28 Nisan 2012 Cumartesi

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Sixers 91-103 Bulls (0-1)


2012 NBA Playoffları'nın açılış maçında Doğu'nun 1 numarası Chicago Bulls, 8 numara Philadelphia 76'ers'ı 103-91 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

İlk çeyrekte öne çektikten sonra ikinci çeyrekte oyunu tamamen kontrolü altına almayı başaran Bulls'ta Derrick Rose 23 sayı - 9 ribaund - 9 asist, Luol Deng 17 sayı - 6 ribaund, Richard Hamilton 19 sayı, Joakim Noah 10 sayı - 13 ribaund, Carlos Boozer 9 sayı - 7 ribaund, Kyle Korver 11 sayıyla oynadılar. Temsilcimiz Ömer Aşık 9 dakika süre aldığı maçı 1 sayı - 1 ribaund - 1 asist - 1 blokla tamamladı.

Rakibine direnmeyi başaramayan Sixers'ta ise Elton Brand 19 sayı - 7 ribaund, Jrue Holiday 16 sayı - 7 ribaund, Andre Iguodala 11 sayı - 6 ribaund - 5 asist, Evan Turner 12 sayı - 5 asist, Thaddeus Young 13 sayıyla mücadele ettiler.

İki takımın arasındaki kalite farkı serinin ilk maçında kendini gösterdi. Bulls potansiyelinin belki de yarısını bile ortaya koymadan Sixers'a karşı oyunu domine etmeyi başardı. Derrick Rose'un istatistikleri çok parlak olabilir (23-9-9) ancak Rose aslında oyunu zorlamadı. Takım birliktelik içerisinde olduğundan istatistikler otomatik olarak Rose'a geldi. İlk çeyrekte Richard Hamilton takımın skor yükünü sırtlarken, Luol Deng ve Joakim Noah da maçın kalanında önemli işler çıkarttılar. Carlos Boozer maça iyi başladıktan sonra mücadeleyi yalnızca sekiz şut deneyerek bitirdi, çünkü takımı daha fazlasına ihtiyaç duymadı. Bulls'ta herkes ne yaptığını bilerek oynuyor, burası kesin.

Sixers'ın Bulls'a karşı direnebildiği kadar direneceği aşikar ancak aradaki kalite farkıyla baş etmeleri imkansız görünüyor. Skoru sırtlayabilen herhangi bir oyuncuları yok. Tüm takımın iyi skor üretmesi hoş bir durum ancak Playoff'ta sıkışıldığı anda skor katkısı verebilecek liderler şart. Sixers bu seriyi kaybedecekse bunda en büyük etkenlerden birisi bu eksiklik olacak kuşkusuz.

Maçın ilginç olaylarından birisi de Evan Turner'a olan tepki oldu. Chicago doğumlu olan Evan Turner, lise kariyerinde Derrick Rose ile sert mücadelelere girmiş ancak eyalet şampiyonluğunun Rose'un lisesi Simien'a gitmesine engel olamamıştı. Seriden önce yaptığı açıklamalar (Bulls'u istediği ve Bulls'un kendilerine daha uygun bir rakip olduğu şeklinde) Bulls seyircisinin tepkisini çekmiş olacak ki Turner maç boyunca yuhlandı. Bu ona serinin geri kalanında takımın skorer ihtiyacını karşılama anlamında gaz verir mi, bunu maçlar geçtikçe göreceğiz.

Bulls için sürpriz olmayan bir galibiyetti ancak şu anda akıllarında olan şey, maçın sonlarında Derrick Rose'un geçirdiği sakatlık. Dizini tutan Rose maçı yardımla omuzlarda terk ederken tüm United Center büyük kaygı içerisindeydi. Rose'un durumu şu an için tüm Bulls camiasının en büyük kaygısı kesinlikle. Kopmuş bir maçta bitime iki dakika kala zaten sakatlıklarla uğraşan Rose'u oyunda tutan Tom Thibodeau da eğer durum ciddiyse çok suçlanacak muhtemelen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder