5 Haziran 2012 Salı

2012 Playoffs Doğu K. Finali : Celtics 94-90 Heat (3-2)


2012 NBA Playoffları'nda Doğu Konferansı Final serisi beşinci maçında Miami Heat, American Airlines Arena'da Boston Celtics'i ağırladı.

Doğu'nun 4 numarası Celtics, 2 numara Heat'i deplasmanda 94-90 yenerek seride 3-2 öne geçti ve saha avantajını da eline geçirdi. Celtics sahasında oynayacağı altıncı maçı kazanırsa adını NBA Finalleri'ne yazdıracak.

Celtics'te Kevin Garnett 26 sayı - 11 ribaund, Paul Pierce 19 sayı, Rajon Rondo 7 sayı - 13 ribaund - 6 asist, Ray Allen 13 sayı - 7 ribaund, Mickael Pietrus 13 sayı, Brandon Bass 10 sayıyla oynadılar.

Heat'te ise LeBron James 30 sayı - 13 ribaund, Dwyane Wade 27 sayı - 6 ribaund, sakatlıktan dönüp 14 dakika oynayan Chris Bosh 9 sayı - 7 ribaund, Udonis Haslem 3 sayı - 14 ribaundla mücadele ettiler.

Basketbol bazen tüm stratejilerin, taktiklerin ve kağıt üstünde yazanların bir kenara itildiği, her şeyin şanstan ibaret olduğu bir oyun haline gelebiliyor.

Bugün ne Celtics ne de Heat kendi kalitelerine yakışır bir oyun oynamadılar. Celtics'in lideri Rajon Rondo 3/15 ile şut attı, Paul Pierce 6/19 gibi felaket bir oranla oynadı, ne LeBron James ne de Dwyane Wade %50'yi bulabildi, bunun yanında serbest atış çizgisine de toplamda 16 kez gidebildiler, iki takım da bol bol top kaybetti.

Maçta bazen öyle hatalar gördük ki maçın bir normal sezon maçından farkı kalmamıştı.

Ancak şans yanınızda olmalı. Ne olursa olsun.

Bu mağlubiyetin ardından belki de Heat'in sezonu burada sonlandı ve Big Three ikinci sezonunu da hüsranla bitirecek. Bundan dolayı LeBron James'e yükleneceklerin sayısı hiç de az değil, yüklenmeye başladılar bile. Ancak inanın bana, bu maçın büyüklükle küçüklükle alakası yoktu.

James maçın büyük bölümünde tek başına Celtics'e karşı direnirken Dwyane Wade pasifleşti. Son çeyreklerde siniyor denen James gayet aktif bir son çeyrek oynadı, sorumluluktan kaçmadı.

Şans yanınızda olmalı.

Kevin Garnett'in gayretlerini, Paul Pierce'ın clutch şutunu inkar edecek değilim. Ancak bu maçın sonucunu inanca, tecrübeye, büyüklüğe falan bağlamak basketbol romantikliğidir, başka hiçbir şey değil.

Maçın bitimine kısa bir süre kala Heat sanıyorum 87-83 öndeyken ve momentumu ele geçirmeye başlamışken Celtics'in yaptığı kötü bir hücum top kaybıyla sonlanmaya giderken ayaklara çarpa çarpa Paul Pierce'a giden ve Pierce'ın da bomboş kalan Pietrus'u bulmasıyla gelen üçlük belki de her şeyi çözümleyen şeydi. Şans. Yanınızda olmak zorunda.

Pierce'ın üçlüğü maçı bitirirken Heat'in umutlarını da yeniden azalttı. Ancak hala hiçbir şey bitmiş değil ve iki takım da bunun farkında. Heat tam konsantrasyonla altıncı maça çıkmalı, Celtics de elde ettiği gazın rehavete dönüşmesine izin vermemeli. Chris Bosh kısa sürede bu maçta çok iyi işler yaptı, sonraki maçta tüm maçı oynama ihtimali yüksek. Neler olacağını göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder