29 Nisan 2012 Pazar

2012 Playoffs Batı 1. Tur : Nuggets 88-103 Lakers (0-1)


2012 NBA Playoffları'nın ikinci gününün ikinci maçında Batı'nın 3 numarası Los Angeles Lakers, Staples Center'da 6 numara Denver Nuggets'ı üstün bir oyun sonucunda 103-88 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Lakers'ta Kobe Bryant 31 sayı - 5 ribaundla en skorer isim olurken, Andrew Bynum 10 sayı - 13 ribaund - 10 blokla triple double'a imza attı. Magic Johnson'dan bu yana Lakers tarihinde Playofflar'da triple double yapmayı başaran ilk oyuncu olan Bynum, aynı zamanda NBA Playoff tarihinde bir maçta en fazla blok yapan oyuncu ünvanında Hakeem Olajuwon ve Mark Eaton'ın on blokluk performanslarını egale etti. Pau Gasol 13 sayı - 8 ribaund - 8 asist, Ramon Sessions 14 sayı - 5 asist, Devin Ebanks 12 sayı - 5 ribaund, Jordan Hill 10 sayı - 10 ribaundla oynadılar.

Nuggets'ta ise Danilo Gallinari 19 sayı, Andre Miller 12 sayı - 8 ribaund - 7 asist, Kenneth Faried 10 sayı - 8 ribaund, Al Harrington 10 sayı - 5 ribaund, Corey Brewer 11 sayıyla mücadele ettiler.

Beklediğimden çok daha kolay geçti Lakers için serinin ilk maçı. Nuggets'ın kadro derinliğini Lakers'ın ana silahlarının kalitesi ve genel verimliliği yıktı geçti. Ana üçlü, Kobe Bryant, Andrew Bynum ve Pau Gasol çok formda ve Playoff'a hazır göründüler, Ramon Sessions, Devin Ebanks gibi isimler de sağlam katkı vererek Nuggets'ın kadro genişliğini nötrleme yolunda Lakers'ın işini kolaylaştırdılar.

Henüz ilk çeyrekte kontrolü eline alan Lakers, Nuggets'ın oyunu dikte etmesine hiçbir bölümde izin vermedi ve kendi oyununu rakibine kabul ettirdi. Size avantajı kendini çok net şekilde gösterdi, Andrew Bynum yaptığı on blokla tarihe geçerken (Playoff'ta bir maçta en çok blok yapan oyuncu olmayı başardı, Hakeem Olajuwon ve Mark Eaton'ın rekorunu egale etti) Pau Gasol'ün çok yönlülüğüne de Nuggets tarafı hiçbir çözüm getiremedi.

Nuggets adına oyunu kontrol etme görevini elinde tutan Ty Lawson maçı yalnızca 7 sayı - 2 asistle tamamlayabilirken, bu sezon çok büyük çıkış yapan Arron Afflalo hem 9 sayıda kalarak hücumda, hem de Kobe'nin 31 sayı bulmasına engel olamayarak savunmada vasatın epey altında bir performans gösterdi.

Serinin diğer maçlarının bu kadar kopuk olacağını sanmıyorum ancak ibrenin Lakers'a dönük olduğunu bu maçla görmüş olduk. Nuggets'ın Lakers'ın kalitesiyle baş etmesi zor görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder