8 Haziran 2012 Cuma

2012 Playoffs Doğu K. Finali : Heat 98-79 Celtics (3-3)


2012 NBA Playoffları'nda Doğu Konferansı Final serisi altıncı maçında Boston Celtics, TD Banknorth Garden'da Miami Heat'i ağırladı.

Doğu'nun 2 numarası Miami Heat, 4 numara Boston Celtics'i deplasmanda 98-79 yenerek seride durumu 3-3'e getirdi ve elenmekten kurtuldu. Serinin yedinci maçı Heat'in sahası American Airlines Arena'da oynanacak.

Heat'te bu kritik maçta göstereceği performans merakla beklenen LeBron James 30'u ilk yarıda olmak üzere 45 sayı - 15 ribaund - 5 asistle oynayarak NBA tarihindeki en görkemli Playoff performanslarından birisini sergiledi. 1964 yılında aynı başarıyı gösteren Wilt Chamberlain'den sonra bir Playoff maçında 45-15-5 yapan ilk oyuncu olan James eleştirilere de sert bir cevap vermiş oldu. James dışında Heat'te çift haneli skor üreten tek isim 17 sayı - 8 ribaund üreten Dwyane Wade oldu. Udonis Haslem 6 sayı - 7 ribaund üretirken, 28 dakika oynayıp yine benchten gelen Chris Bosh 7 sayı - 6 ribaundla oynadı.

Büyük bir avantajı elinden kaçıran ve işini tekrar zora sokan Celtics'te ise Rajon Rondo 21 sayı - 10 asist, Brandon Bass 12 sayı - 7 ribaund, Kevin Garnett 12 sayı - 5 ribaund, Ray Allen 10 sayı, Paul Pierce 9 sayı - 5 ribaundla mücadele ettiler. Pierce 4/18, Garnett de 6/14 ile çok kötü şut performansları sundular.

LeBRON JAMES. İşte cevap diye buna denir.

Önceki maçtan sonra "LeChoke" "LeBrick" lafları yeniden ayyuka çıkmıştı. 2010'da Celtics karşısında, 2011'de Mavericks karşısında sinen LeBron'un yine sindiği, altıncı maçta da sineceği ve sorumluluktan kaçacağı konuşulmaya başlanmış, haterlara gün doğmuştu. LeBron'un ciddi bir yanıt vermesi gerekiyordu.

Verdi. Hem de nasıl verdi.

Maça inanılmaz biçimde korkusuz başlayan James, ilk yarıyı 30 sayıyla bitirerek klasikler arasına girecek bir performansın yolunda olduğunu gösterdi bizlere. 19/26 gibi absürd bir şut oranıyla 45 sayı atması, 15 ribaund alıp 5 de asist yapmasından ibaret değil bu performans. Korkusuz, sorumluluk alan, gerçek bir lider gibi oynayan bir LeBron James gördük. Gerçekten "King James" idi bugün sahada olan.

Bunun yanında eşleştiği Paul Pierce'ın üstünden sokup sokup durduğu şutlarla moralini bozdu rakibinin, iyi de savunma yaparak 4/18 gibi felaket bir oranla maçı bitirmesini sağladı. Daha ne yapsın ?

Dwyane Wade destek vermiş gibi görünüyor ancak hayır, destek veremedi. 6/17 ile şut atarken fazlasıyla ruhsuz göründü, attığı sayıların birçoğunu LeBron James hazırlamıştı zaten. LeBron'un Cleveland'da oynarmış gibi oynamaması gerekiyor, boşuna gelmedi bu takıma James.

Yedinci maçı merakla bekleyeceğiz şimdi. James o maçta da elinden geleni yapacak, bunu net şekilde gördük. Mühim olan Dwyane Wade'in nasıl bir oyun oynayacağı, Chris Bosh'ın nasıl döneceği (ilk beşe yerleşecek muhtemelen) ve Celtics'in hücum performansı olacak.

Klasik bir maçı geride bıraktık, canlı izleyemeyenler kesinlikle bir yolunu bulup izlesinler bu karşılaşmayı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder