28 Nisan 2012 Cumartesi

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Knicks 67-100 Heat (0-1)


2012 NBA Playoffları'nın açılış gününün ikinci maçında Doğu'nun 2 numarası Miami Heat, 7 numara New York Knicks'i 33 sayı farkla, 100-67 yenerek seride 1-0 öne geçti.

İkinci çeyrekteki 30-13'lük üstünlükle maçı kopartan Heat'te LeBron James 23'ü ilk yarıda olmak üzere 32 sayı üretti. Dwyane Wade 19 sayı, Mario Chalmers 11 sayı - 9 asist, Chris Bosh 9 sayı - 6 ribaund, Shane Battier 8 sayı - 6 ribaundla James'e destek oldular.

Çok silik bir görüntü çizen Knicks'te ise J.R. Smith 17 sayı, Carmelo Anthony 11 sayı - 10 ribaund, Baron Davis 10 sayıyla mücadele ettiler. Knicks mücadeleyi tam 24 top kaybıyla tamamlarken, ikinci çeyrekte tam 13 top kaybı yaptı. Pivot Tyson Chandler maçı 7 top kaybıyla bitirdi.

Heat ilk çeyrekte dengede giden oyunda az da olsa öne çıkmayı başarmıştı ancak asıl patlama ikinci çeyrekte geldi. Knicks ikinci çeyrekte tam 13 top kaybederken ligin top kayıplarını sayıya dönüştürme konusunda en iyi takımı olan Heat bu hatayı affetmeyerek 30 sayı üretmeyi başardı. Knicks'in hiçbir şekilde hücum temposu sağlamasına izin vermeyen Heat, ilk yarının sonunda Chandler'ın James'e yaptığı hareket sonucu sportmenlik dışı faul almasının ardından büyük bir momentum yakaladı, James'in müthiş skor performansıyla devre arasına 23 sayı farkla önde gitmeyi başardılar. Bu andan itibaren geri dönüş olmadı ve Heat farkı korumayı başararak maçı cebine koydu.

Knicks'in inanılmaz dağınık görüntüsü ve Heat'in hiçbir hamlesine karşılık verememeleri "Bu seri acaba dört maçta mı bitecek ?" sorusunu sordurdu bana. Heat, Knicks'e çok ağır gelmiş gibi göründü, altı maçta biteceğini tahmin etmiştim ancak şu gidişatla Heat hiç zorlanmadan 4-0'la geçer rakibini. Heat'te henüz LeBron James, Dwyane Wade, Mario Chalmers ve Shane Battier dışında kimse Playoff'a hazır görünmüyor ancak bu halde bile dominant olmayı başarıyorlar, diğer takımlar için asıl korkutucu olan bu.

Bireysel performanslara baktığımızda kuşkusuz en önemli eşleşme olan LeBron James-Carmelo Anthony eşleşmesinde ezici bir LBJ üstünlüğü görüyoruz. James 10/14 ile 32 sayı üretirken, Anthony 3/15 ile 11 sayı üretebildi. James'in hem hücumda hem de savunmadaki performansına şapka çıkartmak gerek. LeBron'un yanında Dwyane Wade de 8/13 ile şut atarak 19 sayı üretti ve iyi bir maç çıkarttı, daha önemlisi sağlıklı göründü. Knicks'in ikinci adamı Amar'e Stoudemire ise sahada yok gibiydi. 2/7 şut isabetiyle 9 sayı kaydedebildi ve öylesine bir oyuncu gibi göründü.

Günün ilk maçında Derrick Rose'un dizinden sakatlanmasının ardından bu maçta da bir diz sakatlığı yaşandı. Üçüncü çeyrekte Knicks'in çaylak guardı Iman Shumpert, bir crossover girişimi sırasında darbe almaksızın yere düştü ve dizini tuttu. Tıpkı Rose gibi onun da kısa sürede MR'ı çekilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder