28 Nisan 2012 Cumartesi

NBA 2011-2012 Normal Sezonu Doğu Özeti


1. CHICAGO BULLS (50-16)

Geçen sezon Tom Thibodeau'nun takıma kattıklarıyla Doğu'da ilk sırayı elde eden Chicago Bulls, zorlu bir sezon geçirdi. 2010-2011 sezonunda NBA tarihinin en genç MVP'si ünvanını elde eden Derrick Rose kısaltılmış sezonda tam 27 maç kaçırdı. Luol Deng, Richard Hamilton gibi parçaların da sakatlık problemleri vardı. Ancak Tom Thibodeau neden ligin en önemli birkaç koçundan biri olduğunu bir kez daha gösterdi, geçen sezon yılın koçu seçildikten sonra belki de bu sezon daha önemli bir koçluk örneği sergiledi. Sezon başında Carlos Boozer'ın veriminin takımın başarısında kritik rol oynayacağını söylemiştim, Boozer normal sezonda geçen sezona göre çok daha konsantrasyonu yüksek ve verimliydi. Bulls tüm problemlere rağmen Doğu'da ilk sırayı korumayı başardı.

Yılın Oyuncusu : Luol Deng : 15.3 Pts - 6.5 Reb - 2.9 Ast - 0.7 Blk - 1.0 Stl - %41 FG

2. MIAMI HEAT (46-20)

 Miami Heat normal sezonu vites arttırmayarak geçirdi. Geçen sezon NBA Finalleri'ndeki büyük hayal kırıklığından sonra Heat işi bu kez sıkı tutmak istiyor. Birçok maçta LeBron James'in sırtındaydılar, LBJ kariyerinin en başarılı sezonlarından bir tanesini geçirdi. Ortalığı darmaduman ettiği 2007-2008'le birlikte en iyisiydi demek mümkün. Yan parçalar kendilerini fazla sıkmadılar. Aranan PG yedeği çaylak Norris Cole ile bulundu, pota altına da Ronny Turiaf takviyesi geldi. Dexter Pittman sezonun son bölümünde kazanıldı. Heat'in normal sezonu belki çok şaşalı görünmüyor ancak hala şampiyonluğun bir numaralı favorisi durumundalar.

Yılın Oyuncusu : LeBron James : 27.1 Pts - 7.9 Reb - 6.2 Ast - 0.8 Blk - 1.9 Stl - %53 FG

3. INDIANA PACERS (42-24)

  Indianapolis büyük bir şehir değil ve free-agency'de yıldızları alamıyorlar. Ancak Indiana Pacers draft temelli harika bir takım inşa etti ve her ne kadar medya onları pek umursamasa da çok iyi bir sezon geçirdi. David West'in gelişiyle takım tam olarak bir takım oldu, Paul George ikinci sezonunda harika bir aşama kaydetti, Roy Hibbert iyi bir pivottan bir All-Star'a dönüştü. Koç Frank Vogel'ı da bu takımı bir arada tuttuğu ve takım olma hüviyetini kazandırdığı için tebrik etmek gerek. Takım oyununu, top paylaşımını ve herkesten verim almayı en iyi beceren takımlardan biri oldular ligde. Danny Granger'dan daha iyi bir liderlik bekliyorlardı, Playoff'larda onun liderliğine kesinlikle ihtiyaç duyacaklar.

Yılın Oyuncusu : Roy Hibbert : 12.8 Pts - 8.8 Reb - 1.7 Ast - 2.0 Blk - 0.5 Stl - %49 FG

4. BOSTON CELTICS (39-27)
 
  Boston Celtics sezona felaket bir giriş yaparak "Bu kadronun pili bitti mi ?" sorularını sordurmaya başladı. Ancak sezon ilerledikçe takım açıldı, Doc Rivers'ın harika koçluğu, Rajon Rondo'nun harika liderliği ve Kevin Garnett'in önceki yılları hatırlatan katkısı başta olmak üzere birçok etkenle Celtics dördüncü sıraya kadar ilerlemeyi başardı. Bunun yanında genç oyuncuları Avery Bradley'i kazandılar ve Bradley artık rotasyonun çok önemli bir parçası. Pivotlarının olmaması çok önemli bir sorun, Kevin Garnett pivot çıkıyor ancak Celtics gayretle neler başarılabileceğini bizlere çok sefer göstermiş bir takım, unutmamak gerek.

Yılın Oyuncusu : Rajon Rondo : 11.9 Pts - 4.8 Reb - 11.7 Ast - 0.1 Blk - 1.8 Stl - %44 FG

5. ATLANTA HAWKS (40-26)

 Hawks ligde takım oyunuyla iş yapan ekiplerden bir tanesiydi ancak takımda Josh Smith kesinlikle parladı. Belki yine All-Star'a seçilemeyerek hakkı yendi ancak takımın liderliği ünvanını bu sezon birçok maçta Joe Johnson'dan aldı. Hawks üçüncü önemli parçası Al Horford'u tüm sezon kullanamadı, benche Jamal Crawford'un yerine aldıkları Tracy McGrady'den de hiçbir fayda görmediler. Hawks sezon içinde önemli bir stratejik değişikliğe de giderek maçlara iki oyun kurucuyla çıkmaya başladı, Joe Johnson'ı 3 numaraya kaydırdı. Jeff Teague'in bu sezon gösterdiği gelişim gerçekten dikkat çekiciydi.

Yılın Oyuncusu : Josh Smith : 18.8 Pts - 9.6 Reb - 3.9 Ast - 1.7 Blk - 1.4 Stl - %45 FG

6. ORLANDO MAGIC (37-29)

 Orlando Magic çalkantılı bir sezon geçirdi. Dwight Howard gidecek mi kalacak mı derken opsiyonunu kullanıp takımda kalması, Stan van Gundy'nin kovulmasını istediği iddiaları, sezon sonunda Howard'ın bel fıtığı derken takım karmakarışık hale geldi. Hala iyi bir takımlar, Ryan Anderson'ın gösterdiği gelişme de etkileyiciydi. Ancak bu problemler yüzünden Magic'in Playoff'ta iddialı olması gerçekten çok ama çok zor görünüyor.

Yılın Oyuncusu : Dwight Howard : 20.6 Pts - 14.5 Reb - 1.9 Ast - 2.2 Blk - 1.5 Stl - %57 FG

7. NEW YORK KNICKS (36-30)

 Knicks çok istikrarsız bir sezon geçirdi. Bela Mike D'Antoni'den nihayet kurtuldular (kovmadılar, istifa etti ama bir şekilde kurtuldular) ve Mike Woodson'ı göreve getirdiler. Jeremy Lin gibi bir sürpriz ortaya çıktı ve bir ay boyunca ABD'de en önemli hikayelerden birisi haline geldi. Carmelo Anthony tüm sezon sistem içinde kaybolup kariyerinin en kötü sezonunu geçirirken sezonun son ayında inanılmaz bir patlama yaparak kim olduğunu cümle aleme tekrar kanıtladı. Knicks kesinlikle potansiyelini göstermeyen bir takım ve gelecek sezon çok daha iyi bir yerde olmalarını beklemek mümkün. Tyson Chandler'ın takımın istikrarsızlığı içinde istikrarıyla parladığını da ekleyeyim.

Yılın Oyuncusu : Tyson Chandler : 11.3 Pts - 9.9 Reb - 0.9 Ast - 1.4 Blk - 0.9 Stl - %68 FG

8. PHILADELPHIA 76'ERS (35-31)

 Philadelphia 76'ers Doğu'nun en iyi dört takımından biri gibi görünürken All-Star'dan sonra yokuş aşağı düştü. İlk turda iç saha avantajı yakalamaları söz konusuyken Playoff'u dahi zar zor garantileyebildiler. Andre Iguodala çok iyi bir çok yönlü oyuncu grafiği çizmekle birlikte skorerlik anlamında kariyerinin en sönük yıllarından birini geçirdi. Skoru paylaştırma olayını Sixers fazla abarttı ve lidersiz oynadı. Pacers gibi bir formül izlediler ancak Iguodala, hayal kırıklığı yaratan Granger kadar bile lider skorer olmayı beceremeyince Sixers kendini gerilerde buldu. Playoff'ta tehdit yaratmaları zor görünüyor.

Yılın Oyuncusu : Thaddeus Young : 12.8 Pts - 5.2 Reb - 1.2 Ast - 0.7 Blk - 1.0 Stl - %50 FG

9. MILWAUKEE BUCKS (31-35)

 Playoff'u son hafta kaçıran Bucks bu sezonun en radikal değişikliklerinden birisini yaparak Andrew Bogut'u takas etti. Monta Ellis hamlesiyle Brandon Jennings-Monta Ellis şeklinde ilginç bir backcourt elde ettiler. Kadroları çok da güçlü değildi ancak gerçekten performansını çok arttıran Ersan İlyasova ve beklentileri aşan Drew Gooden'la son ana kadar Playoff'u kovalamayı becerdiler.

Yılın Oyuncusu : Ersan İlyasova : 13.0 Pts - 8.8 Reb - 1.2 Ast - 0.7 Blk - 0.7 Stl - %49 FG

10. DETROIT PISTONS (25-41)

 Pistons aslında Playoff'u zorlayabilecek bir ekibe sahipti ancak takım olarak oynamayı başaramadılar. Olay genelde kişilere yönelik oldu, Greg Monroe çoğu zaman kendi gayretleriyle kaldı. Belki de bilerek bu şekilde giderek sağlam 2012 Draftı'ndan parça almak istemiş olabilirler. Monroe ve Knight'ın yanına eklenecek bir başka potansiyelle düzlüğe çıkabilirler, ellerinde ağır birkaç kontrat olsa da.

Yılın Oyuncusu : Greg Monroe : 15.4 Pts - 9.7 Reb - 2.3 Ast - 0.7 Blk - 1.3 Stl - %52 FG

11. TORONTO RAPTORS (23-43)

 Raptors ligin en durumu belirsiz takımlarından bir tanesi. Gelecek planlamaları net değil. Jonas Valanciunas muhtemelen seneye takıma katılacak ve Draft'tan iyi bir parça bulmaya bakacaklar. Acilen Bargnani-Calderon kanser hücrelerinden kurtulmaları ve geleceğe bakmaları gerek. DeMar DeRozan ve Ed Davis potansiyelli yan parçalar, bu takım iyi yerlere gelebilir. Tabii şu Avrupalı hastalığından da kurtulmaları gerek.

Yılın Oyuncusu : DeMar DeRozan : 16.7 Pts - 3.3 Reb - 2.0 Ast - 0.3 Blk - 0.8 Stl - %42 FG

12. NEW JERSEY NETS (22-44)

 Nets takımı New Jersey'deki son yılını geçirdi ve bu yıl da bir geçiş yılından ibaret oldu. Deron Williams yazın serbest kalacak ve muhtemelen Nets'te kalmayacak. Nets sezon içinde Gerald Wallace'ı aldığı bir takasla draft hakkını Blazers'a göndererek resmen saçmaladı ve gelecek planlarına sekte vurdu. Brook Lopez ve bu sezon sağlam bir çaylak yılı geçiren Marshon Brooks'un yanına bir genç yıldız adayı daha eklemek çok daha mantıklı olacaktı. Yine de G-Wall'un biten kontratını değerlendirmek istiyorlar ve kötü sezonlarında Brook Lopez'in doğru düzgün maça çıkamamasının da etkisinin olduğunu unutmamak gerek.

Yılın Oyuncusu : Deron Williams : 21.0 Pts - 3.3 Reb - 8.7 Ast - 0.4 Blk - 1.2 Stl - %40 FG

13. CLEVELAND CAVALIERS (21-45)

 2011 NBA Draftı'nda Kyrie Irving'i ilk sıradan ve Tristan Thompson'ı dördüncü sıradan seçerek yeni bir yola çıkan Cavaliers'ın bu sezon pek de bir Playoff zorlaması yapması beklenmiyordu. Aslında sezonun ilk bölümünde Playoff potasına girmeyi başardılar ancak sakatlık problemlerinin ardından gerilediler, bundan sonra da muhtemelen 2012 Draftı'nda iyi bir yerden seçim yapma şansını arttırmak için bilerek maç kaybettiler. Kyrie Irving henüz çaylak sezonunda bir veteran gibi oynayarak çok verimli oldu. Tristan Thompson da gelecek için umut vermeyi başardı.

Yılın Oyuncusu : Kyrie Irving : 18.5 Pts - 3.7 Reb - 5.4 Ast - 0.4 Blk - 1.1 Stl - %46 FG

14. WASHINGTON WIZARDS (20-46)

 Washington Wizards da tıpkı Toronto Raptors gibi ne yapacağı belli olmayan takımlardan bir tanesi. Gerçi Wizards'ın toparlanışı daha kolay görünüyor çünkü ellerinde John Wall gibi takımı etrafına kurabilecekleri bir oyuncu var. Sezon içinde yapılan takasla Nene'yi aldılar ve seneye ondan önemli katkı alacaklarını öngörmek yanlış olmaz. Bu ikili ve Jan Vesely, Chris Singleton gibi genç parçaların yanına 2012 Draftı'nda sağlam bir isim koyarak geleceğe umutla bakabilirler.

Yılın Oyuncusu : John Wall : 16.3 Pts - 4.5 Reb - 8.0 Ast - 0.9 Blk - 1.4 Stl - %42 FG

15. CHARLOTTE BOBCATS (7-59)

Charlotte Bobcats için 2011-2012 sezonu yeniden yapılanmanın ilk aşamasıydı ve boş bir sezon olacağı kesindi. 2011 Draftı'ndan gelen Kemba Walker ve Bismack Biyombo'nun gelişim durumları takım için en önemli olan şeydi. Bobcats sezonu biraz fazla boşladı ve NBA tarihinin en kötü Galibiyet-Mağlubiyet oranını tutturarak tarihe pek de hoş olmayan bir şekilde geçti. Yine de Bismack Biyombo çaylak sezonunda ilk beş çıkmaya alıştı, NBA'e hiç hazır olmayan biri olarak gösterildiğinden bu bir artı oldu. Diğer çaylak Kemba Walker, üç sayı lige geldiğinden beri belli sayıda şut atan oyuncular içinde en kötü yüzde tutturan oyuncu olarak (%36) yine kötü bir istatistik yarattı Cats için ancak önümüzdeki Draft kalkınmalarının yolunu açabilir.

Yılın Oyuncusu : Gerald Henderson : 15.1 Pts - 4.1 Reb - 2.3 Ast - 0.4 Blk - 0.9 Stl - %45 FG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder