11 Haziran 2012 Pazartesi

2012 Playoffs Doğu K. Finali : Celtics 88-101 Heat (3-4)


2012 NBA Playoffları'nda Doğu Konferans Finali'nin yedinci ve son maçında Miami Heat, American Airlines Arena'da Boston Celtics'i ağırladı.

Doğu'nun 2 numarası Heat, 4 numara Celtics'i son çeyreğine eşitlikle girilen maçta 101-88 yenerek seride durumu 4-3'e getirdi ve üstüste ikinci kez NBA Finalleri'ne yükseldi.

Heat'te LeBron James 31 sayı - 12 ribaund, Dwyane Wade 23 sayı - 6 ribaund - 6 asist, Chris Bosh 19 sayı - 8 ribaund, Shane Battier 12 sayı, Mario Chalmers 9 sayı - 7 asistle oynadılar.

Celtics'te ise Rajon Rondo 22 sayı - 14 asist - 10 ribaundla triple double yaparken Paul Pierce 19 sayı, Brandon Bass 16 sayı - 5 ribaund, Kevin Garnett 14 sayı - 7 ribaund, Ray Allen 15 sayıyla mücadele ettiler.

"Never underestimate the heart of a champion" diyenler, "Never underestimate the heart of a revenger"ı atladılar.

LeBron James kendisine loser diyenleri tek tek yerin dibine gömdü, 3-2 geride oldukları maçta 45 attıktan sonra yedinci maçın son çeyreğinde de takımını sırtlayan oyuncu oldu. Dördüncü çeyrekleri oynayamıyor denen adama bakın hele.

Chris Bosh'sız oynayan Heat'in seviyesini unutanlar oldu. Bu takıma geçen sene CB1 olmadığında çok zorlanacaklar diyenler bu sene Playoff'ta bu senaryo gerçekleşse de Heat'in yoluna devam ettiği atladılar.

En kritik yerde Chris Bosh döndü, sahneye çıktı ve belki de maçı kazandıran oyuncu oldu Heat'e. 

Hak edilmiş, gerekli mesajları yerine yollamış bir galibiyet geldi Heat'ten, Celtics için de muhtemelen bir dönem kapanmış oldu, aynı oyuncuları bir arada görmeyeceğiz büyük ihtimalle.

Heat için şimdi bir başka cevap verme zamanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder