15 Mart 2012 Perşembe

Howard Bir Sene Daha Magic'le


Spor tarihinde bu sezon Dwight Howard etrafında şekillenen dedikodular kadar kafa karıştırıcı bir süreç nadir görülmüştür herhalde.

Dün tüm işaretler Dwight Howard'ın takasın son gününde takas edileceği yönündeydi. Howard takımla iplerini koparmış gibi görünüyordu ve Magic de pazarlıklara ufaktan başlamıştı.

Ancak bir günde her şey değişti.

Dwight Howard akıl hocasına falan mı danıştı nedir, yaptıklarından pişmanlık duyduğunu açıkladı ve takımda kalmasını sağlayacak opsiyonu kullanmaya karar verdi. Buna göre DH12, 2012-2013 sezonunda da Orlando Magic forması giyecek.

Ama çok çabuk net yargılar vermemek gerekiyor.

Howard opsiyonunu kullansa da bu takımda kalmaya sürekli devam edeceği anlamına gelmiyor. 2012-2013 sezonunun sonunda ligin durumuna bakarak takımından ayrılabilir.

Yine de durumun nasıl bir seyir izleyeceği üzerinde tahmin yapmak mümkün. Howard'ın Magic'te kalması sonucu onunla ilgilenen diğer takımlar da değişik pazarlıklara yöneldiler. Örneğin Nets, Howard'ı alma planını tamamen kafasından çıkarttı. (yaptıkları takasa sonraki güncellemelerde değineceğim) Howard muhtemelen Magic'te kalınca, bu yaz Deron Williams'ı yanına almak için çaba gösterecektir. Kim bilir belki Magic dibe vurma tehlikesiyle karşı karşıyayken çok büyük bir şampiyonluk adayı oluverir.

Şu anda Howard'ın kafası rahatlamış olmalı, yapması gereken maçlara %100 konsantrasyon sağlamak. Magic zaten iyi bir ekip, %100 bir Howard'la şampiyonluk adayı dahi olmaları mümkün.

1 yorum:

  1. Miami ve Chicago'yu yakalayabileceklerini sanmıyorum ama 1-2 takviyeyle onlara bile yetişebilir bu takım.Howard'ın gitme isteği en başından beri yanlıştı bence ve sonunda doğru kararı verdi.Sadece onun değil Hidayet'in ve tüm takımın kafası rahatladı.Artık baskertbola daha çok odaklanmış bir takım izleyeceğimiz kesin..

    YanıtlaSil