21 Şubat 2013 Perşembe

Trade Deadline Takasları


Geçtiğimiz yıllara göre oldukça sönük geçen takasın son gününde 2007 yılından beri ilk kez herhangi bir All-Star takım değiştirmedi. Pazardaki aktiflik eksikliğinin yeni toplu iş sözleşmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Takas gününde en fazla dikkat çeken takas Orlando Magic ile Milwaukee Bucks arasında gerçekleşti. Takas sonucunda J.J. Redick, Gustavo Ayon ve Ishmael Smith Bucks'a geçerken; Doron Lamb, Tobias Harris ve Beno Udrih Magic yolunu tuttular. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Redick'in takas olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bucks, Josh Smith'in peşinden koşarken bir anda sözleşmesi biten Redick'e yönelerek taraftarlarının tepkisini çekti.

Bir başka önemli takasta Wizards ile Celtics anlaşmaya vardı. Takas sonucunda Leandro Barbosa'nın biten kontratı Wizards'a geçerken, takımın genç skoreri Jordan Crawford Celtics yolcusu oldu. Celtics'in gelecek planlaması açısından iyi bir takas oldu.

Rockets ile Kings arasında gerçekleşen takasta Patrick Patterson, Toney Douglas ve Cole Aldrich Kings yolunu tutarken, bu sezon draftta 5. sıradan seçilen Thomas Robinson, Francisco Garcia ve Tyler Honeycutt Rockets'a geçti. Bir ilk beş sıra seçimini fazla şans vermeden henüz çaylak sezonunda takas eden Kings'in hareketine anlam vermek zor. Cousins-Patterson ikilisi kolejde beraber oynamışlardı.

Robinson'ı takımına ekleyen Rockets, bu isimle kolejde beraber oynamış olan Marcus Morris'i bir ikinci tur draft hakkı karşılığında Suns'a gönderdi. Kadrosunda Markieff Morris'i de bulunduran Suns, Kansas çıkışlı ikizleri birleştirmiş oldu.

Thunder ile Knicks arasında gerçekleşen bir takasta Ronnie Brewer Thunder'a bir ikinci tur draft hakkı karşılığında katıldı. Sağlam bir savunmacıyı bedavaya almış oldu OKC. Thunder bunun yanında Blazers'la girdiği bir takasta rotasyondan düşen Eric Maynor'ı Giorgio Printezis'in draft haklarına karşılık olarak gönderdi.

Vergi problemine girmek istemeyen Warriors, Jeremy Tyler'ı Atlanta Hawks'a, Charles Jenkins'i de Philadelphia 76ers'a para karşılığında gönderdi.

Atlanta Hawks ile Dallas Mavericks arasında gerçekleşen takasta fazla şans bulamayan şutör Anthony Morrow Mavs'e, Dahntay Jones ise Hawks'a geçiş yaptı.

Raptors-Suns takasında Raptors daha önce Rudy Gay takasıyla aldığı Hamed Haddadi'yi vererek Sebastian Telfair'i kadrosuna dahil etti.

Heat'te hayal kırıklığı yaratan Dexter Pittman, bir ikinci tur draft hakkıyla beraber Memphis Grizzlies'e gitti. Bu takas sonucunda Miami Heat, free agent piyasasından ekleme yapabilmek için bir kadro boşluğu yaratmış oldu.

Takas gününde hareket içinde olması beklenen Josh Smith uzun görüşmelerin ardından takımında kalsa da yazın Hawks'la sözleşme yenilemesi beklenmiyor. Adı takas konuşmalarında geçen Monta Ellis, Al Jefferson, Paul Millsap, Andrea Bargnani gibi isimler de takımlarında kalırken, hamle yapmasına kesin gözüyle bakılan Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Utah Jazz bu bölümü sessiz geçtiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder