28 Nisan 2012 Cumartesi

2012 NBA Playoffları - İlk Tur Tahminlerim

DOĞU

(1) Chicago Bulls - Philadelphia 76'ers (8)

Sezon İçi Maçlar : PHI 98-82 CHI, CHI 96-91 PHI, CHI 89-80 PHI

Chicago Bulls kuşkusuz Doğu'nun en Playoff'a hazır takımı görünümünde. Philadelphia 76'ers ise sezonun ikinci yarısında yaşadığı büyük düşüşün ardından bir sürpriz kovalayacak. Sezon içindeki maçlar yakın geçmiş olsa da Bulls'un Sixers'ın sürpriz yapmasına izin vereceğini düşünmüyorum. Derrick Rose'un sağlık durumu bu seride önemli olabilir, serinin sonucu açısından değil ama sonraki turlar açısından. Eğer Bulls seriyi erken kolaylayabilirse Derrick Rose'u fazla zorlamama şansı elde ederek sonraki turlara saklama imkanı bulabilir. Playoff her zaman sürprizlere açıktır ancak bu eşleşme bunun bir örneği olmaz bence. Beş maç sonunda, 4-1'le Bulls seriyi alır diye düşünüyorum.

(2) Miami Heat - New York Knicks (7)


Sezon İçi Maçlar : MIA 99-89 NYK, MIA 102-88 NYK, MIA 93-85 NYK

Miami ile New York'un Playoff karşılaşmaları her zaman heyecanlı olmuştur. 90'ların sonu 2000'lerin başında bu iki takımı ezeli rakip haline getiren eşleşmeler hala zihinlerde canlılığını koruyor. Şimdi bu iki takımın karşılaşması bir süperstarlar düellosu olacak. Bir tarafta LeBron James ve Dwyane Wade, diğer tarafta Carmelo Anthony ve Amar'e Stoudemire. Kağıt üzerinde iki takımın şansı eşit gibi görünüyor aslında ama işin aslı öyle değil. Heat çok daha hazır, ne yaptığını bilen ve istikrarlı bir takım. Savunma güçleri Knicks'in hücumunu kilitleyebilecek düzeyde. Normal sezondaki üç maçta da Knicks'in 90 sayıyı bulamaması bunun en net işareti. Knicks sahasında iki maç kazanabilir ancak rakibini dış sahada geçemez. 4-2 Heat diyorum.

(3) Indiana Pacers - Orlando Magic (6)

Sezon İçi Maçlar : ORL 102-83 IND, IND 106-85 ORL, ORL 85-81 IND, ORL 107-94 IND

Normal sezonda Magic Pacers'a üstünlük kurmuştu ancak Dwight Howard'ın yokluğunda bunun böyle devam etmesi çok zor görünüyor. Pacers'ın çok daha fazla silahı var ve pivotsuz kalan Magic Pacers pota altına karşı zor anlar yaşayacak. Glen Davis zorunluluktan pivot çıkarken karşısına 7'2'lik Roy Hibbert çıkacak bu eşleşmede. Pek hoş durmuyor değil mi ? Kimileri Magic'in Howard'sız daha takım gibi oynadığını söylese de her şeyin bir limiti var. Pacers'ın Doğu'da rakibini süpüren tek takım olacağını ve Magic'i 4-0'la geçeceğini düşünüyorum.

(4) Boston Celtics - Atlanta Hawks (5)

Sezon İçi Maçlar : BOS 79-76 ATL, BOS 88-86 ATL, ATL 97-92 BOS

Oynanan maçlardan da anlaşılabileceği gibi inanılmaz yakın bir eşleşme. İki takımın da silahları var, iki takım da takım gibi oynuyor, iki takım da iyi savunma yapıyor. İzlemesi hoş bir seri olacak, gaza gelen ve enerji elde eden Celtics'in Hawks'ın bileğini yedi maçlık bir seri sonunda, 4-3'le bükeceğini düşünüyorum. Ev sahibi avantajı bu seride belirleyici nokta olmayacak bana kalırsa. Hawks sezonu normalde 5. sırada bitirmesine karşın ev sahibi avantajına sahip.

BATI

(1) San Antonio Spurs - Utah Jazz (8)

Sezon İçi Maçlar : SAS 104-89 UTA, SAS 106-102 UTA, SAS 114-104 UTA, UTA 91-84 SAS

Spurs geçen sezon ilk sıradan girdiği Playoff'un ilk turunda Grizzlies'e boyun eğmişti. Ancak orada Spurs, çok iyi bir sisteme sahip bir ekibe mağlup olmuştu. Jazz'in o kadar iyi ve yıldırıcı bir sistemi yok. Spurs'ün yakaladığı istikrar ve ellerinde bulundurdukları tecrübe Jazz'ı geçmelerine yetecektir diye düşünüyorum. Serinin en fazla parlayan oyuncusunun Tony Parker olması kuvvetle muhtemel. 4-2 Spurs diyorum.

(2) Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks (7)

Sezon İçi Maçlar : OKC 104-102 DAL, DAL 100-87 OKC, OKC 95-86 DAL, OKC 95-91 DAL

Geçen sezonun Batı Konferansı Finali'nde Dallas Mavericks Oklahoma City Thunder'ı devirirken işler çok daha farklıydı. Bu sene Thunder, Mavericks'e oranla çok çok daha kaliteli bir takım. Mavs'in pota altındaki savunma zaafı kendini bu seride gösterecek ve Thunder'ın patlayıcı gücünü Mavs durdurmayı başaramayacak. Shawn Marion, Kevin Durant'i bir derece yavaşlatacaktır bu yüzden bu serinin kahramanının Russell Westbrook olacağını düşünüyorum. 4-2 Thunder.

(3) Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (6)

Sezon İçi Maçlar : LAL 92-89 DEN, DEN 99-90 LAL, LAL 93-89 DEN, LAL 103-97 DEN

Göründüğünden çok daha yakın bir eşleşme. Sezon içindeki maçların hepsi çok yakın skorlarla bitti. Nuggets'ın kadro derinliği, dar Lakers rotasyonuna arıza çıkartma potansiyeline sahip ancak Nuggets'ın pota altının kısa oluşu, Lakers'ın dev pota altı ikilisine çözüm bulamamalarına sebep olacaktır. Lakers ne yapar eder bir şekilde bu seriyi geçer. Bir kez daha 4-2 diyorum, Lakers tarafı lehine.

(4) Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers (5)

Sezon İçi Maçlar : LAC 98-91 MEM, LAL 101-85 MEM, MEM 94-85 LAC

Bu seri tamamen Chris Paul'e bağlı. Memphis Grizzlies ligin en iyi kısa savunması yapan takımı ve Clippers'ın başarı durumu tamamen Chris Paul'ün aktifliğine dayanıyor. Grizzlies CP3'yi yavaşlatırsa Blake Griffin de otomatik olarak devreden çıkacağından çantada keklik bir seriye dönüşür bu eşleşme. Ancak geçen sezon tek başına Lakers'a kafa tutmuş bir Paul'ü yavaşlatamazlarsa Clippers çok ağır bir yenilgi de yaşatabilir rakibine. Mike Conley-Tony Allen ikilisinin işlerini doğru yapacağını düşünüyorum ve 4-2 Grizzlies diyorum ancak sonucundan en emin olmadığım seri kesinlikle bu.

İstatistikler, etkileyici hareketler, medya abartmaları.. Artık her şey bir kenara bırakılacak ve kanlı mücadeleler başlayacak. Gerçek basketbolseverlerin değer verdiği mekan, Playoff'lar başlıyor. Heyecanlı maçlar diliyorum hepimize, basketbola doyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder