14 Mart 2012 Çarşamba

NCAA 2012 March Madness First Four - 1. Gün



NCAA'de March Madness, 13 Mart gecesi oynanan iki Eleme Turu maçıyla başladı. Güney ve Batı gruplarında ana tabloya kalacak son iki takım da belli oldu.

WESTERN KENTUCKY 59-58 MISSISSIPPI VALLEY STATE

Western Kentucky Hilltoppers, Mississippi Valley State Delta Devils'ı son beş dakikada 15 sayılık farkı eriterek 59-58 yendi ve adını ana tabloya yazdırdı. WKU'da Derrick Gordon 11 sayı - 11 ribaund, T.J. Price 11 sayı - 8 ribaund, George Fant 9 sayı - 11 ribaund, Teeng Akol 9 sayı - 8 ribaund, Jamal Crook 9 sayı - 7 ribaundla oynadılar. Çok uzun süre üstün götürdüğü maçı bir anlık bocalama sonucu kaybederek büyük bir şok yaşayan Mississippi Valley State'te ise Kevin Burwell 20 sayı, Cor-J Cox 10 sayı - 7 ribaund, William Pugh 11 sayı, Brent Arrington 7 sayı - 7 top çalmayla mücadele ettiler.

Delta Devils aslında maça tahmin ettiğim gibi başladı. Üstünlüğü çok çabuk ele aldılar ve farkı açmayı da başardılar. Ancak adı üstünde March Madness, yine Madness'ını konuşturdu ve Hilltoppers turnuva tarihinin en iyi beş dakikalık geri dönüşünü yaparak maçı kazanmayı başardı ve tahminimde beni yanılttı.

IONA 72-78 BYU

BYU Cougars, Iona Gaels'ı 25 sayı farktan geri gelerek mağlup ederek hem NCAA geri dönüş rekorunu kırdı, hem de adını ana tabloya yazdırdı. Brigham Young'ta Noah Hartsock 23 sayı - 5 ribaund, Brandon Davies 18 sayı - 15 ribaund, Damarcus Harrison 12 sayıyla oynadılar. Büyük bir şok yaşayan Iona'da ise Scott Machado 15 sayı - 10 asist, Mike Glover 13 sayı - 9 ribaund, Jermel Jenkins 13 sayı, Sean Armand 10 sayıyla mücadele ettiler.

Tıpkı WKU-MVS maçında olduğu gibi bu maç da beklediğim gibi başladı. Hızlı ve kuvvetli hücumuyla Iona maça muhteşem girdi ve farkı bir anda açıverdi. İlk yarıyı 15 sayı önde kapattıklarında "Artık bu iş bitti." dedirttiler izleyicilere. Ancak Brigham Young ikinci yarıda muazzam bir savunma gayreti göstererek rakibini yıldırdı. Scott Machado ilk yarıda 9 asist yaparken ikinci yarıda yalnızca 1 asist yapabildi. Onu durdurmak demek, Iona'yı durdurmak demek, bunu görmüş olduk. Iona'nın turnuvada çok ilerlemesini bekliyordum ancak eleme turunu dahi geçemeyerek beni cidden çok şaşırttılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder