28 Nisan 2012 Cumartesi

NBA 2011-2012 Ödül Sıralamaları : MVP

1. LeBron James (Miami Heat)


27.1 Pts - 7.9 Reb - 6.2 Ast - 0.8 Blk - 1.9 Stl - %53 FG - 37:30 Min

Yarışa bireysellik gözünden bakacak olursanız, LeBron James'in aslında bu sezon hiçbir zaman rakibi olmadı. Standartları zaten çok yüksekte olan bir oyuncuyken belki de kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Liderlikten hiç kaçmadı, bütün sene takımı sırtladı. Eski etliye sütlüye karışmayan, mücadeleden korkan LeBron yoktu ortalıkta, yerdeki toplara atlayan, kendini paralayan bir LeBron vardı. Kuşkusuz insanlar artık onun normal sezon performansını önemsemiyor, tek düşündükleri Playoff'ta neler yapacağı. Ancak LBJ'in inanılmaz bir normal sezon geçirdiğini kimse reddedemez. Bir süre Kevin Durant'i onun önüne koymuştum MVP Yarışı'nda ama bunun tek sebebi takımlarının durumuydu. Thunder Batı'yı 1. bitirseydi muhtemelen Kevin Durant'i ilk sıraya koyardım ancak iki takım da 2. olduğu için artık takım bariyeri ortadan kalkmış durumda. LeBron %90 MVP seçilecek ve kariyerinde üçüncü kez bu ödülü kazanacak. Benim de MVP'm kesinlikle odur.

2. Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)

 
28.0 Pts - 8.0 Reb - 3.5 Ast - 1.2 Blk - 1.3 Stl - %49 FG - 38:36 Min

Kevin Durant gerçek bir süperstar olmayı geçen sezon başardı, bu sezon da kariyerinde ilk kez MVP olmaya bu kadar yaklaştı. Belki Spurs'e geçilmeseler MVP olmayı da başaracaktı. (henüz resmileşmese de artık James'i MVP kabul ediyorum) Durant üçüncü kez üstüste NBA'de sayı kralı olmayı başardı. Yarışta genellikle Kobe Bryant'ın arkasında ikinciydi ancak Kobe'nin sakatlığında skor performansını yükselterek ilk sırayı ele geçirmeyi başardı. Bu sezon takım liderliğini tıpkı geçen sezon olduğu gibi Russell Westbrook'la paylaştı hatta yer yer bu işi tamamen Westbrook'a bıraktı. Asıl meselesi onun da Playoff'ta olacak çünkü Playoff'ta geçen sezon Thunder'ın çok sık olarak kilitlendiğini gördük.

3. Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)

 
27.9 Pts - 5.4 Reb - 4.6 Ast - 0.3 Blk - 1.2 Stl - %43 FG - 38:30 Min

Aslında Kobe'nin bu sezonki performansına nasıl yaklaşmam gerektiğini bilemiyorum. Bryant 33 yaşına geldi ve 33 yaşında belki de kariyerinde üstünde en fazla yük olan sezonu geçirdi. Şut yüzdesi düştü, kariyerinin en kötü birkaç maçını çıkarttı. Ancak her şeye rağmen iyi bir liderlik gösterdi ve Lakers tüm zorluklara rağmen Batı'da 3. sıraya tutunurken yaptıkları yadsınamaz oldu. Tamamen tek başına kaldığı 05-06 sezonu ve 02-03 sezonundan sonra en fazla şut denemesi ortalaması tutturduğu sezon olduğunu eklemek gerek. Playoff'ta yapacaklarını merakla bekliyorum herkes gibi çünkü bir yüzük daha almak için çok hırslı olduğunu hepimiz biliyoruz.

4. Chris Paul (Los Angeles Clippers)

 
19.8 Pts - 3.5 Reb - 9.1 Ast - 0.1 Blk - 2.5 Stl - %47 FG - 36:17 Min

Fark yaratan oyuncu olmak böyle bir şey. Geçen sezon tek başına Lakers'a kafa tutan CP3, Clippers'a giderek ligin en kötü takımlarından olan (Griffin'in geçen sezonki performansı kimseyi kandırmasın, Clippers berbattı) bir ekibi Playoff'a soktu, çok iddialı bir takım haline getirdi. Mükemmel bir liderlik örneği sergiledi. Skor gerektiğinde skorer oldu, Griffin besleneceğinde besledi. Bu sezonki performansı bana kalırsa "Ligin en iyi PG'si kim ?" sorusuna yanıt olmuştur. Derrick Rose belki geçen sezon MVP oldu ve CP3 hiç olamadı ancak bu ligin en iyi PG'si kesinlikle Chris Paul'dür.

5. Tony Parker (San Antonio Spurs)

 
18.2 Pts - 2.9 Reb - 7.7 Ast - 0.1 Blk - 1.0 Stl - %48 FG - 32:06 Min

Spurs'ün ana iskeleti iyice yaşlandı. Tim Duncan-Manu Ginobili-Tony Parker üçlüsünden kariyerinin zirve döneminde olan tek oyuncu olarak kalan Tony Parker, Spurs'ün aradığı enerjiyi vermeyi başardı ve harika bir liderlik yaptı. Spurs'te liderliği geçtiğimiz yıllarda önce Tim Duncan, sonra Manu Ginobili üstlenmişti. Artık takımın liderinin Tony Parker olduğunu söylemek yanlış olmaz. Spurs'ün başarısında onun bu sezonki üstün performansının çok çok büyük etkisi var.

6. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)


23.6 Pts - 4.6 Reb - 5.5 Ast - 0.3 Blk - 1.7 Stl - %45 FG - 35:17 Min

Asist ortalaması düşük diye eleştiriliyor, Durant'i engelliyor deniyor, Thunder'ın her mağlubiyeti ona bağlanıyor ancak Russell Westbrook takımının ihtiyacı olan şeyleri sağlamaya devam ediyor. O olmasaydı Thunder bu kadar yükseklerde olamazdı kesinlikle. Patlayıcılığı bu ligde guardlar içinde ancak Derrick Rose ile kıyaslanabilir. Kesinlikle harika bir sezon geçirdi ve geçen sezonki yükselişinin üstüne koymayı da başardı.

7. Rajon Rondo (Boston Celtics)

 
11.9 Pts - 4.8 Reb - 11.7 Ast - 0.1 Blk - 1.8 Stl - %44 FG - 36:53 Min

Rajon Rondo kariyerinin en yüksek asist ortalamasını tutturdu tutturmasına da asıl onu parlatan şey bu değildi. Rajon Rondo gerçek bir lider gibi oynadı bu sezon. Yaşlanan Celtics'in pili bitti denirken takımın tekrar havaya girip Doğu'da 4.'lüğü elde etmesinde ve Playoff'a umutlu girmesinde başrolde onun liderliği var. Tüm oyuncuları havaya sokmayı başardı. Sahada tam bir general ve kesinlikle bu ligin en iyi pasörü. Zaman zaman hak ettiği değeri görmediğini de düşünmüyor değilim, Playoff'ta yaptıkları da ortada keza.

8. Dwyane Wade (Miami Heat)


22.1 Pts - 4.8 Reb - 4.6 Ast - 1.3 Blk - 1.7 Stl - %49 FG - 33:12 Min

Dwyane Wade sezona pek de hoş girmedi ama ilerleyen aylarda kendini buldu ve tekrar süperstar moduna döndü. Belki fark etmiyoruz ancak D-Wade yaşlanıyor. 30 yaşına girdi ve artık eski patlayıcılığından uzaklaşmaya başladı. Ancak hala harika bir skorer, harika bir savunmacı ve çok zeki bir basketbolcu. Sakatlık problemleriyle uğraşıyor, onun sağlıklı olması Heat'in başarısında kritik rol oynayacak.

9. Dwight Howard (Orlando Magic)

 
20.6 Pts - 14.5 Reb - 1.9 Ast - 2.2 Blk - 1.5 Stl - %57 FG - 38:17 Min

2011-2012'nin en çok konuşulan oyuncusu, Dwight Howard, tüm takas dedikodularının, Stan van Gundy'nin kovulmasını istediği iddialarının ardından kariyerinde ilk kez sakatlık problemiyle karşılaştı. Sakatlık yüzünden kariyerinde yalnızca iki maç kaçırmış olan Dwight, bel fıtığı yüzünden sezonun son bölümünü kaçırdı ve Playoff'u da kaçıracak. Magic onsuz iddiasız hale gelecek kuşkusuz ancak DH12'nin performansını kimse atlayamaz. MVP Yarışı'nda olmayı hak ediyor her şeye rağmen.

10. Andrew Bynum (Los Angeles Lakers)



18.7 Pts - 11.8 Reb - 1.4 Ast - 1.9 Blk - 0.5 Stl - %55 FG - 35:12 Min

Nihayet sağlıklı bir sezon geçiren Andrew Bynum, gerçek bir gelişme kaydetti. Ligin en iyi ikinci pivotu olarak kendini ispatladı ve Lakers'ın başarısında en az Kobe kadar rol oynadı. Çocukça hareketleri hala insanların gözüne batıyor ama Bynum basketbolseverleri etkilemeyi başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder