30 Nisan 2012 Pazartesi

2012 Playoffs Batı 1. Tur : Clippers 99-98 Grizzlies (1-0)


2012 NBA Playoffları'nın ikinci gününün dördüncü ve son maçında Batı'nın 5 numarası Los Angeles Clippers, FedExForum'da konuk olduğu 4 numara Memphis Grizzlies'i bir ara 27 sayı geriye düştüğü ve son çeyreğine 21 sayı geride girdiği maçta epik bir geri dönüşle 99-98 yendi ve seride 1-0 öne geçti.

Saha avantajını rakibinden çalan Clippers'ta Chris Paul 14 sayı - 11 asist, Nick Young 19 sayı, Blake Griffin 17 sayı - 7 ribaund, Caron Butler 12 sayı, Reggie Evans 7 sayı - 13 ribaundla oynadılar.

Çok ağır bir yenilgi alan Grizzlies'te ise Mike Conley 17 sayı - 8 asist - 5 ribaund, Rudy Gay 19 sayı - 7 ribaund, O.J. Mayo 17 sayı, Marreese Speights 8 sayı - 9 ribaundla mücadele ettiler.

Playoff 1. Tur eşleşmelerindeki ilk maçların sonuncusu, kuşkusuz aralarında en iyisiydi. Clippers Playoff tarihinin en görkemli geri dönüşlerinden birisini yaparak bir ara 27 sayı geriye düştüğü maçı son bölümdeki 28-3'lük muazzam serisiyle deplasmanda kazanarak hem büyük bir başarı elde etti, hem Grizzlies'ten saha avantajını çaldı, hem de müthiş bir moral kazandı. Takım şimdi çok daha coşkulu, çok daha enerjik ve inançlı çıkacak diğer maçlara, genç bir takım olduğunu atlamamak gerek Clippers'ın, Playoff tecrübesini ilk kez yaşayan oyuncularının erkenden Playoff'ta her an her şeyin olabileceğini görmesi gerçekten mühim olabilir.

Sekiz dakikada 24 sayılık farktan geri gelip maç kazanmanın efsaneliği bir tarafa, Grizzlies'in Clippers'ın bu sezon en büyük silahı olan serilerine cevap verememesi asıl büyük sorun onlar adına. Clippers her zaman seri inşa ederek maçları kontrolüne almayı başaran bir takım oldu, momentum kendi lehlerine döndüğü durdurulmaları inanılmaz zorlaşıyor. Grizzlies son çeyrekte tempoyu tamamen yavaşlatarak Clippers'ın hızlı oynama şansı bulmasına ve bir rüzgar yakalamasına izin vermemesi gerekirken aynı oyun sistemini sürdürüp yine sürekli olarak şut kaldırmaya gidince basketbolun cilvesi kendini gösterdi, Clippers soktuğu şutlarla bir anda hava bulup geldi maçı söke söke aldı.

Blake Griffin ilk Playoff maçında zorlandı, istediği tempoyu bulamaması sebebiyle Grizzlies uzunlarına karşın herhangi bir üstünlük kurmayı başaramadı. O 17, CP3 de 14 sayıda kalmasına rağmen Clips benchi takıma tam 48 sayılık katkı sağladı, bu 48 sayının 19'unu kaydeden Nick Young bitime üç dakika kala fark dokuz iken üst üste soktuğu iki üçlükle belki de maçı takımına getiren isim oldu.

4-5 serileri her zaman en çekişmeli seriler olur, Doğu'da Hawks-Celtics, Batı'da Clippers-Grizzlies serileri gerçekten çekişmeli basketbol izletecek bizlere, bunu görebiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder