28 Şubat 2013 Perşembe

NBA 2012-2013 Power Rankings - Şubat II


1. Miami Heat (41-14) - Önceki Sıralama : 5.

Son şampiyon 12 maçlık bir galibiyet serisine imza atıp Doğu'da zirveyi iyice sağlama alırken (ikinciyle aralarında altı maç var) ligin zirvesine doğru da gitmeye başladı. San Antonio Spurs'ü yakalamak üzereler. LeBron James ve Dwyane Wade mükemmel performans gösteriyorlar.

2. San Antonio Spurs (45-14) - Önceki Sıralama : 1.

Lig lideri Spurs Batı'daki liderliğini iyice sağlama almış durumda. Thunder'ın üç maç önündeler ve istikrarları yadsınamaz. Tony Parker harika performansını sürdürüyor ve MVP adayları arasında olmaya devam ediyor.

3. Oklahoma City Thunder (42-15) - Önceki Sıralama : 2.

Thunder üstüste üç maç kaybettiği seriyle Spurs'ten uzaklaşsa da Bulls'u ve Hornets'ı 30+ sayı farkla paramparça ederek kendine geldi. Yine de Batı'da zirveyi geri almaları çok çok zor görünüyor.

4. Los Angeles Clippers (41-18) - Önceki Sıralama : 3.

Clippers son beş maçında yalnızca Spurs'e kaybetti. Elit bir takım oldukları su götürmez bir gerçek şu anda ancak hala Heat, Spurs ve Thunder kadar şampiyonluk adayı olduklarını söylemek zor.

5. Memphis Grizzlies (38-18) - Önceki Sıralama : 6.

Ufak bir düşüş yaşayan Grizzlies son sekiz maçını kazanarak tekrar Batı'da yukarıya doğru tırmandı ve kızışmış dördüncülük yarışında Nuggets ile Warriors'tan biraz koptu. İlk üçü zorlamaları kolay değil ancak dördüncülükleri sağlam gibi.

6. Indiana Pacers (36-21) - Önceki Sıralama : 10.

Pacers birçoklarına göre Doğu'da Heat'e ters gelebilecek tek takım. Savunma sıralamalarında ligin lideri durumundalar. Son beş maçlarını kazandılar ve işler daha da iyileşiyor : Danny Granger geri döndü.

7. Denver Nuggets (37-22) - Önceki Sıralama : 8.

Nuggets uzun serisinden sonra biraz duruldu ve orta karar performansa döndü. Orta seviye takımlara karşı genellikle hata yapmıyorlar ancak büyük takımları zorlama konusunda çok başarılı olduklarını söylemek zor.

8. New York Knicks (33-20) - Önceki Sıralama : 4.

Yıllar sonra istikrarlı olarak görünen Knicks maalesef eski alışkanlıklara geri döndü ve pek de iyi bir dönemden geçmiyor. Kötü bir Şubat ayıyla Heat'ten tamamen koptukları yetmiyormuş gibi ikinci sıradaki yerlerini de kaybettiler. Ancak takım gününde olduğunda bileği bükülmesi oldukça güç.

9. Atlanta Hawks (33-23) - Önceki Sıralama : 12.

Hawks üstüste dört maç kazanarak Doğu'da ilk dörde yeniden tırmandı. Al Horford müthiş bir form grafiği tutturmuş durumda ve takımın ilerlemesinde en büyük faktör bu.

10. Brooklyn Nets (34-24) - Önceki Sıralama : 11.

Nets Knicks'i kovalamaya başladı Doğu'da ancak istikrarsızlıkları sebebiyle kolay olmayacak gibi görünüyor. Brook Lopez takımın en istikrarlı oyuncusu görünümünde, Deron Williams gününde olduğunda aslında gayet sağlamlar.

11. Golden State Warriors (33-25) - Önceki Sıralama : 7.

Son üç maçını kaybeden Warriors son hafta iki kez ligin önemli haberlerinin başını çekti. Birincisi David Lee ile Roy Hibbert'ın ettiği kavga, ikincisi ise Stephen Curry'nin Madison Square Garden'da Knicks'e 54 sayı yollamasıydı. Ancak takım gerilemekte.

12. Chicago Bulls (32-25) - Önceki Sıralama : 9.

Bulls son on maçında yedi kez yenilerek Doğu'da altıncı sıraya kadar geriledi. Bu durumda takımı sırtında taşımaya çalışan Joakim Noah ve Luol Deng'in yavaş yavaş yorulmaya başlamaları en büyük etken olarak gösterilebilir.

13. Utah Jazz (31-27) - Önceki Sıralama : 13.

Jazz son üç maçından boynu bükük ayrılarak ilk altı yarışına dahil olma fırsatını tepti. Warriors'un mağlubiyet serisini iyi değerlendirmeleri gerekiyordu. Fikstürleri nispeten zorluydu ancak daha iyi işler gelebilirdi.

14. Houston Rockets (31-28) - Önceki Sıralama : 15.

Rockets Thunder ve Nets'i yıkıp geçtikten sonra Wizards ve Bucks'a yenilerek ne kadar istikrarsız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak Jazz'la dip dibeler ve yukarılara çıkmaları mümkün olabilir. Ellerinde bir James Harden var.

15. Boston Celtics (30-27) - Önceki Sıralama : 17.

Rajon Rondo'nun sakatlığından sonra gelen sürpriz seriyle yukarıya tırmanan Celtics şu anda sakatlıklarla uğraştığından Paul Pierce ve Kevin Garnett'in sırtına çok fazla yük biniyor. Kolay bir iş değil yapmaya çalıştıkları ama Playoff konumları rahat.

16. Milwaukee Bucks (28-28) - Önceki Sıralama : 14.

On maçta sekiz kez yenilerek yerini kaybedip Doğu Playoff resminin son sırasına inen Bucks son iki maçında Mavericks ve Rockets'ı devirerek tekrar umut verdi. Philadelphia'nın 4,5 maç önündeler, rahat oldukları söylenebilir sekizinci sırada.

17. Los Angeles Lakers (28-30) - Önceki Sıralama : 18.

Lakers Batı'nın dokuzuncu sırasını ele geçirdi ve sağlama almaya da başladı ancak Jazz ve Rockets'ı geride bırakmaları şu aşamada zor görünüyor. Hala yeterli istikrarı sağlayabilmiş değiller. Kobe Bryant ise elinden geleni ardına koymuyor.

18. Portland Trail Blazers (26-31) - Önceki Sıralama : 16.

Blazers son on maçında sekiz kez yenildi ve yerini Lakers'a kaptırdı. Belki de Rockets'la çekişirken yaşadıkları o beş maçlık mağlubiyet serisi olmasa böyle bocalamayacak ve Playoff resminde olacaklardı.

19. Dallas Mavericks (25-32) - Önceki Sıralama : 20.

Dirk Nowitzki yavaş yavaş kendini bulsa da Mavs son üç maçından mağlup ayrıldı ve yükseklere çıkmak için hiçbir çözüm geliştiremiyor. Playoff ihtimali iyice kaybolmaya başladı.

20. Philadelphia 76ers (22-33) - Önceki Sıralama : 19.

Sixers giderek daha da fazla kopuyor Playoff'tan. Üstüste altı maç kaybederek Bucks'tan uzaklaştılar ve 4,5 maç geriye düştüler. Koç Doug Collins çözümsüz kalmanın kendini çok üzdüğünü belirtiyor.

21. Toronto Raptors (23-35) - Önceki Sıralama : 23.

Andrea Bargnani'nin de dönüşüyle Raptors'ın kısa sürede Sixers'ı geçmesini bekleyebiliriz, zaten aralarında yarım maç kaldı. Rudy Gay Raptors kariyerinde çıktığı ilk maç hariç hiçbir müsabakada %50 şut isabetini göremedi ve bu takımın canını sıkıyor. Ondan beklenen performans gelse bir Playoff atağı bile görebiliriz.

22. Detroit Pistons (23-37) - Önceki Sıralama : 22.

Pistons kazanıyor, kaybediyor, kazanıyor, kaybediyor. Herhangi bir istikrar yok takımda ancak takımın en değerli parçası Greg Monroe istikrarıyla parlamayı sürdürüyor.

23. Washington Wizards (18-38) - Önceki Sıralama : 30. 

John Wall'un dönüşünden sonra Wizards gerçekten yükselişe geçti ve uzun süre sonra tam kadro oynayabildiler. Bu sezon Heat'i ve Thunder'ı yendiler, birçok güçlü takıma da çelme takabiliyorlar. Son beş maçlarında aldıkları galibiyetlerin ikisi Nuggets ve Rockets'a karşıydı. Boş bir takım değiller.

24. Minnesota Timberwolves (20-34) - Önceki Sıralama : 21.

Son üç maçını kaybeden Wolves için eldeki genç oyuncuların performanslarından başka ilgi çekici bir durum yok. Kevin Love olmadan gerçekten çok sıradan bir takımlar.

25. Cleveland Cavaliers (20-38) - Önceki Sıralama : 27.

Cavs son beş maçının dördünü kazanmayı başardı. Kyrie Irving'in sakatlığında çaylak Dion Waiters parlamayı başardı ve takımını taşıyor.

26. Phoenix Suns (20-39) - Önceki Sıralama : 25.

Suns'ta Goran Dragic performansını yükseltip kontratının değerinde oynamaya başladı ve Suns son iki maçından galip ayrıldı. Şu anda hiçbir iddiaları yok ancak uzun vadeli kontrat verdikleri oyuncuların iyi oynaması onlar için önemli.

27. Sacramento Kings (20-39) - Önceki Sıralama : 24.

Kings gerçekten çok fazla sayı yiyor ancak hücumları tuttuğunda aslında iyi bir takım sayılabilirler. Miami'yi iki uzatmaya gönderip 141-129 yenildikten sonra Magic'e de 125 sayı attılar.

28. New Orleans Hornets (20-39) - Önceki Sıralama : 26.

Suns ve Kings'le birlikte Batı'nın dibini paylaşan Hornets, Eric Gordon ve Anthony Davis'in sakatlıklarından şikayetçi. MIP adayı olsa da Greivis Vasquez ve geçen sezonun MIP'i Ryan Anderson bir yere kadar.

29. Orlando Magic (16-42) - Önceki Sıralama : 28.

Takımın en etkili isimlerinden J.J. Redick'in takasla gidişiyle Magic iyice tank moduna geçti. Tobias Harris ilk maçlarında güzel işler yaparak ümit veriyor ancak Magic, Bobcats'le giriştiği sonunculuk yarışında kazanan (?) taraf olabilir.

30. Charlotte Bobcats (13-44) - Önceki Sıralama : 29.

Bobcats sadece Magic'i yenebilecek güçte gibi görünüyor, pek hoş olduğu söylenemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder