28 Ekim 2012 Pazar

James Harden Rockets'ta


NBA'de 2012-2013 sezonunun başlamasına iki gün kala Oklahoma City Thunder ile Houston Rockets arasında önemli bir takas gerçekleşti.

Bir süredir oyuncusu James Harden'ın kontratını uzatmak için görüşmeler içerisinde olan Thunder, genç oyuncunun en son dört yıllık 54 milyon dolarlık bir teklifi geri çevirip 60 milyon dolarlık maksimum kontratı istemesi üzerine oyuncusunu takas etme yoluna gitti ve bu işi Rockets'la yaptı.

Takas sonucunda Rockets Thunder'a Kevin Martin, Jeremy Lamb, 2013 Raptors 1. Tur, 2013 Mavericks 1.Tur draft haklarını ve 2013 Bobcats 2. Tur draft hakkını gönderdi. Bunun karşılığında James Harden'ın yanında Cole Aldrich, Daequan Cook ve Lazar Hayward'ı kadrosuna dahil etti.

Thunder gibi şampiyonluk için uğraşmakta olan ve bu sezon üzerinde büyük beklenti olan bir takımın böyle takım kimyasını komple değiştirecek bir takas yapması kuşkusuz beklenemezdi. Ancak Sam Presti, Harden'ı tutmak için elinden geleni yaptıktan sonra iş olmayınca olabilecek en iyi paketlerden birisini alarak bu işin içinden çıktı.

Kevin Martin kaliteli bir skorer. Ancak bu pakette bence asıl önemli olan parça çaylak Jeremy Lamb. Lamb gerçekten çok büyük bir potansiyel ve Thunder'ın atletik-çabuk oyun felsefesine çok çabuk uyum sağlayabilecek bir isim. Bunun yanında Raptors'ın yalnızca 1-2. sıraları koruma altına alan draft hakkı da Thunder'ın geleceği açısından çok mühim.

Rockets kaliteli, yetenekli oyunculardan kurulu ancak bir lideri olmayan kadrosuna lider oyuncu bulabilmek için Harden fırsatını kaçırmadı. Harden takımın birinci opsiyonu olacak ancak verdikleri paket biraz ağır gibi görünüyor. Kısa vadede faydalı olabilir ancak uzun vadede sanki biraz zararlı çıkacaklar gibi geliyor bana.

Thunder için en büyük soru işareti kuşkusuz Harden'ın oyunu sakinleştirme ve tutma becerisinin kaybı olacak. Bu noktada Westbrook'a şimdi büyük iş düşecek.

Yine de bu takasın Thunder'ı zayıflattığını düşünmek için biraz erken olduğu kanaatindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder