16 Şubat 2013 Cumartesi

2013 NBA All-Star - Yetenek Yarışmaları


2013 NBA All-Star'da cumartesi gecesi yetenek yarışmaları yapıldı. Yeni yapılan düzenlemeyle Yetenek Yarışmaları'na da Doğu vs. Batı düzeni getirilirken hem takım hem de bireysel puanlamalarla etkinlikler sürdürüldü.

SEARS SHOOTING STARS

Daha önce şehir takımlarından oluşan Shooting Stars mücadelesinde bu kez dört adet kaptan aynı düzende (bir NBA oyuncusu, bir WNBA oyuncusu, bir emekli oyuncu) takımlar kurarak birbirleriyle karşılaştılar. İlk turda (takım turu) Team Harden 37.9, Team Westbrook 29.5 yaparken, Team Bosh 50.0, Team Lopez 1:07 yaptı, bunun sonucunda 20 puanı Batı alırken finale Westbrook ve Bosh yükseldi. Final turunda ise Bosh 1:29 yaparken, Westbrook yeterli sürede yarışmayı tamamlayamadı ve şampiyon Team Bosh oldu. Final turunun 10 puanı da Doğu'ya gitti.

BATI

Team Harden

James Harden
Tina Thompson
Robert Horry

Team Westbrook

Russell Westbrook
Maya Moore
Sam Cassell

DOĞU

Team Bosh

Chris Bosh
Swin Cash
Dominique Wilkins

Team Lopez

Brook Lopez
Tamika Catchings
Muggsy Bogues

Kazanan : Team Bosh (Chris Bosh, Swin Cash, Dominique Wilkins)


-----

TACO BELL SKILLS CHALLENGE

Skills Challenge her zamanki gibi altı oyuncu bulundururken bu oyuncular üçer bölünerek iki takım oluşturuldu. Takım turunun ardından takımının en iyi derecesini yapanlar finale kaldı. Doğu daha iyi puan yaptığı için 30 puanı alırken, şampiyon olan Damian Lillard Batı'ya 10 puan getirdi.

İlk Tur

BATI

Damian Lillard : 28.8
Jeremy Lin : 35.8
Tony Parker : 48.7

DOĞU

Jrue Holiday : 29.3
Brandon Knight : 32.2
Jeff Teague : 49.4

Final Turu

Jrue Holiday : 35.6

Damian Lillard : 29.8 

Kazanan : Damian Lillard 


-----

FOOT LOCKER THREE POINT CONTEST

Üç sayı yarışması da altı yarışmacı bulundururken bu isimler ikiye bölündü. Tıpkı Yetenek Yarışması'nda olduğu gibi takım turunu lider bitirenler finalde karşılaştı. Takım turunda Batı galip gelerek 40 puan alırken, kazanan Doğu'dan Kyrie Irving olunca Doğu ek 20 puanı hanesine yazdırdı.

İlk Tur

BATI

Stephen Curry : 17
Ryan Anderson : 18
Matt Bonner : 19

DOĞU

Kyrie Irving : 18
Paul George : 10
Steve Novak : 17

Final Turu

Kyrie Irving : 23

Matt Bonner : 20

Kazanan : Kyrie Irving


-----

SPRITE SLAM DUNK CONTEST

Günün en merakla beklenen yarışması olan Smaç Yarışması, favorilerin düşüşüne sahne oldu. Büyük beklentiyle gelen James White başarısız olup ilk turda elenirken, Gerald Green de smacını tamamlayamamanın kurbanı oldu. Kenneth Faried ve Eric Bledsoe harika ikinci smaçlarına rağmen ilk smaçlarında düşük puan almaları sebebiyle elendiler. Terrence Ross final bölümünde daha iyi olan taraftı ve %58 oyla kazanmayı başardı. Genel toplamda takım turunda Batı 55, finalde Doğu 50 puan alırken, 140-125'le günün galibi Batı oldu.

İlk Tur

BATI

Kenneth Faried : 39-50
Eric Bledsoe : 39-50
Jeremy Evans : 47-43

DOĞU

Gerald Green : 50-32
James White : 45-32
Terrence Ross : 50-49

Final Turu

Jeremy Evans : %42

Terrence Ross : %58

Kazanan : Terrence Ross

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder