15 Şubat 2013 Cuma

NBA 2012-2013 Sezon Ortası Raporu


DOĞU KONFERANSI

1. Miami : 36-14

LeBron James'in geçen sezonki kusursuz performansından sonra oyununu, performansını daha da geliştireceğini söyleseniz inanmazdım herhalde. Ancak James geçen seneden bile daha iyi performans gösteriyor. Altı maç üstüste 30+ sayıya %60+ şut isabetiyle ulaşarak NBA tarihine geçti. Çok eleştirilseler de Chris Bosh ve Dwyane Wade de iyi durumdalar. Özellikle Şubat ayında yaptıkları seriyle istikrarsızlıklarını yırtıp dominant hale gelmeyi başardılar.

2. New York : 32-18

Carmelo Anthony'nin kariyerinin en iyi sezonunu geçirmesi, Tyson Chandler'ın All-Star seviyesindeki oyunu Knicks'i yıllar sonra istikrarlı hale getirdi ve Doğu'nun ilk ikisinde tutuyor sezon başından beri. Buna karşın Heat'le aralarında olan fark yavaş yavaş belli oluyor ve All-Star arasına 4 maç geride giriyorlar.

3. Indiana : 32-21

Beklediğim üzere Paul George patlama yaparak Danny Granger'ın yokluğunda takımın liderliğine soyundu. Geçen sene Roy Hibbert'ı parlatıp All-Star'a yollayan takım bu kez onu yolladı. Veteran David West'in özellikle Ocak sonu ve Şubat başındaki üstün performansı da dikkat çekici. Hibbert hücumda kendine gelirse ikinci sıraya geçme potansiyeli var takımın.

4. Brooklyn : 31-22

Çok çalkantılı bir sezon geçiriyor Brooklyn Nets. Lige çok iyi girdikten sonra Avery Johnson'ı kovup P.J. Carlesimo'yu göreve getirdiler. Carlesimo'yla uzun bir seri yakalayıp sonradan tekrar batırdılar. Şimdilik daha orta karar görünüyorlar ancak Deron Williams koca bir hayal kırıklığı bu sezon. Sanki oynamak istemiyormuş gibi. Brook Lopez ise harika bir yarı sezonla All-Star olmayı başardı.

5. Chicago : 30-22

Derrick Rose'un yokluğunda Joakim Noah ve Luol Deng'in büyük özverisiyle Bulls Playoff yarışının iyi kısımlarında tutunmayı biliyor. İki oyuncu da All-Star olmayı başardılar. Rose'un Playoff'ta dönebileceği ancak dönmeyi tercih etmeyebileceği konuşuluyor. Aslında dönmemesi daha mantıklı olur çünkü onun %100 olmadığı halde Heat'i devirmeleri imkansız gibi.

6. Atlanta : 29-22

Joe Johnson'ı takaslamanın takıma pek de bir şey kaybettirmediğini bu sezon görüyoruz. Josh Smith de çok büyük sürpriz olmazsa önümüzdeki sene takımda olmayacak ve Hawks'ı yeniden yapılanırken izleyeceğiz. Şimdilik yerlerinden şikayet edeceklerini zannetmiyorum, Playoff'a girip bilet satarak finansal açıdan iyi durum yaratma şansları var ellerindeki kadroyla.

7. Boston : 28-24

Rajon Rondo'nun sezonu kapatmasının ardından Celtics sezonu bitti demiştik ancak Paul Pierce ve Kevin Garnett'in inanılmaz özverisiyle Celtics Rondo'suz çıktığı dokuz maçta yalnızca bir mağlubiyet aldı ve Playoff potasında yerini sağlamlaştırdı. Rondo'suz topun daha iyi dolaştığı doğru ancak Rondo'nun tamamen değersiz olduğunu söylemek de biraz abartı.

8. Milwaukee : 26-25

Plansız Bucks, beklenen seviyede. Ne Playoff'ta ses getirebilecek silahları var, ne de etrafına takım kurulacak genç oyuncuları. Playoff'a son sıradan girmek ya da son anda kaçırmanın onlara bir faydası olmayacağı kesin ancak ligin en kötü yönetilen takımlarından biri olarak hala gelecek planlamasında fiyaskolar. Jennings-Ellis ikilisi ne kadar verimliyse takım o kadar iyi, bu da tek bir kelimeye yol açıyor : İstikrarsızlık.

9. Philadelphia : 22-29

Sixers yavaş yavaş Playoff yarışından kopmaya başladı ve Doğu'nun diğer takımları da çok kötü olduğundan dokuzuncu sıraya kilitlendiler. All-Star arasına Bucks'ın dört maç arkasında giriyorlar ve Doğu'nun bu kadar kötü olduğu sezonda Playoff potasında olmamaları tam bir fiyasko, Andrew Bynum olsun ya da olmasın.

10. Toronto : 21-32

Toronto zaman zaman öyle iyi performanslar gösteriyor ki Playoff takımı olabileceklerini düşünüyorsunuz ancak sonra gidip saçma sapan bir mağlubiyet alıyorlar. Son dört maçlarını galip tamamladılar All-Star arasına girilirken ve takım ilk kez tam kadro olmaya yakın. Onlar için sezonun ilk bölümünün olayı kuşkusuz Rudy Gay'i takasla kadrolarına katmaları oldu.

11. Detroit : 21-33

Pistons'ın genç ana grubu güzel sinyaller veriyor bu sezon itibariyle, amaçları henüz Playoff'a atak yapmak olmamasına karşın. Çaylak Andre Drummond mükemmel performansıyla etkileyici olurken Pistons'a umut verdi. Greg Monroe-Andre Drummond ikilisi gelecek için gerçekten çok heyecan verici.

12. Cleveland : 16-33

Cavs'i ilginç kılan tek faktör Kyrie Irving olmakla birlikte genç bir takımla oynuyorlar. Sezona çok iyi giren Varejao'nun sakatlanıp sezonu kapatmasıyla Tristan Thompson'ın çıkışa geçişini gördük. Tyler Zeller ve Dion Waiters da çaylak olmalarına karşın iyi süreler alarak pişiyorlar.

13. Washington : 15-36

Wizards Playoff yapacak takımlar arasında gösterdiğim bir takımdı sezon başında ve sezona yaptıkları rezalet başlangıç beni utandırmıştı. Ancak John Wall'un dönüşünden sonra takım silkelendi ve gerçekten bir Playoff takımı kalitesinde oynamaya başladı. Tren kaçmış olabilir ancak kötü bir takım olmadıkları kesin.

14. Orlando : 15-37

Sezona sürpriz şekilde iyi girdikten sonra Magic normale döndü ve beklenildiği (ve kendileri için de daha iyi olan şekilde) üzere üstüste maçlar kaybetmeye başladı. Nikola Vucevic'in parlaması onları sevindirirken, ikinci yarıda maç kaybetmeyi sürdürmeleri gerekiyor. Ligin kağıt üstünde en zayıf kadrosuna sahipler.

15. Charlotte : 12-40

Bobcats yine ne yaptığını bilmez bir basketbol oynuyor ve ligin dibine demir atmış durumda. Kemba Walker dışında hücum yaratabilen hiçbir oyuncu yok ve takımın iyi hücumculara acilen ihtiyacı var.

   BATI KONFERANSI

1. San Antonio : 42-12

Spurs'ün yine ligin lideri olmasında üç büyük faktör var : Gregg Popovich, Tim Duncan, Tony Parker. Popovich'in en sınırlı oyuncudan bile yüksek verim alma geleneği sürerken, Tim Duncan bu yaşında gösterdiği absürd verimlilik (özellikle savunmada) ve performansla, Tony Parker ise inanılmaz istikrarı ve zor zamanlarda takıma yaptığı liderlikle şapka çıkartılmayı hak ediyor.

2. Oklahoma City : 39-14

James Harden'ı kaybettikten sonra Thunder, Kevin Martin'in uyum sağlaması ve Serge Ibaka'nın hücumdaki gelişimiyle seviyesini korumayı bildi. Ancak Heat'le oynadıkları iki maçı da aynı seviyede görünemeden kaybetmiş olmaları normal sezon sonrası için soru işaretleri doğurmuyor değil.

3. LA Clippers : 39-17

Clippers ilk yarının en şaşalı performanslarından birini 17 maçlık galibiyet serileriyle gösterirken, Chris Paul'ün mükemmel liderliğiyle zorlu Batı'nın elit üç takımından biri olmayı başardılar. Paul'ün sakatlığı sebebiyle oynayamadığı dönemde ilk ikiden biraz kopmuş olsalar da hala elit bir takımlar.

4. Memphis : 33-18

İnişli çıkışlı performans gösteren Grizzlies, Rudy Gay'i göndererek yeni bir yola girdi. Zach Randolph iyi bir sezon geçiriyor ve All-Star olmayı başardı, ancak takımın başarısında pek de sözü geçirilmeyen oyun kurucu Mike Conley'in rolünün çok büyük olduğunu söylemem gerek.

5. Denver : 33-21

Sezona fikstür azizliğiyle giren Denver çok fazla deplasman maçı oynadığı için geride kalmıştı. Onların içerideki maçları hızlandığında seri yapacağına emindim, öyle de yaptılar ve bir anda beşinci sıraya kadar tırmandılar. Andre Iguodala hayal kırıklığı olsa da takımın kadrosu çok derin ve bu potada kalmaları sürpriz olmaz.

6. Golden State : 30-22

Sezonun sürpriz ekibi Warriors birçok kez ilk dörde girme fırsatını tepse de ilk altıdan çıkmaları zor görünüyor. David Lee'nin patlaması ve All-Star oluşu, Stephen Curry'nin sağlıklı kalıp iyi işler yapması ve Mark Jackson'ın koçluğuyla şimdiden bir Playoff takımı oldular. Andrew Bogut'un dönüşünden sonra "Zaten işi o yapar" moduna giren oyuncuların savunmayı unutması yüzünden beş maçlık bir mağlubiyet serisiyle giriyorlar araya.

7. Utah : 30-24

Takas döneminin bitmesine bir hafta kala Jazz'dan hamle bekleniyor. Al Jefferson veya Paul Millsap'ten birinin gitmesi çok yüksek ihtimal. İki isim de iyi olmalarına karşın takımın geleceği açısından fayda sağlamayacaklar, çünkü benchte Enes Kanter ve Derrick Favors bekliyor.

8. Houston : 29-26

Gününde olduğunda ligin izlemesi en zevkli iki takımından biri Rockets, diğeri Heat olmak üzere. Bunda başlıca sebep kuşkusuz Thunder'dan ayrılıp birinci adam olan James Harden. Bunun yanında oynadıkları hızlı hücum felsefesi şutları girdiğinde gerçekten çok eğlenceli hale geliyor.

9. Portland : 25-28

Damian Lillard'ın beklenmedik performansı ve LaMarcus Aldridge-Nicolas Batum ikilisinin istikrarı ile Blazers beklenmedik şekilde Playoff yarışında kendine yer buldu. Takımın ilk beşi gerçekten çok iyi mücadele etse de ligin en kötü benchine sahip oldukları için zorlanıyorlar.

10. LA Lakers : 25-29

Söylenebilecek çok şey var ancak gerek duymuyorum. Lakers'ın NBA tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından biri olmaya doğru ilerlediğini söylemek yeterlidir herhalde. Kopuk, adına yakışmayan basketbol oynayan problemlerle dolu bir takım halindeler. Kobe'nin özverisi de bir yere kadar, onun da büyük hataları oluyor gerçi.

11. Dallas : 23-29

Nowitzki döndükten sonra Mavericks'in çok büyük bir toparlanma içine girdiğini söylemek zor. Playoff potasından epey uzakta duruyorlar, bu kadar kötü haldeki Lakers'ın dahi arkasında olmaları pek de şanslarının olmadığını gösteriyor aslında.

12. Minnesota : 19-31

Sakatlıkların en ağır vurduğu takım oldu Wolves bu sezon. Nihayet Playoff'a geri dönme hesapları yaparken Kevin Love, Ricky Rubio, büyük umutlarla aldıkları Brandon Roy, Chase Budinger, Andrei Kirilenko gibi isimlerin yaşadığı sakatlık problemleri onları geride tuttu. 

13. New Orleans : 19-34

Batı'nın son üç sırası sürekli olarak değişmekle birlikte bulundurduğu takımlar genellikle sabit kalıyor. Hornets, Eric Gordon'dan henüz beklediğini bulamadı ve takaslamayı düşünüyor. Anthony Davis nedense az dakikalar alıyor, takımın bir numaralı umuduyken böyle olmaması lazım. Greivis Vasquez bir numaralı MIP adayı.

14. Sacramento : 19-35

Basketboldan çok yönetimsel mevzularla konuşulan Kings'te berbat savunma fena olmayan hücumu gölgeliyor. DeMarcus Cousins dışında tutunacak bir dalları yok gibi şu anda üzücü şekilde.

15. Phoenix : 17-36

Suns dibe demir atarak doğru bir şey yaptı, bu franchise'ın toparlanabilmek için genç yeteneklere ihtiyacı var ve ligin dibinde olmak bunun için iyi bir başlangıç.

-----

MVP YARIŞI

1. LeBron James (Miami Heat)


27.3 Pts - 8.2 Reb - 6.9 Ast - 0.9 Blk - 1.7 Stl - %56 FG - 38:30 Min

Sezonun ilk yarısının büyük bölümünde yarışta ilk sıraya Kevin Durant'i koymuştum ancak LeBron James öyle absürd bir seviyeye geldi ki onu ikinci sıraya yerleştirmek ayıp olur. Altı maç üstüste 30+ sayı - %60 FG istatistiğini yaparak tarihe geçtikten sonra Thunder deplasmanında 39-12-7'yi %58'le yaparak yine ayıp etti. "Yok artık LeBron James" hakikaten.

2. Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)

  
29.2 Pts - 7.4 Reb - 4.4 Ast - 1.2 Blk - 1.6 Stl - %51 FG - 38:53 Min

James tarafından bozguna uğratıldığı maçta dahi 40 sayıyı bulmayı bilen Durant'in ligin en iyi skoreri olduğu tartışılmayacak şekilde ortada. Ancak en iyi olmak için bundan fazlası gerek. Son üç sezonun sayı kralı bu sezonun All-Star arasına da sayı krallığında zirvede giriyor.

3. Tony Parker (San Antonio Spurs)

 
20.8 Pts - 3.0 Reb - 7.6 Ast - 0.1 Blk - 0.9 Stl - %53 FG - 32:53 Min

Ligin en iyi oyun kurucusu muhabbetleri döndüğünde CP3, Derrick Rose, Russell Westbrook, Rajon Rondo, Deron Williams gibi isimlerden sonra akıllara geliyor ancak Tony Parker. MVP Yarışı'nda adı ilk üçte, dörtte anılmıyor. Ancak Spurs lig lideri ve Parker tek kelimeyle muazzam bir efektiflikle oynayarak takımını taşıyor. Üçüncü sırada olmayı sonuna kadar hak ediyor.

4. Carmelo Anthony (New York Knicks)


28.6 Pts - 6.5 Reb - 2.7 Ast - 0.5 Blk - 0.8 Stl - %44 FG - 38:06 Min

Kariyerinin en iyi yılını geçirmekte olan Carmelo Anthony, sayı krallığında ikinci sırada bulunuyor ve Knicks'in yıllar sonra istikrarlı oluşunda rolü çok büyük. All-Star öncesi maçında 5/24 ile tek kelimeyle felaket şut atmasına karşın onu dördüncü sıradan düşürmüyorum şimdilik.

5. Chris Paul (Los Angeles Clippers)


16.6 Pts - 3.4 Reb - 9.6 Ast - 0.0 Blk - 2.6 Stl - %48 FG - 32:47 Min

Bir ara listemde ikinci sıraya kadar çıkan CP3'nin buraya inmesinde faktör kendisi değil. Onun sakatlığında takımının işleri pek de iyi idare edememesi yüzünden galibiyet yüzdesinin düşmesi ve Tony Parker'ın müthiş bir patlama yapması onu biraz geri plana itti, hep aynı seviyede oynamasına karşın.

6. Dwyane Wade (Miami Heat)


21.0 Pts - 4.9 Reb - 4.8 Ast - 0.8 Blk - 1.6 Stl - %50 FG - 34:06 Min

Listenin ilk beşiyle gerisi arasında uçurum var. Sezona çok kötü giren Dwyane Wade, özellikle Ocak sonu ve Şubat başında oyununu çok iyi toparlayıp bildiğimiz süperstar seviyesine getirdi ve All-Star arasına girilirken ligin en formda üç-dört oyuncusundan birisi. 

7. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)


22.6 Pts - 5.1 Reb - 8.1 Ast - 0.3 Blk - 1.9 Stl - %42 FG - 35:42 Min

Westbrook arada çok kötü şut atıp yüzdesini diplere soksa da genel olarak istikrarlı performanslar ortaya koyuyor. Son sekiz maçında sadece iki kez %50'nin altında şut atmış misal, ki bu maçların birçoğunda 30 dakikayı dahi görmemiş süre olarak. Üstüne fazla gidiliyor.

8. James Harden (Houston Rockets)


26.1 Pts - 4.8 Reb - 5.7 Ast - 0.5 Blk - 1.9 Stl - %44 FG - 38:12 Min

Playoff potasında olmayan oyuncuları MVP Yarışı'na almayı tercih etmiyorum (Kobe'nin burada olmamasının sebebi) ve Harden da potanın son sırasında olmanın avantajıyla kendine yer buluyor burada. Şubat ayında tek kelimeyle muazzam oynuyor, LeBron James'ten sonra ligin en sağlam oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz bu ay.

9. Paul George (Indiana Pacers)


17.6 Pts - 7.8 Reb - 4.0 Ast - 0.7 Blk - 1.8 Stl - %42 FG - 37:47 Min

George 10'da 1 attığı kritik Nets maçından sonra Bobcats'e patlayıp kariyerinin ilk triple double'ına imza attı. Pacers şimdilik üçüncü sırada sağlam görünüyor, George beklediğim üzere bu sezonki patlamasıyla takıma liderlik etmeye başladı. Yıldız seviyesine gelmiş durumda.

10. Zach Randolph (Memphis Grizzlies)


15.6 Pts - 11.5 Reb - 1.4 Ast - 0.5 Blk - 0.9 Stl - %47 FG - 35:12 Min

Grizzlies tekrardan toparlanarak dördüncü sıraya yükseldi Batı'da ve Zach Randolph ilk yarıyı ribaund krallığında ilk üçte tamamladı. Sayı ortalaması giderek düşüyor ancak MVP Yarışı'nda olmayı hak ettiğini düşünüyorum.

-----

YILIN ÇAYLAĞI YARIŞI

1. Damian Lillard (Portland Trail Blazers)

18.3 Pts - 3.2 Reb - 6.5 Ast - 0.3 Blk - 1.0 Stl - %41 FG - 38:23 Min

2. Anthony Davis (New Orleans Hornets)

12.5 Pts - 7.5 Reb - 0.9 Ast - 1.9 Blk - 1.2 Stl - %51 FG - 27:48 Min

3. Bradley Beal (Washington Wizards)

13.2 Pts - 3.2 Reb - 2.5 Ast - 0.5 Blk - 0.9 Stl - %39 FG - 30:53 Min

4. Andre Drummond (Detroit Pistons)

7.3 Pts - 7.5 Reb - 0.5 Ast - 1.7 Blk - 0.9 Stl - %59 FG - 19:41 Min

5. Dion Waiters (Cleveland Cavaliers)

14.2 Pts - 2.5 Reb - 3.2 Ast - 0.2 Blk - 1.1 Stl - %39 FG - 29:30 Min

6. Alexey Shved (Minnesota Timberwolves)

10.5 Pts - 2.5 Reb - 4.4 Ast - 0.4 Blk - 0.8 Stl - %37 FG - 27:48 Min

7. Tyler Zeller (Cleveland Cavaliers)

8.0 Pts - 6.2 Reb - 1.4 Ast - 1.0 Blk - 0.5 Stl - %41 FG - 27:36 Min

8. Kyle Singler (Detroit Pistons)

9.0 Pts - 4.0 Reb - 1.2 Ast - 0.5 Blk - 0.7 Stl - %44 FG - 28:23 Min

9. Harrison Barnes (Golden State Warriors)

9.3 Pts - 4.2 Reb - 1.5 Ast - 0.2 Blk - 0.6 Stl - %44 FG - 25:48 Min

10. Andrew Nicholson (Orlando Magic)

7.8 Pts - 3.6 Reb - 0.4 Ast - 0.4 Blk - 0.3 Stl - %53 FG - 15:48 Min

-----

SAYI

1. Kevin Durant (OKC) : 29.2
2. Carmelo Anthony (NYK) : 28.6
3. LeBron James (MIA) : 27.3
4. Kobe Bryant (LAL) : 26.8
5. James Harden (HOU) : 26.1

RİBAUND

1. Dwight Howard (LAL) : 11.8
2. Ömer Aşık (HOU) : 11.5
3. Zach Randolph (MEM) : 11.5
4. Nikola Vucevic (ORL) : 11.5
5. Joakim Noah (CHI) : 11.4

ASİST

1. Rajon Rondo (BOS) : 11.1
2. Chris Paul (LAC) : 9.6
3. Greivis Vasquez (NOH) : 9.4
4. Jrue Holiday (PHI) : 8.9
5. Russell Westbrook (OKC) : 8.1

BLOK

1. Larry Sanders (MIL) : 3.2
2. Serge Ibaka (OKC) : 2.9
3. Tim Duncan (SAS) : 2.8
4. Roy Hibbert (IND) : 2.7
5. Dwight Howard (LAL) : 2.3

TOP ÇALMA

1. Chris Paul (LAC) : 2.6
2. Mike Conley (MEM) : 2.2
3. Monta Ellis (MIL) : 1.9
4. Jeremy Lin (HOU) : 1.9
5. Russell Westbrook (OKC) : 1.9

ŞUT YÜZDESİ

1. Tyson Chandler (NYK) : %67
2. DeAndre Jordan (LAC) : %59
3. Tiago Splitter (SAS) : %59
4. Dwight Howard (LAL) : %57
5. J.J. Hickson (POR) : %56

ÜÇ SAYI YÜZDESİ

1. Kyle Korver (ATL) : %46
2. Stephen Curry (GSW) : %44
3. Steve Novak (NYK) : %44
4. Jose Calderon (DET) : %44
5. Martell Webster (WSH) : %44

SERBEST ATIŞ YÜZDESİ

1. Kevin Durant (OKC) : %90
2. Stephen Curry (GSW) : %90
3. Kevin Martin (OKC) : %90
4. Darren Collison (DAL) : %90
5. J.J. Redick (ORL) : %88

-----

MVP : LeBron James (MIA)
ROY : Damian Lillard (POR)
DPOY : Tim Duncan (SAS)
MIP : Greivis Vasquez (NOH)
SM : J.R. Smith (NYK)

-----

EN YÜKSEK BİREYSEL İSTATİSTİKLER

PTS : Kevin Durant (OKC) : 52
REB : Nikola Vucevic (ORL) : 29
AST : Rajon Rondo (BOS) : 20
BLK : Roy Hibbert (IND) : 11
STL : Kemba Walker (CHA) : 8

-----

TEMSİLCİLERİMİZ

Ömer Aşık (HOU) : 10.5 Pts - 11.5 Reb - 0.9 Ast - 1.1 Blk - 0.5 Stl - %54 FG - 30:00 Min
Ersan İlyasova (MIL) : 11.2 Pts - 6.2 Reb - 1.6 Ast - 0.5 Blk - 0.9 Stl - %44 FG - 25:18 Min
Enes Kanter (UTA) : 6.4 Pts - 4.1 Reb - 0.4 Ast - 0.6 Blk - 0.4 Stl - %54 FG - 14:18 Min
Hidayet Türkoğlu (ORL) : 2.9 Pts - 2.4 Reb - 2.1 Ast - 0.1 Blk - 0.6 Stl - %26 FG - 17:11 Min

-----

ÖNEMLİ OLAYLAR

- 10 Ağustos 2012 : Dwight Howard, Magic-Lakers-Sixers-Nuggets arasındaki bir dörtlü takas sonucu Lakers'a geçti. Takas sonucu Andrew Bynum Sixers'a, Andre Iguodala Nuggets'a katıldı.
- 27 Ekim 2012 : James Harden, Thunder ile Rockets arasında gerçekleşen bir takas sonucunda Kevin Martin ve Jeremy Lamb karşılığında Rockets'a geçti.
- 3 Kasım 2012 : - Brooklyn Nets, yeni şehri ve salonuyla ilk maçını oynadı.
- 30 Kasım 2012 : - San Antonio Spurs, ulusal kanalda yayınlanan Miami Heat maçında as oyuncuları Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili ve Danny Green'i dinlendirdiği için NBA tarafından $250,000 para cezasına çarptırıldı.
- 5 Aralık 2012 : Hornets karşısında 29 sayı üreten Kobe Bryant, 30,000 sayı barajına ulaşan beşinci oyuncu oldu.
- 21 Aralık 2012 : Denver Nuggets, bir hafta önce 0/20 üç sayı atarak rekor kıran Blazers karşısında 0/22 üç sayı atarak rekorun yeni sahibi oldu.
- 8 Ocak 2013 : Steve Nash, 10,000 asiste ulaşan beşinci oyuncu oldu.
- 16 Ocak 2013 : LeBron James, 20,000 sayıya ulaşan en genç oyuncu oldu.
- 27 Ocak 2013 : Suns karşısında oynanan maçta Dirk Nowitzki, Allen Iverson'ı geçerek NBA tarihinde en fazla skor üreten 18. oyuncu oldu.
- 30 Ocak 2013 : Grizzlies-Raptors-Pistons arasındaki bir takas sonucunda Rudy Gay, Toronto Raptors'a geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder