1 Nisan 2012 Pazar

NCAA 2012 March Madness Final Four


NCAA Turnuvası'nda ülkenin en iyi dört takımını karşılaştıran Final Four, New Orleans'ta başladı. Sırayla oynanan iki maçla 2012 şampiyonluk maçının adı belli oldu.

LOUISVILLE 61-69 KENTUCKY

Kentucky Wildcats, ezeli rakibi Louisville Cardinals'ı 69-61 yendi ve şampiyonluk maçına çıkma hakkı elde etti. Kentucky'de NCAA'de yılın oyuncusu seçilen Anthony Davis 18 sayı - 14 ribaund - 5 blok, Darius Miller 13 sayı, Doron Lamb 10 sayı, Marquis Teague 8 sayı - 7 asistle oynadılar. Louisville'de ise Chane Behanan 10 sayı - 8 ribaund, Peyton Siva 11 sayı, Gorgui Dieng 7 sayı - 10 ribaundla mücadele ettiler.

Kentucky Wildcats yetenekli kadrolarla istediği seviyelere gelemiyordu birkaç yıldır. Bunun bu sezon değişmesi, takımın uyumlu olmasına bağlıydı ve gerçekten de müthiş uyumlular. Louisville'in savunma gücünü birliktelikle yıkmayı başardılar. Benchten gelen Darius Miller, Michael Kidd-Gilchrist'in faul problemine girmesinin ardından mükemmel bir katkı verirken, Louisville'in lideri Peyton Siva çok zorlandı ve maçta dominasyon yaratmayı hiçbir zaman başaramadı. Ülkenin en güçlü takımı, şampiyonluğa artık yalnızca bir adım uzaklıkta.

OHIO STATE 62-64 KANSAS

Kansas Jayhawks, çekişmeli bir maç sonunda bir ara 13 sayı geriye düşmesine rağmen Ohio State Buckeyes'ı 64-62 yenerek adını şampiyonluk maçında Kentucky'nin karşısına yazdırdı. Kansas'ta Thomas Robinson 18 sayı - 8 ribaund, Travis Releford 15 sayı - 6 ribaund, Elijah Johnson 13 sayı - 10 ribaund, Tyshawn Taylor 10 sayı - 9 asist, Jeff Withey 4 sayı - 8 ribaund - 7 blokla oynadılar. Üstüste ikinci sezonunda Final Four'da finale çıkamadan elenen Ohio State'te ise William Buford 19 sayı - 7 ribaund, Jared Sullinger 13 sayı - 11 ribaund, Aaron Craft 11 sayı, Lenzelle Smith, Jr. 10 sayıyla mücadele ettiler.

Savunma, savunma, savunma. Bu maçın anahtarı buydu. Kansas savunmasıyla tanınan bir takım olmamasına rağmen bu maça müthiş konsantre olmuş ve takım olarak harika savunma yaptılar. Ohio State'te pivot çıkan takımın lideri Jared Sullinger'ın boy dezavantajı kendini bu maçta gösterdi. 6-9 olan Sullinger, kendisini savunan 7-0'lik Jeff Withey karşısında çok zorlandı. Bunun yanında Kansas çok iyi bir savunma stratejisi kullanarak Sullinger'a ikili sıkıştırmalar getirerek dış oyuncularıyla da Aaron Craft ve Deshaun Thomas'ın ceza şutlarını önledi. Sullinger maçı 5/19, Thomas 3/14 ve Craft 4/11 şut isabet oranlarıyla tamamladılar. Kansas'ın 17 top kaybetmiş olması Ohio State'i maçta tuttu ancak sonuçta hak eden kazanmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder