3 Şubat 2013 Pazar

NBA 2012-2013 Power Rankings - Şubat I


1. San Antonio Spurs (38-11) - Önceki Sıralama : 3.

Spurs yine müthiş bir seriye imza atarak Batı'da zirveyi ele geçirdi. İki sezondur Batı'nın zirvesine oturmayı başaran Spurs istikrarını koruyabilir gibi görünüyor. Onlar için asıl meselenin Playoff olacağı kesin çünkü geçen iki senede hayal kırıklığına uğradılar. Tim Duncan bir süredir sakat ve dönüş yaptığı maçta tekrar sakatlanarak taraftarları korkuttu.

2. Oklahoma City Thunder (35-12) - Önceki Sıralama : 1.

Spurs son on maçının tamamını kazanırken Thunder son on maçında dört mağlubiyet alınca birinci sıradaki yerini kaybetti. Lakers ve Cavaliers'a kaybettikleri maçlar kabul edilemezdi. Aynı ivmeyle oynadıkları söylemek zor, biraz dinlenme modunda gibiler.

3. Los Angeles Clippers (34-14) - Önceki Sıralama : 2.

Clippers ufak ufak ilk ikiliden ayrılmaya başladı ve bunda tek sebep liderleri, Chris Paul'ün uzayan sakatlığı. Takımın benchi geniş olduğundan, Eric Bledsoe, Jamal Crawford gibi guardların varlığından dolayı Clippers kısa vadede idare etmeyi başardı ancak Paul'ün varlığı uzun vadede değer kazanıyor.

4. New York Knicks (30-15) - Önceki Sıralama : 6.

Son dört maçından galip ayrılan Knicks, istikrarsız Heat'i alaşağı etmeye yaklaştı. Uzun bir aradan sonra Galibiyet-Mağlubiyet oranlarını eşitlediler Heat'le. Amar'e Stoudemire bench rolüne alıştı, Tyson Chandler savunmada çok formda ve Carmelo Anthony de bildiğimiz gib.

5. Miami Heat (29-14) - Önceki Sıralama : 4.

Heat'in rehavet dolu oyunu sinir bozucu. Çok fazla maç seçtiklerini görüyoruz. Özellikle Chris Bosh'ın maç seçme özelliği takımın istikrarını paramparça ediyor. LeBron James dışında her maç ne yapacağı belli olan hiç kimse yok. Erik Spoelstra'nın da elindeki malzemeyi iyi kullandığını söylemek zor, Udonis Haslem ısrarını anlamak mümkün değil.

6. Memphis Grizzlies (30-16) - Önceki Sıralama : 5.

Rudy Gay'in takas edilmesinden sonra Grizzlies için yeni bir dönem başladı. Şimdi "skorer" bir oyuncuları yok ve topu daha fazla dolaştırarak oynayacaklar. Bu belki işlerine gelebilir. 2011 Playoff'unu hatırlayalım, ilk turda son sıradan gelip ligin tozunu attıran Spurs'ü Playoff dışına iterken Rudy Gay'in yokluğu sayesinde takım savunmaya konsantre olup top dolaştırarak başarılı olmamış mıydı ?

7. Golden State Warriors (30-17) - Önceki Sıralama : 8.

Warriors son dört maçından galip ayrılarak Grizzlies'in dibine geldi. Aralarında yarım maç var ve Grizzlies'in bir kaybı Warriors'u Batı'da dördüncü sıraya atabilir. David Lee triple double'a yakın maçlar çıkartmayı alışkanlık haline getirdi, Stephen Curry All-Star seçilememenin acısını çıkartıyor.

8. Denver Nuggets (30-18) - Önceki Sıralama : 10.

Geçtiğimiz haftalarda Nuggets'ın sezona zorlu bir fikstürle girdiğini ve patlama yapabileceğini söylemiştim. İşte o patlama geldi. Nuggets son altı maçını kazandı ve Batı'nın baba grubunu yakaladı. Warriors'tan yarım, Grizzlies'ten bir maç uzaklıktalar yalnızca.

9. Chicago Bulls (29-18) - Önceki Sıralama : 11.

Bulls istikrarlı performansını sürdürüyor ve istikrarsız Doğu'da üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırıyor. Brooklyn ve Indiana'yla aralarına bir maçlık fark koymayı başardılar, özellikle ribauntlarda çok aktifler.

10. Indiana Pacers (28-19) - Önceki Sıralama : 7.

Üstüste üç maç kaybettikten sonra Pacers silkelenip kendine geldi. Pistons'ı rahat geçtikten sonra mesaj niteliği taşıyan maçta Miami Heat'i süründürüp bozguna uğrattılar. David West ve Paul George harika oynuyor, Roy Hibbert da hücumunu toparlarsa tehdit yaratacaklar.

11. Brooklyn Nets (28-19) - Önceki Sıralama : 9.

Nets yerini sabitlemiş durumda ve Doğu'nun ilk beşinden düşmeleri zor görünüyor. Yine de ilk üçü alacak seviyeye ulaşamadılar, bir seviye daha yukarıda oynamaları gerekiyor bunu başarmak için.

12. Atlanta Hawks (26-20) - Önceki Sıralama : 13.

Al Horford ve Josh Smith dışında verimli olmayan bir takım Hawks ve bu yüzden Doğu ilk beşine giremiyorlar. Hatta biraz uzaklaşmaya da başladıklarını söylemek lazım, daha alttaki hatta yaklaşıyorlar.

13. Utah Jazz (26-22) - Önceki Sıralama : 12.

Jazz son on maçta yedi galibiyet aldı ve yavaş yavaş Batı Playoff yarışındaki yerini sağlamlaştıyor. Sekizinci sıra hattındaki yarıştan hızla uzaklaşıyorlar o yarıştaki takımlardan daha istikrarlı olarak.

14. Milwaukee Bucks (25-21) - Önceki Sıralama : 15.

Ersan İlyasova'nın yükselen performansı ve Brandon Jennings-Monta Ellis ikilisinin agresifliğiyle Bucks sağlam kalmayı sürdürüyor. Hawks'tan çok da fazla uzakta değiller.

15. Houston Rockets (26-23) - Önceki Sıralama : 14.

Houston şimdilik Batı'nın son Playoff noktasının sahibi ancak pek de rahat olduklarını söylemek mümkün değil. Ellerinde olan yetenek seviyesiyle daha yukarıya çıkmaları gerekiyor, bir seri yapmalılar.

16. Portland Trail Blazers (24-23) - Önceki Sıralama : 17.

Nicolas Batum'un sezonun ikinci çeyreğinde asist departmanında gösterdiği sıçrama muazzam. LaMarcus Aldridge ve Damian Lillard'ın yanında Nicolas Batum da beklentileri karşılayan bir oyun çıkartıyor. Ancak benchin inanılmaz zayıf oluşu Blazers'ı Playoff potasından uzak tutuyor.

17. Boston Celtics (23-23) - Önceki Sıralama : 16.

Önce Rajon Rondo sonra da çaylak Jared Sullinger sezonu kapattı ve Celtics'in sezonu bir anda tarumar oldu. Danny Ainge'in önemli parçaları takas edip takımı dağıtmayı düşünebileceği söyleniyor, neler olacağını göreceğiz.

18. Los Angeles Lakers (21-26) - Önceki Sıralama : 21.

Kobe Bryant'a nerden esti bilmiyorum ama kendisi şut atmayı bırakıp oyun kurucu olmaya karar verdi. Neredeyse her gece triple double'a yaklaşıp çift hanelerde asist yapıyor, 15'ten fazla şut denemiyor. İşe yarar mı bilemem ama kaybedilecek bir şey olmadığı kesin.

19. Philadelphia 76ers (20-26) - Önceki Sıralama : 19.

Philly son iki maçını kazanarak toparlanma yolunda iyi sinyaller verdi. Celtics'in çöküş yaşadığı şu zamanlarda sekizinci sırayı alabilmek için iyi bir atak yapmalılar, Andrew Bynum'ın dönüşünün de çok uzak olmadığı düşünülürse.

20. Dallas Mavericks (20-27) - Önceki Sıralama : 20.

Mavericks zorlu maçlarda yenilmeyi sürdürüyor. Zorluk seviyesi biraz yükseltikçe kaybetmeyi sürdürerek Playoff yarışına girmeleri imkansız. Sadece kolay maçları kazanmak bir şey ifade etmiyor.

21. Minnesota Timberwolves (18-26) - Önceki Sıralama : 18.

Sakatlıklarla uğraşan Wolves kötü form grafiğini sürdürüyor ve Playoff umutlarından giderek uzaklaşıyor. Artık öylesine maç yapan bir takım haline gelmiş gibiler.

22. Detroit Pistons (18-29) - Önceki Sıralama : 22.

Andre Drummond'ın parlak performansı, Greg Monroe'nun yükselen form grafiği gibi detaylar Pistons taraftarlarını mutlu etmeye yeter. Takım sadece birkaç kaliteli wing player kadar uzak başarıya.

23. Toronto Raptors (17-30) - Önceki Sıralama : 24.

Rudy Gay'in gelişiyle Raptors'ın yeni bir çehreye kavuşacağı kesin. Andrea Bargnani'nin de dönüşü yakın, takımdan Playoff potasına girmesini beklemiyorum ancak biraz yaklaşmaları mümkün olabilir.

24. Sacramento Kings (17-32) - Önceki Sıralama : 23.

Kings son üç maçını kaybetti, Knicks karşısında aldıkları hezimet tek kelimeyle gülünçtü. İkini çeyreği 33-11, üçüncü çeyreği 41-19 geride kapatmak nedir yahu ? DeMarcus Cousins tek başına kalıyor gibi zaman zaman.

25. Phoenix Suns (16-32) - Önceki Sıralama : 29.

Zor bir fikstür içinde olan Suns, Lakers'ı yenerek nefes aldı. Michael Beasley'in artan performansı sayesinde Batı'nın dibindeki yerlerinden yalnızca bir sıra da olsa çıktılar.

26. New Orleans Hornets (15-33) - Önceki Sıralama : 25.

Hornets son dört maçını kaybetti ve tekrar Batı'nın dibine yerleşti. Takımı taşıyıp sırtına alarak yukarıya taşıyacak bir oyuncu yok, Eric Gordon'dan bekleniyor bu ama o da tekrar sakatlıklarla uğraşıyor bu aralar.

27. Cleveland Cavaliers (14-34) - Önceki Sıralama : 28.

Kyrie Irving, tek derdi gençlerini parlatmak olan bu takımı izlenir kılmayı sürdürüyor. Oklahoma City Thunder'ı yıkıp geçti Cavs'in gençleri ve Irving'in son bir dakikada 7 sayı üreterek yaptığı şov görülmeye değerdi.

28. Orlando Magic (14-33) - Önceki Sıralama : 26.

Son dokuz maçını kaybeden Magic yavaş yavaş sezon başındaki beklentilerime, yani Doğu'nun dibine yaklaşıyor. Ligin felaket ekipleri Wizards ve Bobcats yaklaşıyor.

29. Charlotte Bobcats (11-35) - Önceki Sıralama : 30.

Bobcats'te hiçbir şeyin işlemediği doğru ama en azından mücadele ediyorlar bu ara.

30. Washington Wizards (11-35) - Önceki Sıralama : 27.

Biraz toparladılar derken Bradley Beal sakatlandı ve Wizards tekrar rezil basketbol oynamaya geri döndü. Ümitsiz Bobcats'ten Doğu'nun son sırasını itinayla geri aldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder