15 Ekim 2012 Pazartesi

2012-2013 Sezonu Öngörüleri - Miami Heat


Hamleler

Gelenler : Ray Allen, Rashard Lewis, Josh Harrellson
Gidenler : Ronny Turiaf, Juwan Howard, Eddy Curry

Hücum : A

Geçen sezonun şampiyonunun ana iskeleti olan Big Three (LeBron James-Dwyane Wade-Chris Bosh) beraber üçüncü yıllarına giriyorlar. Geçen sezon birbirleriyle çok daha uyumlu göründüler. Sakatlık belasından belini kolay kolay doğrultamayan D-Wade'in bu yaz ameliyat olması bu sezon onu daha sağlam görmemize sebep olabilir. Daha uyumlu bir Big Three'nin yanısıra NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi üçlükçüsü Ray Allen'ın kadroya dahil edilmesi, Rashard Lewis gibi bir şutörün alınması ile takımın çok büyük bir silahı olan üç sayılık atışlar iyice güçlenmiş oldu. Ray Allen, Rashard Lewis, Shane Battier, Mike Miller, James Jones, Mario Chalmers gibi isimler şutörlüklerini ön plana çıkartacaklar bu sene.

Savunma : A+

Heat bu yaz da aradığı sağlam savunmacı uzunu bulamadı. Marcus Camby'i almak için epey uğraştılar ancak emellerine ulaşamadılar. Yine de bu takım pivotu olmadan şampiyonluğa ulaşmayı başarmış bir takım. Savunmalarının bu kadar etkili olmasındaki etkenin kısa baskısını muazzam şekilde uygulamaları olduğunu biliyoruz ve Erik Spoelstra'nın savunma stratejileri de kesinlikle işe yarıyor. Chris Bosh'ın pivota kaymasıyla savunmada olacakları görmek ilgi çekici olacak.

Bench : A-

Big Three'nin ilk sezonunda finalde kaybetmesinde en büyük etken olan bench sıkıntısı, ikinci sezonda biraz olsun aşıldı ve bu takıma biraz olsun ilaç oldu. Süperstarlar etrafına örülmüş bir takımda görev adamlarının rollerinin ne kadar büyük olduğunu tüm bu Big Three, Big Four tarzı denemelerde gördük. Heat bu sezon daha da iyi bir benchle geliyor. Ray Allen takviyesinin yanısıra Rashard Lewis gibi bir parçayı kadroya dahil ettiler. Udonis Haslem, Mike Miller, James Jones, Norris Cole gibi isimler de duruyor. Tek sıkıntı pivot pozisyonunda gibi görünüyor ancak Joel Anthony de orayı bir derecede götürebilir.

Koç : A-

Erik Spoelstra belki takımın başarısında en az kredi verilen isimlerden bir tanesi ancak koç olarak gösterdiği gelişim muazzam. Geçen sezonki Heat incelememde kendisine not olarak B vermiştim, bu sene ise not olarak A- veriyorum. Spoelstra takımın zayıf halkalarından biri olmaktan çıkıp, gerçek bir güç haline geçmeye başladı. Oyuncularına moral vermeyi çok iyi biliyor, savunma koçluğu ise tartışılmaz derecede kaliteli. Hala hücum setleri çok yaratıcı değil ancak bu onu kesinlikle kötü bir koç yapmıyor.

Frontcourt : A

Heat pozisyon yerleşimlerini pek de umursayan bir takım değil. Hemen hemen tüm oyuncular birden fazla pozisyonu oynayabiliyorlar. Froncourt'ta bu seneki yerleşimin nasıl olacağı belirsiz. Chris Bosh'ın PF'den C'ye kayacağını biliyoruz. Zaman zaman Rashard Lewis, zaman zaman Udonis Haslem, zaman zaman Shane Battier ve zaman zaman LeBron James PF pozisyonunu götürecekler. Saydığım bu isimlerden üç tanesinin asıl pozisyonu SF. Ray Allen ve Dwyane Wade de zorda kalınırsa SF'ye kaydırılabilecek fiziksel yapıya sahip isimler. Takım belki bir "direk" oyuncuya sahip değil ancak buna ihtiyaçları da yok.

Backcourt : A

Dwyane Wade'in yapacağı dönüş mühim olmakla birlikte çok eleştirilen Mario Chalmers'ın Playoff'lardaki performansı, Norris Cole'un bu yaz gösterdiği çalışma ve efor ile Ray Allen'ın gelişi Wade geçtiğimiz sezon gibi standartlarının altında kalsa bile Heat'in seviye atlayacağının bir göstergesi. Kesinlikle sağlam bir backcourt'ları var ve güvenilir durumda olduğunu söyleyebiliriz.



Anahtar Oyuncu : LeBron James
Başarı İçin Kritik Detaylar : Dwyane Wade'in dönüşü, Chris Bosh'ın pivot performansı, şutörlerin form grafikleri
Muhtemel X-Factor : Rashard Lewis

İlk Beş

 
C - Chris Bosh : Bosh geçen sezon Playoff'larda pivot oynayabilecek seviyede olduğunu gösterdi, Spo'nun onu pivota koyma kararında da bu etkili oldu zaten.
PF - Shane Battier : Aslında burası en değişmeli pozisyon olduğu için pek bir şey yazmak mümkün değil. Haslem veya Lewis de PF olarak ilk beş çıkabilirler.
SF - LeBron James : Takımın beyni. Muhteşem bir sezonun ardından başarısını geliştirmek için geliyor ve her zamankinden daha fazla güveniyor kendine.
SG - Dwyane Wade : Ameliyat sonrası dönüşü çok önemli. Sakatlıklar sonrası 08-09'da yaptığı muhteşem dönüşü hatırlıyoruz. Tamamen 2. adam durumuna geçti, ancak hala bir süperstar olduğunu unutturmamalı.
PG - Mario Chalmers : Playoff'lardaki gayreti, kendisi üzerindeki kara bulutları bir nebze olsun dağıttı. Şutunu istikrarlı hale getirmesi çok faydalı olur takıma.

Bench

 
C - Joel Anthony : Bosh'ın bir numaralı yedeği olacak olan Anthony, normal sezonda benchten gelip savunma katkısı yapacak. Playoff'ta rolü azalacaktır.
C - Dexter Pittman : Takım onun gelişimine güveniyordu ancak bir türlü gelişmeyi başaramadı. Havlu sallayacak.
PF - Udonis Haslem : Oyunu epey düşüşe geçti, orta mesafesi eskisi gibi istikrarlı değil ancak hala büyük bir savaşçı ve sağlam bir ribauntçu.
PF - Rashard Lewis : Takımın X-Factor'ı olabilecek bir isim. Şutunu bulursa Stretch Four olarak çok iş yapabilir.
PF - Josh Harrellson : Takım güçlülüğünü ve ribaund becerisini düşünerek onu aldı. Çoğunlukla havlu sallayacaktır yine de.
SF - James Jones : Daha fazla süre verilmesi gereken bir isim. Takımın Ray Allen'dan sonra en iyi üçlükçüsü.
SG - Ray Allen : Gerçekten çok değerli bir parça. Yalnızca şutörlüğü değil, topsuz kaldığında sürekli hareket halinde olması Big Three'ye çok kolaylık sağlayacak.
SG - Mike Miller : Final serisi son maçında çıldırarak hala değerli bir parça olduğunu gösterdi. Dakikaları daha da azalacak ama şutlarını sokarsa ne ala.
SG - Terrel Harris : Çok az süre alsa da normal sezonda görev aldığında faydalı olabilecek bir isim.
PG - Norris Cole : Kendisini daha da geliştirdiği yönünde duyumlar var. Enerjisinin yanına şut da koyabilirse çok faydalı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder