15 Ekim 2012 Pazartesi

2012-2013 Sezonu Öngörüleri - Indiana Pacers


Hamleler

Gelenler : D.J. Augustin, Ian Mahinmi, Gerald Green, Sam Young, Miles Plumlee, Orlando Johnson, Blake Ahearn
Gidenler : Darren Collison, Leandro Barbosa, Dahntay Jones, Louis Amundson, A.J. Price, Krylyo Fesenko

Hücum : B+

Indiana Pacers oturmuş bir kadroya sahip ve ilk beşleri gerçekten kuvvetli görünüyor. Paul George'tan bu sezon büyük bir çıkış bekliyorlar. Bunun yanında Danny Granger kariyerinin zirvesindeki haline yaklaşabilirse Pacers'ın alternatifli ve sağlam bir hücum takımı olduğunu söyleyebiliriz.

Savunma : A-

Roy Hibbert'ın takımda kalmasından sonra Pacers sahip olduğu size avantajını korudu. Roy Hibbert'ın yanısıra 6'8''lik boyuyla SG pozisyonunda büyük size avantajı sağlayan atletik savunmacı Paul George takımın savunma gücünü yükseltiyor. Tecrübeli David West'in takım savunmasına olan katkısı da yadsınamaz.

Bench : B-

Pacers benchi önemli bir soru işareti oluşturuyor. D.J. Augustin ile çok iyi bir guard yedeği bulmalarına karşın diğer pozisyonlarda sıkıntı yaşıyorlar. Tyler Hansbrough'nun istikrar problemi mevcut. Darren Collison'ı çok daha büyük ihtiyaç olan SF pozisyonuna yedek bulmak için kullanabilecekken Ian Mahinmi gibi vasat bir pivot almak için kullandılar. Miles Plumlee ve Orlando Johnson'ın çaylak yıllarındaki performansları önemli.

Koç : B+

Frank Vogel takımın başında gayet iyi bir sezon geçirdi ve Pacers'ın Doğu'da 3. olmalarını sağlayacak istikrarı bulmasında başrolü oynadı. 2012-2013 sezonunda bu başarısının üstüne koyabilecek mi bunu göreceğiz..

Frontcourt : A-

Hibbert-West-Granger üçlüsü çok sağlam duruyorlar. Eğer Mahinmi'nin performansı şüpheli olmasa, SF pozisyonunda da yedek Sam Young değil de daha kaliteli bir isim olsa notları kesinlikle A- değil daha yüksek bir şey olurdu.

Backcourt : A-

Orlando Johnson'ın performansı yüksek olursa Pacers backcourtunun puanı A'ya yükselebilir. Paul George'tan patlama beklediğimi burada söyleyeyim.


Anahtar Oyuncu : Roy Hibbert
Başarı İçin Kritik Detaylar : Danny Granger'ın performansı, Paul George'un gelişimi, çaylakların katkısı
Muhtemel X-Factor : Orlando Johnson

İlk Beş

 
C - Roy Hibbert : Geçen sezon haklı şekilde All-Star'a seçilen Hibbert, boyuyla savunmada büyük bir tehdit oluşturmasının yanısıra hücum repertuarını da zenginleştiriyor.
PF - David West : Tecrübesiyle Pacers'ın geçen sezonki başarısında büyük rol oynadı.
SF - Danny Granger : Kendine gelip bu takımın lideri olduğunu hatırlaması gerek.
SG - Paul George : Çok potansiyelli bir oyuncu. Çok atlet, çok iyi savunmacı ve şutunu da geliştiriyor. Büyük patlama bekliyorum ondan.
PG - George Hill : İyi bir skorer. Ancak oyun kuruculuk becerileri sınırlı.

Bench

 
C - Ian Mahinmi : Pacers onu Collison karşılığında alarak bir kumar oynadı. Mavericks'teki halinden daha iyi olmalı.
C - Miles Plumlee : NCAA'de bize hiçbir şey göstermedi. Ama draft öncesi ölçümlerde büyük avantajları ortaya çıkınca seçilmesi beklenmeyen bir oyuncudan ilk tur oyuncusuna dönüştü. Proje oyuncusu.
PF - Tyler Hansbrough : İstikrarsızlık abidesi Hansbrough 26 yaşına geldi ve bu sezon benchten önemli katkı vermek zorunda.
PF - Jeff Pendergraph : Limitleri belli bir oyuncu.
SF - Sam Young : Şu an takımın elle tutulur tek SF yedeği olarak görünüyor, görevi büyük.
SG - Orlando Johnson : İyi bir şutör, benchten iyi skor katkısı getirmeli.
SG - Lance Stephenson : Arada süre alan bir oyuncu, yapabilecekleri sınırlı.
PG - D.J. Augustin : Takımın en değerli yedeği. George Hill'in SG'ye kayacağı anlarda oyun kurucu pozisyonuna geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder