtmek lazım.

9. Brooklyn Nets (25-16) - Önceki Sıralama : 9.

P.J. Carlesimo'nun gelişinden sonra Nets'in yaptığı patlama takdire şayan. Bir anda dördüncü sıraya fırladılar ve yerlerini de sağlama aldılar. Son beş maçlarında Pacers, Hawks ve Knicks'i devirmiş olmaları Playoff yarışında ne kadar güçlü olduklarının da bir göstergesi oldu. 

10. Denver Nuggets (25-18) - Önceki Sıralama : 11.

Nuggets geniş kadrosuyla çok sağlam bir takım ve klasik Playoff sürpriz adayı hüviyetinde. Ancak maç seçiyormuş gibi görünüyorlar ve bu hiç hoş değil. Wizards'a kaybettikten sonra formu uçuk seviyelerdeki Thunder'ı devirmelerinin başka bir açıklaması yok.

11. Chicago Bulls (24-16) - Önceki Sıralama : 12.

Derrick Rose artık darbeli antrenmanlara girmeye başlıyor ve dönüşünün de çok uzakta olmadığı söyleniyor. All-Star arasından sonra Rose'un yavaş yavaş oynamaya başladığını görebiliriz ve açıkçası takım arkadaşları işi çok iyi kotardıklarından Bulls Playoff'ta hiç beklenmedik şekilde iddialı hale gelebilecek durumda.

12. Utah Jazz (22-19) - Önceki Sıralama : 17.

Elindeki beceri seviyesiyle zaten Playoff tablosunda olması gereken Jazz'ın kendini bulması Ocak ayına sarktı ancak sonunda başardılar bu işi. Benchleri çok çok aktif oynuyor ve başarıda en etkili faktör oluyorlar çoğu zaman. Mo Williams'ın sakatlığı ise can sıkıcı, keza Jazz'ın en sıkıntılı pozisyonu oyun kurucu.

13. Atlanta Hawks (23-18) - Önceki Sıralama : 10.

Kötü bir Ocak ayı geçirdikleri ve takas söylentilerinin ortasında oldukları doğru ancak Hawks'ın bu sezondan çok bir beklentisi olduğunu söylemek de yanlış olur zaten. Gayet iyi mücadele ediyorlar bulundukları duruma göre, Hawks'tan daha iyisini sonraki senelerde beklemek lazım.

14. Houston Rockets (22-21) - Önceki Sıralama : 14.

Rockets yedi maçlık mağlubiyet serisini ligin en zayıfı Charlotte'ı zor da olsa yenerek bitirdi ve çıkış yapmanın hesaplarını yapıyor. Bu form düşüklüğünde James Harden'a destek veren Jeremy Lin, Ömer Aşık gibi isimlerin performanslarının düşmesi başrolü oynuyor.

15. Milwaukee Bucks (22-18) - Önceki Sıralama : 16.

Son dört maçının üçünü kazanan Bucks'ta Brandon Jennings-Monta Ellis ikilisi sezon başını hatırlatan uyum sergilerken asıl sevindirici gelişme Ersan İlyasova'nın son iki maçta gösterdiği canlılık. İlyasova son iki maçta 27.0 sayı, 15.0 ribaund ortalamaları tutturdu.

16. Boston Celtics (20-21) - Önceki Sıralama : 15.

Celtics tam toparladı derken üstüste dört maç kaybederek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Takım beklentilerin çok altında sonuçlar alıyor ve bunun sebebi beklentilerin altında mücadele gücü gösteriyor olmaları. Paul Pierce da takımın "zihinsel gücü"nün eksik olduğunu belirtmiş, haklı.

17. Portland Trail Blazers (20-21) - Önceki Sıralama : 13.

Tam üstlerindeki takımlar tökezlemişken altı maç üstüste kaybetmek Blazers'ın pek de hoşuna gitmemiş olsa gerek. Bu kötü seriyle Playoff potasından çıkmakla kalmayıp, All-Star'a göndermeyi planladıkları oyuncuların da geriye düşmesine neden oldular.

18. Minnesota Timberwolves (17-21) - Önceki Sıralama : 18.

Kevin Love'sız Wolves'un kadrosu vasatın epey altında olmakla birlikte bu yetmiyormuşcasına takımın en verimli oyuncularından ikisi, Nikola Pekovic ve Alexey Shved de sakatlığa kurban gittiler. Onların dönüşleri çok uzun sürmeyecek ama bu sezon Playoff hesaplayan Wolves'un şanssız olduğu aşikar.

19. Philadelphia 76ers (17-25) - Önceki Sıralama : 19.

Philly bir türlü toparlanamıyor. Andrew Bynum'ın All-Star arası civarındaki muhtemel dönüşüne kadar iddialı bir yerde kalmaları gerekiyor ancak ellerindeki önemli yetenek seviyesine karşın başarısız oluyorlar. Jrue Holiday All-Star olamayabilir bu kötü durumları yüzünden, hak etmesine rağmen. Yine de olacağını düşünüyorum.

20. Dallas Mavericks (18-24) - Önceki Sıralama : 20.

Nowitzki'nin dönüşünün ardından Mavs kendi kalitesini bu haftalarda bulmayı bildi ve son altı maçında sadece bir kez, o da Thunder'a, kaybetti. Bu form grafiğiyle istikrarsız Batı'da yukarıya doğru tırmanabilirler.

21. Los Angeles Lakers (17-24) - Önceki Sıralama : 21.

Rockets, Blazers ve Wolves ısrarla "Buyrun gelin geçin" derken Lakers da aynı ısrarlı "Yok, almayayım" diyor. Son üç maçlarını kaybettiler, son maçta sekiz kez yenildiler. Raptors bile gelip dalga geçercesine maç aldı onlardan. Ki şu anda zorlu bir fikstürün içindeler. Herkesin adı takas söylentilerinde, Kobe isyanlarda, D'Antoni ayrı havalarda.

22. Detroit Pistons (16-25) - Önceki Sıralama : 23.

Gayet iyi bir Ocak ayı geçiriyor Pistons sessiz ve derinden. Zayıf takımlara pabuç bırakmazken arada sürpriz galibiyetler de alıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Celtics'i devirerek onları da komaya soktular. Kesinlikle tehlikeli bir takım.

23. Sacramento Kings (16-26) - Önceki Sıralama : 24.

Kings'in önümüzdeki sene Seattle'a taşınacağı netleşti ve takım için yeni bir sayfa açılıyor. Çok kötü bir savunmaya sahip oldukları doğru ancak aslında yansıtıldıkları kadar kötü değiller. Lakers'ın dibindeler hiç değilse.

24. Toronto Raptors (15-26) - Önceki Sıralama : 22.

Raptors Lakers'ı yenerek düşene bir tekme daha vurdu. Sıradaki Heat maçında aynısını yapmaları zor görünüyor. Gayet iyi bir Ocak ayı başlangıcından sonra ağır fikstürleri çarptıkları sert kaya oldu. Bucks, Nets, Bulls ve Sixers'a kaybettiler.

25. New Orleans Hornets (14-27) - Önceki Sıralama : 27.

Eric Gordon'ın dönüşüyle Hornets toparlanmaya başladı ve iyi bir form grafiği tutturdu. Kağıt üzerinde kadroları hiç de fena değil aslında ancak istikrarlı bir şekilde maç kazanmaları gerekiyor yükselmek için.

26. Orlando Magic (14-27) - Önceki Sıralama : 25.

Magic ilginç şekilde zayıf takımlara daha fazla maç kaybediyor. Herhalde iddiasız sezonda mesaj verme niteliği olmayan maçlara uğraşmamayı prensip edinmişler.

27. Washington Wizards (9-30) - Önceki Sıralama : 29.

Lige yapılan felaket başlangıçtan sonra önce Bradley Beal, sonra Nene'nin kendini bulması ve ardından da John Wall'un dönmesiyle Wizards çok çok daha iyi görünüyor. Playoff'tan elbette çok uzaktalar ancak ümit veriyorlar mı, evet.

28. Cleveland Cavaliers (11-32) - Önceki Sıralama : 28.

Cavs'i izlememizin tek sebebi Kyrie Irving. Bunu hepimiz rahatlıkla söyleyebiliriz sanıyorum, takım o olmadığında ligin en sıkıcı takımı. Anderson Varejao'nun sezonu kapatmasıyla sarsıldılar ancak Grizzlies'le yapılan takasla çok şey kazandıklarını söylemek mümkün.

29. Phoenix Suns (13-28) - Önceki Sıralama : 26.

Ne idüğü belirsiz Suns, koç Alvin Gentry'le yollarını ayırıp yeni bir sayfa açmayı planlıyor. Ancak yeni sayfayı koçun değil adam gibi takım kurmanın açacağını bilmeleri lazım.

30. Charlotte Bobcats (10-31) - Önceki Sıralama : 30.

Bobcats çok istikrarlı şekilde maç kaybediyor, kötü oynuyor. Takdire şayan. Kötü takımların moral dağıtıcısı Magic dışında son sekiz maçlarında kimseyi yenemediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder