29 Nisan 2012 Pazar

2012 Playoffs Batı 1. Tur : Mavs 98-99 Thunder (0-1)


2012 NBA Playoffları'nın ilk gününün dördüncü ve son karşılaşması, Batı Konferansı eşleşmeleri içerisinde oynanan ilk maç oldu. Batı'nın 2 numarası Oklahoma City Thunder, 7 numara son şampiyon Dallas Mavericks'i Kevin Durant'in bitime 1,5 saniye kala attığı basketle 99-98 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Zorlu bir maçtan kazasız çıkan Thunder'da Russell Westbrook 28 sayı - 5 asist, Kevin Durant 25 sayı - 6 ribaund, Serge Ibaka 22 sayı - 6 ribaund - 5 blok, James Harden 19 sayı - 6 ribaundla oynadılar.

Mavericks'te ise Dirk Nowitzki 25 sayı - 5 ribaund, Jason Terry 20 sayı - 5 asist, Shawn Marion 17 sayı - 8 ribaund, Vince Carter 13 sayı - 7 ribaund, Jason Kidd 8 sayı - 6 ribaund - 5 asist - 7 top çalmayla mücadele ettiler.

Oklahoma City Thunder az kalsın günün ikinci sürprizinin kurbanı olacaktı. Kesinlikle bu kadar zorlanmalarını beklemiyordum ancak Dallas Mavericks'in hücum silahlarını yeterince yavaşlatamadıkları için maç son saniyeye kadar ortada geldi. Kevin Durant bitime 1,5 saniye kala attığı şutla takımına galibiyeti getirerek belki de serinin kaderini belirleyecek işe imza attı. Eğer Mavs burada bir maç çalsaydı işin rengi değişebilirdi ancak KD'nin izin vermeyişi muhtemelen Thunder'a güven verecek ve sonraki maçlarda daha coşkulu oynamalarını sağlayacak.

Kevin Durant'in bu seride Shawn Marion'la eşleşeceği için yavaşlayacağını söylemiştim, ilk maçta 10/27 ile vasatın altında bir şut isabeti oranı yakaladı. Westbrook çok daha verimliydi ancak daha önemli olan Serge Ibaka'nın performansıydı. Mavs'in pota altı savunmasının zayıflığını Ibaka çok iyi değerlendirdi ve 9/12 ile 22 sayı üretti. World Peace'in dirseğinden sonra ilk maçına çıkan James Harden da sorumluluk alınacak yerlerde devreye girerek yine çok önemli bir figür olduğunu gösterdi.

Mavericks'te hücum anlamında işler iyi gidiyor ancak savunmada daha gayretli olmak zorundalar. Çünkü geçen seneki gibi bir Tyson Chandler'ları yok ve onun açığını ancak takım olarak içeriyi kapatmak için gayret göstererek kapatabilirler. Jason Kidd bu maçta gayretli göründü, yedi top çaldı, Shawn Marion yine sağlam savunma yaptı ancak asıl önemli olan diğer parçaların savunmada yapabileceklerinin en iyisini yapması. Mavs'in bu maçta yedi dakika oynayan Brandan Wright'ın blokçuluğunu ve atletizmini kullanabileceğini düşünüyorum, Rick Carlisle ona şans verecek mi bunu serinin devamında göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder