29 Nisan 2012 Pazar

Derrick Rose Sezonu Kapattı


Korkulan oldu ve Philadelphia 76'ers'la oynanan Playoff Doğu Konferansı 1. Tur ilk maçının son iki dakikasına girilirken darbe olmayan bir pozisyon sonucu yerde kalarak dizinden sakatlanan Derrick Rose'un durumunun ciddi olduğu açıklandı. Rose'un ön çapraz bağının koptuğu ve sezonu kapattığı doğrulandı.

Bütün sezon sakatlıklarla uğraşan geçen sezonun MVP'si Rose'un durumuna iki açıdan yaklaşabiliriz. Birisi Bulls'un gidişatı, diğeri Rose'un geleceği. Bulls'un gidişatına bakalım. Rose bu sezon sakatlıklarla çok fazla uğraştığından Bulls onsuz oynamaya alıştı ve belli bir sistemi götürmeyi başarıyorlar. Yokluğunda takımın liderliği tamamen Luol Deng'e geçecek ve Bulls takım oyunuyla bir yerlere gelmeye çalışacak. Kuşkusuz Rose'un yokluğunda bu kadar dominant bir Miami Heat'i tehdit etmeleri çok çok zor, hatta ikinci tura çıkmaları durumunda karşılaşacakları Hawks veya Celtics'e elenmeleri de büyük ihtimal olacaktır. Bu kadar iyi bir sezonun bu şekilde bitecek olması gerçekten çok çok üzücü.

Rose'un geleceği işin daha karışık tarafı. Rose patlayıcılığı, hızı ve atletizmiyle kendini ön plana çıkartmış bir basketbolcu. Hepimizin bildiği gibi basketbolcular için en ağır sakatlıklar her zaman diz sakatlıklarıdır ve diz sakatlıklarının en fenaları da darbe sonucu oluşmamış olanlardır. Rose herhangi bir darbe almadan ön çapraz bağını koparttı. Bunu kesinlikle söylemek istemiyorum normalde ancak bu, Rose'un bir daha asla eski patlayıcılığına kavuşamaması anlamına gelebilir. Dilerim iyi bir tedavi süreci geçirir ve kendine gelir ancak işinin kesinlikle kolay olmadığı açık.

Maalesef Playofflar böyle üzücü bir haberle açıldı. Rose'u 2013'ün başına kadar parkelerde görememe ihtimalimiz olduğunu da ekleyeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder