14 Ekim 2012 Pazar

2012-2013 Sezonu Öngörüleri - New York Knicks


Hamleler

Gelenler : Raymond Felton, Jason Kidd, Marcus Camby, Ronnie Brewer, Rasheed Wallace, Kurt Thomas, James White, Chris Copeland, Pablo Prigioni
Gidenler : Jeremy Lin, Landry Fields, Baron Davis, Josh Harrellson, Jared Jeffries, Toney Douglas, Mike Bibby, Jerome Jordan, Dan Gadzuric

Hücum : A+

Knicks'in hücum potansiyeli gerçekten çok çok yüksekti, şimdi daha da yüksek. Geçen sezon bir anda patlayan Linsanity fırtınasının gazına gelmeyip Jeremy Lin'e ağır bir kontrat vermekten kaçınan Knicks, Raymond Felton ve Jason Kidd'i PG pozisyonuna yerleştirerek doğru bir iş yaptı. Eğer top paylaşımı iyi yapılırsa hücum tarafında çok fazla seçeneği var Knicks'in.

Savunma : A-

Knicks'in savunmasında bariz bir gelişme olacağı kesin. Mike Woodson'ın gelişinin ardından eski sistemden uzaklaşan takım, bu yaz Marcus Camby, Ronnie Brewer gibi takviyelerle savunma gücünü arttırdı. Kesinlikle savunma potansiyeli de yüksek bir takım haline geldiler.

Bench : A+

Knicks geçen sezonki kötü benchinden uzaklaşarak bol alternatifli, sağlam bir bench inşa etti. Jason Kidd ve Pablo Prigioni yaşlarına karşın tecrübeleriyle çok sağlam bir yedek PG ikilisi olurken, JR Smith gibi bir skorer, Ronnie Brewer gibi iyi bir savunmacı, Steve Novak gibi bir şutör ve yaşlarına rağmen savunma katkısı verebilecek olan Marcus Camby, Rasheed Wallace ile Kurt Thomas güçlü bir benchi Knicks'e getirdi.

Koç : B

Knicks için en büyük soru işareti koç Mike Woodson. Woodson Hawks'la iyi işler yaptı ancak takımı bir türlü şampiyonluk iddialısı hale getiremedi. Knicks'in de aynı durumda (kaliteli kadro ancak şampiyonluk adayı değil) olduğu düşünülürse Woodson'ın yapacakları büyük merak konusu. İkinci büyük sınavını verecek.

Frontcourt : A+

Geçen sezon ligin en iyi frontcourt'u olduğunu söylediğim Knicks frontcourt'u daha da güçlendi. Chandler'ın arkasına Camby gelirken, Steve Novak kendisini ispatlamayı başardı. Kesinlikle göz kamaştırıcı bir frontcourt.

Backcourt : B+

Iman Shumpert'ın sezon başında sakat olacak olması bir sıkıntı yaratabilir. Yine de Ronnie Brewer'ın varlığı bu noktayı biraz olsun rahatlatacak. Takımın backcourt'u geçen sezona göre büyük gelişme kaydetti, ancak hala verimleri hakkında net konuşmak mümkün değil. 


Anahtar Oyuncu : Carmelo Anthony
Başarı İçin Kritik Detaylar : Top paylaşımı, Amar'e Stoudemire'ın performansı, PG'lerin takıma uyumu, Mike Woodson'ın koçluk performansı
Muhtemel X-Factor : Steve Novak

İlk Beş

 
C - Tyson Chandler : Geçen sezon Knicks'e verdiği savunma katkısı, yılın savunmacısı seçilmesini sağladı. Aynısı bekleniyor kendisinden.
PF - Amar'e Stoudemire : Gerçek bir yıldız gibi oynamaya geri dönmesi gerek.
SF - Carmelo Anthony : Eleştirilere rağmen bu ligin en önemli birkaç skorerinden birisi ve bu takım onun takımı.
SG - Iman Shumpert : Sakatlığı sebebiyle sezon başında olmayacak, savunmasıyla ön plana çıkıyor.
PG - Raymond Felton : Amar'e'yle iyi anlaşıyordu daha önce, yine aynısını yaparsa Knicks taraftarları çok memnun olacaktır.

Bench

 
C - Marcus Camby : Eski takımına dönmeyi tercih etti, Chandler'ın yedeği olacak.
C - Kurt Thomas : Ligin en yaşlı oyuncusu, daha çok bir mentör halinde olacak.
PF - Rasheed Wallace : Emekliliği bırakıp tekrar basketbola döndü, hala savaşçı ruhu yerindedir muhtemelen.
PF - Chris Copeland : Havlu sallayacak.
SF - Steve Novak : Şu anda ligdeki en temiz şutör ve değerini kanıtladı. Daha çok sorumluluk alacaktır.
SF - James White : Çok atletik bir isim ama çok az süre alacaktır.
SG - J.R. Smith : Çok yetenekli bir skorer ancak takım oyununa adapte olması gerek.
SG - Ronnie Brewer : Baskılı savunmasıyla takıma iyi hizmet edecektir.
PG - Jason Kidd : Yaşlandı, ayakları çok yavaş ama hala çok zeki.
PG - Pablo Prigioni : NBA tarihinin en yaşlı çaylağı olacak ancak zekasıyla takıma aldığı kısıtlı sürelerde fayda sağlayabilir.

3 yorum:

  1. Aga iyi has fena yorum yapmıyosunda bu A+ A ve A- konusunu biraz abartıyosun diğer takımlara hadi bir nebze neyse derim ama NewYork bu şaşırdın sanırım şu fotoğrafını koydugun adam dünyadaki en egolu basketçi bunun olduğu yerde ne hücum iyi olur ne savunma savunmaya A- demişsin bu takımın savunmasına B demek bile ayıp ayrıca Carmelo nun şuursuz top kullanması diğer hücum elemanlarının dibe vurmasına neden oluyor en başta Amare olmak üzere dahada uzatabilirim keşke karşılıklı oturup tartışabilsek ama NBA deki en dengesiz 5 basketçinin ikisinin olduğu(carmelo ve jr.) takım hakkında olumlu konuşmak mümkün değil ayrıca bu adamlar sadece oyunda değil oyun dışındada saçmalıyor.. Bu ikisinin son açıklamalarından haberdar değilsin sanırım Carmelo: '27 sayı atıcağıma başarı için 23 sayı atarım bu fedakarlığı yaparım.' bu açıklamaya gülermisin ağlarmısın adam uçmuş ilk olarak birisi fedakarlığın ne olduğunu öğretsin bu denyoya ikincisi ve daha acı olanı Jr.Smith: 'Artık benchte oturmaktan sıkıldım ilk 5 oynamak istiyorum' bak bak açıklamaya bak bu adam eline hala top verildiğine sevinmesi gerekirken... çok uzun oldu biliyorum ama Heat fanı olarak miami de fazla konuşucak birşey yok ya şampiyon olucaz ya finalde 7. maçta kaybedicez başka ihtimal yok:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl Knicks'in savunmasına B demek büyük hakarettir takıma. Tyson Chandler, Marcus Camby, Iman Shumpert, Ronnie Brewer hepsi epey kalburüstü savunmacılar. Takım savunmasında çok başarılı olmadıklarını iddia edebilirsin ancak geçen sezon Mike Woodson'ın gelişinden sonra ortaya çıkan savunma istatistiklerine göz atarsan Knicks'in çok büyük gelişme gösterdiğini görürsün.

      Knicks'te top paylaşımı tam olarak yapılabilse şu anda şampiyonluğun en baba favorilerinden olabilecek bir kadroları var zaten. Ama o iş sıkıntılı olduğundan o kadar net konuşamam.

      Sil
    2. Mike Woodson doğru cevap o adam geldikten sonra takım savunma konusunda bayağı aşama kaydetti. Ayrıca kadro konusundada farklı düşüncedeyim takımın dış rotasyon konusunda sorunu var ve tarihin en yaşlı nba takımı oldular bunun nedenini biliyosundur... Bu takım Lebron ölmediği sürece şampiyonluk adayı olamaz NY basını şişiriyo bunları.. Bu takımın şampiyonluk adayı olması için Carmelo yu bir şekilde şutlayıp CP3 almak tabi bu ne kadar mümkün o ayrı ama şu pota altına yazık oluyor özelliklede Amare ye...

      Sil