31 Ocak 2013 Perşembe

Rudy Gay Raptors'ta


Memphis Grizzlies, Toronto Raptors ve Detroit Pistons takımları arasında gerçekleşen üçlü takas NBA'deki takas sessizliğini bozdu.

Grizzlies'in takımı dağıtmaya sıcak baktığını biliyorduk. Özellikle Rudy Gay'in tutulması sürpriz olarak nitelendirilebilirdi yalnızca. Bir sürpriz olmadı ve aldığı büyük kontrata rağmen hala potansiyeline ulaşmayı başaramayan ve efektif oynayamayan Gay postalandı.

Bir lider arayan Raptors bu duruma balıklama atlayıp Rudy Gay'i kadrosuna dahil etti. Buna karşın Ed Davis'i Grizzlies'e, Jose Calderon'u Pistons'a yolladılar. Üçüncü takım Pistons ise Tayshaun Prince ve Austin Daye'i Grizzlies'e verdi.

Grizzlies'in Gay'den memnun olmadığını zaten biliyorduk. Bu yapılan takasla daha da efektif ve top dolaştıran bir takım olmaya çalışacaklar. Tayshaun Prince Playoff takımlarında iş yapabilecek seviyede hala ve kontratı bittiğinden takımın salary capini rahatlatacak. Ed Davis de önemli bir potansiyel. Şimdilik Gasol ve Randolph'un arkasında olacak olsa da Randolph yaşlanıyor ve Davis'in gelişi onun efektif kalmasında önemli rol oynayabilir.

Raptors aradığı lider skoreri bulmuş olmasına karşın doğru parçayı vermedi. Ed Davis takımda tutulmalıydı. Terrence Ross'un dokunulmaz kılan takım, beklentilerin altındaki DeMar DeRozan'ı pazarlamaya çalışmalıydı. Hoş, Grizzlies'in DeRozan'ı istemediğini de düşünebiliriz. Raptors şimdi wing pozisyonunda zengin ancak pota altnda vasat hale geldi. En azından Calderon kanserinden kurtulup Lowry'e ilk beş yeri açtılar.

Pistons ise acilen şut sokabilen bir oyun kurucu arıyordu. Brandon Knight daha çok bir SG gibi oynayıp besleme işini iyi yapamadığından Calderon işlerine gelecektir, savunmada bir kanser olsa da. Calderon-Knight ikilisiyle oynayacaklar muhtemelen.

Şimdilik üç takım için de doğru bir takas gibi görünüyor, en riskli olan taraf kuşkusuz Raptors. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder