13 Haziran 2012 Çarşamba

2012 NBA Finali : Heat 94-105 Thunder (0-1)


2012 NBA Finalleri'nin ilk maçında Batı şampiyonu Oklahoma City Thunder, Doğu şampiyonu Miami Heat'i Chesapeake Energy Arena'da ağırladı.

Mücadeleyi ev sahibi ekip 105-94 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Thunder'da Kevin Durant 36 sayı - 8 ribaund, Russell Westbrook 27 sayı - 11 asist - 8 ribaund, Nick Collison 8 sayı - 10 ribaund, Serge Ibaka 10 sayı - 6 ribaundla oynadılar. James Harden 5 sayıda kalırken Kendrick Perkins 4 sayı - 7 ribaund üretti.

Heat'te ise LeBron James 30 sayı - 9 ribaund, Dwyane Wade 19 sayı - 8 asist, Shane Battier 17 sayı, Mario Chalmers 12 sayı - 6 asist, Chris Bosh 10 sayı - 5 ribaundla mücadele ettiler.

Sürpriz bir sonuç mu ? Hayır. Farklı olabilir miydi ? Evet.

Maça Shane Battier ve Mario Chalmers'ın ekstra şutörlük performansıyla çok sağlam giren Heat'in tüm maçı böyle götüremeyeceği barizdi. Momentum takımı olan Thunder'ın ikinci yarıda savunmayı sertleştirmesiyle bu imkanlar azalacak ve sahne LeBron James ile Dwyane Wade'e kalacaktı.

LeBron James gayet iyi işler yaptı. Ancak Dwyane Wade için aynılarını söylemek zor.

Wade maç boyunca fazlasıyla bitkin ve silik göründü. İçeriyi zorlamayı hiç beceremedi, sık sık zorlama orta mesafe şutları kaldırdı ve bunları da sokamadı. Chris Bosh'ın da etkisiz performansıyla ilk yarıda 54 sayı üreten Heat, ikinci yarıda 40 sayıda kaldı. Ki bu 40 sayının bir bölümü de artık iş işten geçtikten sonra gelmişti.

Heat'in kaybetmiş olduğu bir şey yok, final serisinin ilk maçını deplasmanda kazanmak zaten çok zor bir iş. Ancak kazanabilecekleri bir maçtı ve önemli bir şansı ellerinden kaçırdılar. Önümüzdeki maçta LeBron James'in postta daha fazla kullanılması ve Dwyane Wade'in kesinlikle canlanması gerekiyor.

Maçın kahramanları ilk final maçında takır takır şutlarını sokan Kevin Durant, enerjisiyle belki de maçı çeviren adam olan Russell Westbrook ve benchten gelip tam bir X-Factor olan Nick Collison'dı.

Serinin ikinci maçı Perşembe akşamı oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder