29 Nisan 2012 Pazar

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Magic 81-77 Pacers (1-0)


2012 NBA Playoffları'nın üçüncü maçında Doğu'nun 3 numarası Indiana Pacers, 6 numara Orlando Magic'e kendi sahasında 81-77 yenilerek 1-0 geriye düştü ve saha avantajını kaptırmış oldu.

Dwight Howard'sız Playofflar'a giren Magic'te Glen Davis 16 sayı - 13 ribaund, Jameer Nelson 17 sayı - 9 asist, Jason Richardson 17 sayı - 5 ribaund, Earl Clark 6 sayı - 9 ribaundla oynadılar. Temsilcimiz Hidayet Türkoğlu 33 dakikada 9 sayı - 3 ribaund - 3 asist - 1 blok üretti.

Büyük hayal kırıklığı yaşayan Pacers'ta ise David West 19 sayı - 9 ribaund, Danny Granger 17 sayı - 8 ribaund, George Hill 11 sayı, Roy Hibbert 8 sayı - 13 ribaund - 9 blokla mücadele ettiler.

Kesinlikle çok şaşırtıcı bir sonuç oldu benim adıma. Howard'sız Magic'in, Pacers'ın uzun pota altıyla baş etmesinin mümkün olmadığını düşünüyordum. Maç aslında bu şekilde başladı. Roy Hibbert size avantajıyla büyük bir dominasyon yaratacak gibi görünüyordu, Magic oyuncuları ribaund alma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. Pacers stratejik olarak maça çok daha hazır görünen taraftı ve üstünlüğü ele almayı da başarmışlardı.

Ne olduysa ikinci çeyrekte oldu. Pacers içeriyi kullanmayı bıraktı, Magic çok iyi top paylaşarak etkili hücum performansı sergiledi. Maçın kalanında Howard'sız Magic en büyük silahı olan üç sayılık atışlara yöneldi, Pacers bunu tahmin etmesine karşın engellemeyi başaramadı ve doğru top ile alan paylaşımı yapan Magic sayıları bulmayı başardı, Pacers'ın hücumu dikte etmesine de izin vermedi.

Roy Hibbert bu maçın kilit adamıydı. Size avantajıyla savunmada çok önemli bir caydırıcı oldu (13 ribaund - 9 blok) ancak hücumda olmaması gereken kadar etkisizdi. 3/11 ile şut atıp 8 sayı üretebilmesi, kısa Magic takımına karşı Pacers'ın hiçbir avantaj elde edememesine yol açtı. Buna rağmen Pacers son çeyrekte öne geçmeyi başardı ancak son bölümde 11-0'lık seri elde eden Magic maçı cebine koydu ve saha avantajını rakibinden çaldı.

Pacers koçu Frank Vogel maça ilginç bir tercihle çıktı ve tüm sezon ilk beş çıkmış olan Darren Collison'ı benche alıp George Hill'i ilk beşe sürdü. Bu kararın kesinlikle yanlış olduğu fikrindeyim keza Collison'ın tempo kontrol becerisini kullanmak ve Hill'in benchten getireceği skor katkısına güvenmek çok daha mantıklı bir hareket olabilirdi.

Ben hala Indiana Pacers'ın seriyi kazanacağını düşünüyorum çünkü size farkı gerçekten dramatik. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder