14 Mart 2012 Çarşamba

Mike D'Antoni İstifa Etti


New York Knicks koçu Mike D'Antoni, takımdaki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifanın birçok olayın getirdiği bir sonuç olduğu düşünülse de bardağı taşıran son damlanın D'Antoni'nin Carmelo Anthony'i Deron Williams karşılığında takas etme fikrinin veto yemesi olduğu belirtiliyor.

D'Antoni'nin hızlı hücum stratejisi Carmelo Anthony'e uymadığından hem Melo mutsuz oluyor hem de takım başarısızlığa uğruyordu. İstifanın ardından şimdilik göreve yardımcı antrenör Mike Woodson geçti.

Bu haber kesinlikle güzel bir haber Knicks adına. D'Antoni'nin sisteminin sağlam bir PG olmadan işlemesi mümkün değil. Suns'ta elde edilen başarılı sonuçlarda takımda Steve Nash'in olması etkiliydi. Buna rağmen o takımla da şampiyonluk elde edilememişti, savunmadaki yetersizlikler yüzünden. Knicks şimdi kendisine yeni bir yol çizebilecek. D'Antoni'nin sisteminin bu takıma uymadığı çok barizdi, yönetim onu kovmayı bir türlü akıl edemese de kendisi istifa ederek Knicks'e büyük bir iyilik yaptı aslında. Phil Jackson veya Jerry Sloan'ın başa geçebileceği konuşuluyor, iki koç da eldeki büyük yetenek ordusunu iyi yönetecektir. Mike Woodson kalsa bile takım daha iyi duruma geçer, burası da kesin.

3 yorum:

  1. D'Antoni'yi bu kadar gömmek pek mantıklı değil, All-Star arasına kadar gayet de iyi gidiyordu bu takım.Woodson bile takımı daha iyi yönetir demenin hiçbir temeli yok, Atlanta'nın kadrosuna sistemsiz, birebir temelli basketbol oynatan bir adamın bu kadroyu şimdikinden daha iyiye getirmesini beklemiyorum ben açıkçası..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi falan gitmiyordu bu takım. Kadronuzda Melo, Amare, Chandler falan varsa, böyle yetenekli bir kadro kurduysanız istikrarsız NBA'de konferansınızda ilk dörtte olmak zorundasınız. Vaka-i Hayriye bu Knicks için.

      Sil
  2. Önce Mike D'Antoni'yi koç olarak seçip sonra o takıma Carmelo'yu alıyorsanız, en başından göndereceksiniz D'Antoni'yi.Artı kadronuzda Amare-Chandler-Melo FALAN varsa ve yanındaki oyunculardan Fields dışında hepsi skor atma odaklı oyun zekasından bihaberse başarılı olma şansınız epey azalır.Lin sonrasında neler olduğunu gördük devamındaki düşüşte her takımın başına gelebilirdi.Dallas'ın ne hallere düştüğünü de görmüştük..

    New York'un başarısız olmasının tek nedeni takaslarda, transferlerde yapılan bariz hatalardır.Yani yönetimdir.Zamanında Phoenix yönetimi de harika giden bir takıma Shaquille O'Neal'ı getirerek D'Antoni sisteminin içine etmişi, New York yönetimi de bunu yaptı, burada D'Antoni çok iyi koç demiyecem elbette ama bütün sorumluluğu da ona yıkmak ve gidişine Vaka-i Hayriye diye nitelemek de çok saçma olacak.Nitekim New York şu anda 2 hafta öncesinden çok daha iyi bir takım değil..

    YanıtlaSil