15 Ekim 2012 Pazartesi

2012-2013 Sezonu Öngörüleri - Oklahoma City Thunder


Hamleler

Gelenler : Perry Jones, Hasheem Thabeet, Daniel Orton, Hollis Thompson
Gidenler : Derek Fisher, Nazr Mohammed, Royal Ivey

Hücum : A

Son üç sezonun sayı kralı Kevin Durant artık ligin en iyi ikinci oyuncusu seviyesine gelmiş durumda. Bunun yanında NBA tarihinin en iyi skorerlerinden birisi olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Russell Westbrook oyununu her geçen yıl daha da geliştirirken eleştirilerin aksine Durant'le uyum yakalamış durumda. Geçen sezon yılın altıncı adamı olan James Harden takımla belki de son yılını oynayacak ancak çok çok değerli bir parça durumunda olduğu kesin. Thunder draftlar aracılığıyla bir Big Three yaratmış gibi görünüyor.

Savunma : B+

Serge Ibaka'nın takımda kalması savunma için çok önemli bir hamle olurken, Kendrick Perkins'in iyice vasat oyuncu görünümüne girmesi bir soru işareti. Bu yaz ameliyat olan eski Celticsli pivotun dönüşü takımın savunması için mühim. Russell Westbrook kendisini savunmada geliştiriyor, Durant'in ise bu konuda bir gelişimi yok. Takıma katılan Hasheem Thabeet'in oyuna konsantre olması sağlanabilirse çok büyük kazanç olur.

Bench : A

Thunder benchini potansiyellerle doldurdu bu yaz. Perry Jones'un draftta onlara kadar düşmesi büyük bir şans iken, Hasheem Thabeet ve Daniel Orton gibi potansiyeli olan ancak sahaya henüz bir şey koyamamış iki genç pivotu bir başka bekleneni verememiş potansiyelli genç pivot Cole Aldrich'in yanına koydular. Bunlardan bir tanesini bile kazanmak çok büyük kazanç olacak Thunder için. En iyi altıncı adam James Harden, sağlıklı bir Eric Maynor, savaşçı Nick Collison ve Daequan Cook ile Thunder benchi sağlam görünüyor.

Koç : B-

Scott Brooks iyi bir mentör olabilir. Genç oyuncularla çalışmayı biliyor olabilir. Ancak kesinlikle B planı uygulama konusunda başarısız bir koç ve elindeki yetenek seviyesinden maksimum verim almayı beceremiyor. Takımın şampiyonluk yolunda eksilerinden birisi fark yaratamayan koçu.

Frontcourt : A-

Kevin Durant ve Serge Ibaka'nın yanısıra Perry Jones ve Nick Collison'la desteklenen forvet pozisyonu kuvvetli görünüyor. Ancak pivot pozisyonundaki belirsizlik Thunder'ın froncourt puanının biraz düşmesine neden oluyor.

Backcourt : A

Russell Westbrook-James Harden ikilisi şu anda ligin en yüksek skor potansiyelli guard ikilisi olabilir. Bunun yanında Thabo Sefolosha gibi bir savunmacı, Daequan Cook gibi bir şutör, Eric Maynor gibi iyi bir yedek oyun kurucuya sahipler.



Anahtar Oyuncu : Kevin Durant
Başarı İçin Kritik Detaylar : Pivot durumunun belirginleşmesi, Perkins'in dönüşü, potansiyellerin takıma uyumu
Muhtemel X-Factor : Perry Jones

İlk Beş

 
C - Kendrick Perkins : Söylediğim gibi ameliyat sonrası dönüşü çok mühim. Değerini kaybetmeye başladı.
PF - Serge Ibaka : Her geçen yıl kendisini geliştiriyor ve aldığı iyi kontratın ardından bu gelişimini sürdürmesi bekleniyor.
SF - Kevin Durant : Şampiyonluk yolunda takımını taşıma anlamında ilk ciddi sınavını bu sene verecek. Geçen sene bu kadar büyük baskı yoktu üstünde.
SG - Thabo Sefolosha : Savunma gücüyle ilk beşte olmayı sürdürecek. Şutunu istikrarlı hale getirmeli.
PG - Russell Westbrook : Savunma gayretini sürdürmeli, saldırgan ancak kontrolsüz olmamalı.

Bench

 
C - Hasheem Thabeet : Sadece boyuyla bile oyunda kalmayı becerebilirse faydalı olabilir.
C - Cole Aldrich : Bu sene aldığı kısıtlı sürelerde artık bir D-League oyuncusundan fazlası olduğunu göstermesi gerek.
C - Daniel Orton : Süre almak için elinden geleni yapmalı.
PF - Nick Collison : Zekası ve savaşçılığıyla bu takıma çok şey katıyor. Hücumunun zayıflığı oyunda kaldığı süreyi azaltıyor.
SF - Perry Jones : Çok büyük bir potansiyel, çok büyük bir fiziksel üstünlük. Potansiyelinin yarısını bile gösterirse büyük kazanç.
SF - Lazar Hayward : Çoğunlukla havlu sallayacak.
SF - Hollis Thompson : Sağlam bir şutör ancak süre alması zor.
SG - James Harden : Ligin en değerli bench oyuncusu. Birçok takımın ilk opsiyonu olabilecek kalitede, Playoff'ta daha verimli olmalı.
SG - Daequan Cook : Şutörlük görevini elinden geldiğince yerine getirmeye çalışacak.
PG - Eric Maynor : Geçen sezon sakatlık sebebiyle oynamamıştı, bu sezon dönüşü mühim.
PG - Reggie Jackson : Çok az süre alacak bir başka isim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder