15 Ekim 2012 Pazartesi

2012-2013 Sezonu Öngörüleri - Los Angeles Lakers


Hamleler

Gelenler : Dwight Howard, Steve Nash, Antawn Jamison, Jodie Meeks, Earl Clark, Chris Duhon
Gidenler : Andrew Bynum, Ramon Sessions, Josh McRoberts, Matt Barnes, Troy Murphy, Christian Eyenga

Hücum : A+

Ligin en büyük hücum potansiyeline sahip takımı olduğu su götürmez yenilenmiş Lakers'ın. Steve Nash gibi bir maestro, Kobe Bryant gibi bir skorer, Pau Gasol gibi çok yönlü bir pota altı silahı ve Dwight Howard gibi bir insan azmanıyla korkutucu görünüyorlar. Şu an için hücumları hakkında tek soru işareti top paylaşımı ve oynanacak setler. Princeton Offense'i ne derece kıvırabilecekler bunu sezon içinde göreceğiz.

Savunma : A-

Lakers'ın savunması abartıldığı kadar iyi seviyede değil. Dwight Howard'ın gelişiyle çok büyük gelişme olduğu doğru, ancak takım yaşlı. Nash hiçbir zaman savunmada faktör olmadı. Kobe Bryant ve Metta World Peace eski savunmacı kimliklerini aratıyorlar. Pau Gasol de yaşlandı ve boyu dışında hiçbir caydırıcılığı yok. Ligin atletik ekiplerine karşı ağır kalabilirler, spacing'i kuvvetli takımlara karşı çabuk yorulabilirler.

Bench : B+

Geçen sezonun felaket benchinden sonra böyle bir bench görmek Lakers fanlarını mutlu ediyor olmalı. Yine de Antawn Jamison ve Jordan Hill dışında güvenilir bir isim yok. Steve Blake & Chris Duhon ikilisi istikrarsız, Jodie Meeks bir soru işareti.

Koç : C

Mike Brown kesinlikle beğenmediğim, basiretsiz bir koç. Cleveland Cavaliers'ta hücum anlamında tek bildiği şey topu LeBron James'e verip izlemek olan bir koçun böyle bir hücum potansiyelini berbat etme olasılığı gayet yüksek.

Frontcourt : A+

Harika bir frontcourt'a sahip Lakers, ilk beş isimleriyle de, benchiyle de. Dwight Howard-Jordan Hill ve Pau Gasol-Antawn Jamison ikilileri göz kamaştırıyorlar pota altında. SF pozisyonu istikrarsız oyunculardan kurulu ancak Jamison zaman zaman SF oynatılarak bir opsiyon yaratılabilir.

Backcourt : A-

Kobe Bryant-Steve Nash isimleri göz kamaştırıyor, evet. Ancak bu iki ismin topu nasıl paylaşacakları büyük bir soru işareti, ikisinin yaş ortalamasının 36 olması daha büyük bir soru işareti. Keza bu kadar yaşlı iki ismi yedekleyebilecek isimler yok Lakers benchinde.

Anahtar Oyuncu : Kobe Bryant
Başarı İçin Kritik Detaylar : Top paylaşımı, ego kontrolü, Pau Gasol'ün kullanımı, bench oyuncularının istikrar seviyesi
Muhtemel X-Factor : Jordan Hill

İlk Beş

C - Dwight Howard : Çalkantılı bir dönemin ardından Lakers'a ihtiyacı olan savunma gücünü ve atletizmini getiriyor Howard.
PF - Pau Gasol : Dördüncü opsiyona kadar düşerse takım büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir.
SF - Metta World Peace : Tek rolü savunmada olacak, onu da yapamazsa zayıf halka.
SG - Kobe Bryant : İpler hala onun elinde. Top paylaşımındaki en büyük soru işareti o ve yaşlılığın emarelerini de gösterdiği bir gerçek.
PG - Steve Nash : Hücuma yeni bir soluk getirecek ancak savunmada Batı'nın hızlı oyun kurucularına karşı durması imkansız.

Bench

C - Jordan Hill : Nihayet hak ettiği değeri görmeye başlayan gerçekten iyi bir görev adamı.
C - Robert Sacre : Havlu sallayacak.
PF - Antawn Jamison : Şut istikrarını sağlarsa benchin en değerli parçası.
SF - Devin Ebanks : Takım onu kullanabilmek için çok uğraşıyor ancak limitleri belli.
SF - Earl Clark : Çok yetenekli olmasına karşın NBA'e uyum sağlayamamış isimlerden.
SG - Jodie Meeks : Şut istikrarı sağlaması gerek.
SG - Andrew Goudelock : Meeks'le aynı şey onun için de geçerli.
PG - Steve Blake : Şutlarını sokabilmesi gerek, sakin oynamayı bilmeli.
PG - Chris Duhon : Magic'teki performansını sürdürürse Lakers taraftarını yolunacak saçlar bekliyor demektir.
PG - Darius Morris : Aslında Nash'in bir numaralı yedeği olması gereken bir opsiyon, muhtemelen ya D-League'de olacak ya da havlu sallayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder