18 Haziran 2012 Pazartesi

2012 NBA Finali : Thunder 85-91 Heat (1-2)


2012 NBA Finalleri'nin üçüncü maçında Doğu şampiyonu Miami Heat, Batı şampiyonu Oklahoma City Thunder'ı American Airlines Arena'da ağırladı.

Serinin Miami'de oynanacak üç maçlık sürecinin ilk ayağında Heat, Thunder'ı 91-85 yenerek seride 2-1 öne geçti.

Heat'te LeBron James 29 sayı - 14 ribaund, Dwyane Wade 25 sayı - 7 ribaund - 7 asist, Chris Bosh 10 sayı - 11 ribaundla oynadılar. Serinin en önemli X-Factor'ü Shane Battier bu maçta 9 sayı üretirken yine kullandığı iki üçlükte de isabet buldu, savunmadaki katkısıyla takıma çok büyük enerji verdi. Mario Chalmers 8'de 1 şut isabetiyle 2 sayıda kaldı.

Thunder'da ise Kevin Durant 25 sayı - 6 ribaundla mücadele etse de son çeyrekte yalnızca iki sayı üretebildi. Russell Westbrook 19 sayı - 5 ribaund, Kendrick Perkins 10 sayı - 12 ribaund, James Harden 9 sayı - 6 ribaund - 6 asistle mücadele ettiler. Serge Ibaka 5 sayı - 5 ribaund üretti.

Heat doğru oynamaya devam ediyor.

American Airlines Arena'da yapmaları gereken bir numaralı şey üretilen skoru düşürmekti. 100-90 seviyesinden 90-80 seviyesine skorun indirilmiş olması aslında Heat'in maçı doğru oynadığının bir göstergesi.

Thunder her ne kadar iyi bir savunmaya sahip olsa da (ki maçın üçüncü çeyreğinde savunmaları sayesinde bir anda ileriye fırladılar) yavaş tempolu oyunda Heat'e direnebilecek güçte değil. Heat savunmada vites arttırdığında durdurulmaz bir takım halini alıyor ve son çeyrekte Thunder Heat'in savunma gücünün korkusuyla panikleyerek saçma hatalar yaptı, bu da maçı kaybetmelerine sebep oldu.

Wade iyi istatistiklerine rağmen yine verimsizdi (8/22), özellikle son çeyrekte maç bitme noktasına gelmişken yaptığı iki hatayla Thunder'ı maça dahil etmesi kabul edilir bir iş değildi. Chris Bosh da hücumda fazlasıyla verimsizdi. (3/12) Ancak Thunder'da da Westbrook 8/18 ve Kevin Durant'in faul problemi sebebiyle kenarda olduğu dakikalarda üzerine büyük sorumluluk binen ancak bunu üstlenmekte başarısız olan Harden (2/10)'ın verimsizlikleri bu durumu dengeledi.

Serinin bir sonraki maçı muhtemelen serinin gidişatını belirleyecek, en kritik maç geliyor. Salı akşamı oynanacak bu mücadele.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder