3 Nisan 2012 Salı

NCAA 2012 March Madness Final


2012 NCAA Turnuvası, New Orleans'ta oynanan final maçıyla son buldu ve 2012'nin şampiyon üniversitesi Kentucky oldu.

KANSAS 59-67 KENTUCKY

Final maçında ülkenin 1 numaralı seribaşı Kentucky Wildcats, 6 numara Kansas Jayhawks'ı 67-59 yenerek en büyük favorisi olduğu şampiyonluğu kazanmayı başardı. 8. şampiyonluğunu elde eden Kentucky'de Doron Lamb 22 sayı, Marquis Teague 14 sayı, Anthony Davis 6 sayı - 16 ribaund - 6 blok, Michael Kidd-Gilchrist 11 sayı - 6 ribaund, Terrence Jones 9 sayı - 7 ribaundla oynadılar. Kansas'ta ise Thomas Robinson 18 sayı - 17 ribaund, Tyshawn Taylor 19 sayı, Elijah Johnson 13 sayıyla mücadele ettiler. Final Four'un en değerli oyuncusu Anthony Davis seçildi.

Bu kez Mart Çılgınlığı, Nisan ayının ikinci gününde sona erdi, ancak heyecan yine eskisi gibiydi. Memphis'ten Kentucky'e geçtikten sonra John Calipari takıma sürekli olarak büyük yetenekler kazandırıyordu. 2010'da John Wall, DeMarcus Cousins'li kadronun yaşadığı büyük hayal kırıklığı, 2011'de Brandon Knight, Terrence Jones ve Doron Lamb'in yanına katılması beklenen Enes Kanter'in izin alamamasının ardından takım, belki de bu iki senenin toplamından bile daha iddialı bir takım inşa etti. Ancak farklılığı yaratan, bu yetenek ordusunun gerçek bir takım gibi oynamayı başarması oldu.

Naismith Player of the Year Award'u alarak ülkenin en iyi oyuncusu seçilen tarihteki yalnızca ikinci freshman (Kevin Durant'ten sonra) olan büyük yetenek Anthony Davis, liderlik becerisiyle ve üstün savunmasıyla öne çıkan Michael Kidd-Gilchrist, geçen sezonki başarısının üstüne koyan çok yönlü Terrence Jones, hayal kırıklığı yaratan bir sezon geçirse de çevik Marquis Teague, istikrarlı şutör Doron Lamb, son sezonunu geçiren atlet Darius Miller ve az şans bulsa da girdiğinde şutlarıyla tehdit yaratan Kyle Wiltjer ve forvet Eloy Vargas'ın büyük çabaları, Kentucky'e şampiyonluğu getirdi. Bu takımın NBA'deki kötü takımların çoğunu şu gün oynasalar yenebileceğini söylemek mümkün. John Calipari'nin açıklamalarına bakılırsa bu yapıyı oluşturan ilk beş oyuncularının tamamı ve Darius Miller draftta olacaklar. Calipari "Altı oyuncumuzun da ilk turda seçilmesini istiyorum." diyor çünkü bu konu hakkında.

Thomas Robinson'ın liderliğindeki Kansas, koçlarının büyük başarısıyla favori olmadıkları bir sezonda finale kadar yürümeyi başardı. Koçları Naismith Coach of the Year Award'u haklı şekilde kazanırken, Thomas Robinson da 3. NCAA sezonunda patlama yaparak ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi ve muhtemelen draftta yüksek sıralardan seçilecek. Onu da kutlamak gerek.

Paradan, reklamlardan, spot ışıklarından uzak, gerçek, mücadeleci, geleceği parlak ve zevkli basketbolu gördüğümüz "Saf Basketbol Mücadelesi", March Madness, bu senelik de son buldu. Dilerim önümüzdeki sezon da güzel maçlar izler ve yine bu maçlar hakkında yazma fırsatı buluruz.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder