7 Haziran 2012 Perşembe

2012 Playoffs Batı K. Finali : Spurs 99-107 Thunder (2-4)


2012 NBA Playoffları'nda Batı Konferansı Final serisinin altıncı maçında Oklahoma City Thunder, Chesapeake Energy Arena'da San Antonio Spurs'ü ağırladı.

Batı'nın 2 numarası Thunder, 1 numara Spurs'ü 107-99 yenerek seride durumu 4-2'ye getirdi ve adını NBA Finalleri'ne yazdırmayı başardı.

Thunder'da Kevin Durant 34 sayı - 14 ribaund - 5 asist, Russell Westbrook 25 sayı - 8 ribaund - 5 asist, James Harden 16 sayı - 5 ribaund, Serge Ibaka 10 sayıyla oynadılar.

Spurs'te ise Tony Parker 29 sayı - 12 asist, Tim Duncan 25 sayı - 14 ribaund, Stephen Jackson 23 sayı, Manu Ginobili 10 sayı - 5 ribaundla mücadele ettiler.

Spurs ilk yarıda 63 sayı ürettikten sonra ikinci yarıda yalnızca 36 sayı üretebildi, bunun sebebi kendilerinden ziyade Thunder'dı.

Scott Brooks'un koçluğu çok eleştiriliyor ve Gregg Popovich de göklere çıkartılıyor (hak ettiği şekilde) ancak bu maçta Brooks tek kelimeyle dağıttı Popovich'i koçluk açısından. Popovich sistemlerinin Playoff'ta ilk kez işlemiyor olmasından dolayı paniklemesinden midir bilinmez, abartı şekilde stres içinde göründü maçta.

Bir noktada stresini Tiago Splitter'a patlatıp onu oyundan soğuturken, Playoff'ta hiç şans vermediği DeJuan Blair'i bir anda oyuna sürdü, işleri alt üst etti. Kendisinin tecrübesinde birisinden beklenmeyecek işler yaptı. Bu sezonun belki de son şansları olmasından dolayı paniklediği için mi "Ya herro ya merro" moduna girdi bilinmez.

Tony Parker mükemmel bir ilk yarı geçirdikten sonra ikinci yarıda Russell Westbrook'a karşı siniverdi. Thunder takım halinde iyi bir gayret göstererek bir ara 18 sayı geriye düştüğü maçı çevirmeyi başardı.

Bu genç takımın oyuncuları belki de kariyerlerinin en zorlu, en büyük maçını oynadılar ve bu maçta kendi sahalarında 18 sayı geriye düştükten sonra maçı çevirmeyi başardılar. Çok büyük bir testi geçtiler ve şimdi önlerinde NBA Finalleri var. Açıkçası Doğu'dan gelecek takım kim olursa olsun şu görüntüsüyle Thunder o eşleşmeye favori çıkacak gibi görünüyor.

Beni tahminimde de yanıltmadılar bu arada 4-2 kazanarak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder