26 Mart 2012 Pazartesi

NCAA 2012 March Madness Elite 8 - 2. Gün


NCAA Turnuvası'nda Elite Eight maçları tamamlandı ve New Orleans'taki Final Four'da oynayacak tüm takımlar belirlendi.
 
GÜNEY
 
(3) BAYLOR 70-82 KENTUCKY (1)

Güney'in 1 numarası Kentucky Wildcats, 3 numara Baylor Bears'ı 82-70 yendi ve Final Four'da Louisville'in rakibi oldu. Kentucky'de Anthony Davis 18 sayı - 10 ribaund - 5 blok, Michael Kidd-Gilchrist 19 sayı - 5 ribaund, Terrence Jones 12 sayı - 10 ribaund - 6 asist, Doron Lamb 14 sayıyla oynadılar. Baylor'da ise Quincy Acy 22 sayı - 6 ribaund, Pierre Jackson 21 sayı - 5 asist, Perry Jones 17 sayı - 8 ribaundla mücadele ettiler.

Ne yapacağı asla belli olmayan Baylor, yine bu görüntüsünden taviz vermediği bir maç çıkarttı. Maça harika girerek Kentucky'e bir sürpriz yapabileceklerinin sinyallerini verdiler ancak bir süreden sonra rakiplerine öyle bir teslim oldular ki bir daha maça dönme şansı dahi elde edemediler. Hücumda çok tıkanıktılar, klasik hücum stratejilerini oturtamadılar. Aslında işlerin istedikleri gibi gitmediğini şutörleri Brady Heslip'in koca maçta yalnızca iki şut deneyebilmesinden anlayabilirsiniz. Kentucky savunmadaki başarısının yanısıra Baylor'ın top kayıplarını da harika kullanarak sayıya çevirdi ve iyi bir takım oyunuyla galibiyete uzandı. Ezeli rakipleri Louisville'le oynayacakları maç gerçekten ilgi çekici olacak.
 
ORTABATI
 
(2) KANSAS 80-67 NORTH CAROLINA (1)

Ortabatı'nın 2 numarası Kansas Jayhawks, 1 numara North Carolina Tar Heels'ı 80-67 ile geçerek Final Four'da Ohio State'in rakibi oldu. Kansas'ta Tyshawn Taylor 22 sayı - 6 ribaund - 5 asist - 5 top çalma, Thomas Robinson 18 sayı - 9 ribaund, Jeff Withey 15 sayı - 8 ribaund, Travis Releford 11 sayı, Elijah Johnson 10 sayı - 5 asistle oynadılar. North Carolina'da ise James Michael McAdoo 15 sayı, Tyler Zeller 12 sayı - 6 ribaund, Harrison Barnes 13 sayı, John Henson 10 sayıyla mücadele ettiler.

Bu sonucun açıklaması gayet net : Oyun kurucu. UNC, Kendall Marshall'ı inanılmaz aradı, aslında önceki maçta bu maçta onu ne kadar çok arayacaklarının sinyalini vermişlerdi. Takım sıkıştığında topu atacak adam bulamayınca panikledi bu maçta da. En büyük destekçisi Marshall olan takımın lideri Harrison Barnes yine onun yokluğunda berbat bir hücum performansı gösterdi, yine kendini çok zorlamak zorunda kaldı. Bu da yetmiyormuş gibi Stilman White, rakip PG Tyshawn Taylor'ın önünde duramayarak Taylor'ın Kansas'ı sırtlamasına ve galibiyeti onlara getirmesine neden oldu. White'ı suçlamamak gerek aslında, bütün sezon doğru düzgün oynamamıştı bile. Kansas zar zor da olsa geldiği Ortabatı finalini kazanarak Final Four'a yürümeyi başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder