30 Nisan 2012 Pazartesi

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Celtics 74-83 Hawks (0-1)


2012 NBA Playoffları'nın ikinci gününün üçüncü maçında Doğu'nun 5 numarası Atlanta Hawks, 4 numara Boston Celtics'i Philips Arena'da 83-74 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Hawks'ta Josh Smith 22 sayı - 18 ribaund, Jeff Teague 15 sayı - 6 ribaund, Kirk Hinrich 12 sayı, Joe Johnson 11 sayı - 5 asistle oynadılar.

Celtics'te ise Kevin Garnett 20 sayı - 12 ribaund, Rajon Rondo 20 sayı - 11 asist, Paul Pierce 12 sayı - 6 asist, Avery Bradley 10 sayıyla mücadele ettiler. Rajon Rondo maçın son bölümünde hakemin bir kararına itiraz ederken hakemi göğsünden ittiği için oyundan atıldı.

Tamamen beklediğim gidişata sahip olan bir maçtı. Philips Arena'da oynadığı maçlarda her zaman ilk dakikalarda kontrolü eline almaya çalışan Hawks, Celtics'in oyunu dikte etmesine de izin vermemek için hemen harekete geçti ve maça 20-6'lık bir seriyle başladı. Bu serinin ardından kontrol tamamen Hawks'a geçince Josh Smith ve saz arkadaşları hiç geriye bakmadılar.

Celtics'in kontrolü bir türlü ele alamamalarına ve Hawks'ın oyununa ayak uydurmak zorunda kalmalarına sinirlendiğine de şahit olduk. Rajon Rondo bir karara sinirlenip hakemi iterek oyundan atıldı, muhtemelen NBA yönetiminden ceza da alacak. David Stern'ün hakemlerine yapılan hareketlere ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Rondo'nun potansiyel kaybı, Celtics'e çok büyük problemler yaratabilir. Tek maç ceza alması durumunda serinin 2-0'a gelme olasılığı çok yükselir, eğer ceza iki maça çıkarsa generali olmayan Celtics 3-0 geriye düşme tehlikesiyle bile karşılaşabilir. Keza Hawks takımının bu kez Playoff'a çok iyi hazırlandığını ve çok iyi konsantre olduğunu ilk maçta görmek mümkündü.

Maçtaki en göze çarpıcı detaylardan bir tanesi Hawks'ın parkeyi kullanış şekliydi. Oyuncular alana çok iyi yayılarak sağlam top dolaşımı ile mükemmel spacing örnekleri sundular. Celtics'in sağlam ancak yavaş savunması Hawks'ın hızlı top dolaşımı ve savunmayı yarıcılığına herhangi bir çözüm getiremedi. Joe Johnson'ın bu kadar kötü (3/15) şut attığı bir günde Hawks'ın kazanmasında bu takım işinin rolü çok büyüktü.

Çekişmeli ve izlemesi hoş bir seri olacağı kesin, önümüzdeki maçlar için şimdi Rondo hakkındaki kararı bekleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder