29 Nisan 2012 Pazar

2012 Playoffs Batı 1. Tur : Jazz 91-106 Spurs (0-1)


2012 NBA Playoffları'nın ikinci gününün ilk maçında Batı'nın 1 numarası San Antonio Spurs, AT&T Center'da 8 numara Utah Jazz'i 106-91 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Maçı baştan sona kontrolü altında tutan Spurs'te Tony Parker 28 sayı - 8 asist, Tim Duncan 15 sayı - 11 ribaund - 5 asist, Stephen Jackson 14 sayıyla oynadılar. Spurs rakibinden sekiz fazla asist yaparken, Jazz'in %42'lik şut yüzdesine karşı %47 şut yüzdesiyle oynadı.

Jazz'da ise Paul Millsap 20 sayı - 9 ribaund, Gordon Hayward 17 sayı, Al Jefferson 16 sayı - 9 ribaund, Derrick Favors 7 sayı - 8 ribaundla mücadele ettiler.

Dün Philadelphia 76'ers-Chicago Bulls maçından sonra kullandığım bir ifadeyi bu maç için de kullanabilirim. İlk maç, iki takım arasındaki kalite farkını göstermeye yetti. Spurs limitlerini zorlamadan, tıkır tıkır sistemini işleterek Jazz'in tüm silahlarını susturdu ve zorlanmadan galibiyete uzanmayı başardı. Geçen sezon Grizzlies'e karşı yapamadıkları şey tam da buydu, kendi oyunlarını oynamayı başaramamışlar, Grizzlies'in silahlarının konuşmasına izin vermişlerdi. Bu kez Gregg Popovich işi sıkı tutmak istiyor, burası çok net anlaşıldı bu maçın ardından.

Beklediğim gibi Tony Parker serinin adamı olacak gibi duruyor. Mükemmel bir ilk maç çıkartırken hem skor anlamında takımını sırtladı hem de Tim Duncan'ın çıkarttığı sağlam maçın da en büyük sorumlusu oldu. Finaller MVP'si olduğu sezonla birlikte kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi Fransız oyun kurucu ve normal sezondaki başarısını Playoff'a da yansıtmaya kararlı görünüyor. Bu eşleşmede Devin Harris'in yavaş bir guard olmasından faydalanarak önemli sorunlar çıkartacağını düşünmüştüm, Jazz buna bir çözüm bulamamış gibi görünüyor.

Jazz bu seride şans bulmak istiyorsa size avantajını bir şekilde kullanmalı. Al Jefferson'ın bu seride ne yapıp yapp yüksek skor performanslarına ulaşması, daha önemlisi faul çizgisine gitmesi gerek. Big Al'ı en çok eleştirdiğim nokta her zaman faul çizgisine çok çok az giden bir oyuncu olmasıdır, bunu bu seride yenmek zorunda. Bu maçta sadece bir faul atışı kullanmış olması kabul edilemez.

Aslında Ty Corbin'in Derrick Favors ile Enes Kanter'e güvenmesi durumunda çok akıllıca bir iş yapabileceğini düşünüyorum ancak gerçekleşeceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Favors da Enes de size anlamında Jefferson ve Millsap'e göre daha üstünler ve Spurs uzunlarına çok daha ters gelecek isimler. Tecrübe, alışkanlık derken bu ayrıntıyı atlayacaktır Corbin ve az süre vermeye devam edecektir genç yeteneklere. Favors yine kabul edilebilir süre (26 dakika) aldı ama Enes'in on dakika bile oynamamış olması gerçekten çok üzücü Jazz adına.

Jazz çözüm bulabilecek mi bilinmez ama bu serinin gidişatı rahat şekilde Spurs lehine görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder