1 Mayıs 2012 Salı

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Knicks 94-104 Heat (0-2)


2012 NBA Playoffları'nın üçüncü gününün ilk maçında Doğu'nun 2 numarası Miami Heat, 7 numara New York Knicks'i American Airlines Arena'da 104-94 yenerek seride durumu 2-0'a getirdi.

İlk maçtaki gibi bir dominasyon yaratmasa da maçı kontrolü altında tutmayı başaran ve galibiyete uzanan Heat'te Dwyane Wade 25 sayı, Chris Bosh 21 sayı, LeBron James 19 sayı - 9 asist - 7 ribaund, Mario Chalmers 13 sayı - 6 asist, Mike Miller ve Shane Battier 11'er sayıyla oynadılar.

Knicks'te ise Carmelo Anthony 30 sayı - 9 ribaund, Amar'e Stoudemire 18 sayı - 7 ribaund, J.R. Smith 13 sayı - 5 asist, Tyson Chandler 13 sayı - 7 ribaund, Baron Davis 12 sayı - 6 asistle mücadele ettiler.

İki takımın adına yakışır bir maç oldu. Önceki maçta Knicks, Charlotte Bobcats'ten farklı görünmemişti ancak bu maçta biraz olsun kendilerini göstermeyi başardılar. Yine de Heat'in planlı oyununu kaos basketboluyla çözmeyi başaramadılar.

Knicks'te çoğu zaman Carmelo Anthony tek başına oynuyormuş gibi göründü. Yalnızca skor katkısından bahsetmiyorum, Melo'ya pozisyon hazırlama anlamında da yardım eden oyuncu olmadı zaman zaman. Birçok kez isolation üzerinden sayı bulduğunu gördük. İlk yarıda bu formül Knicks'i oyunda tutmaya yetse de ikinci yarıda Melo'nun şut yüzdesi düştü, Knicks problem yaşamaya başladı.

Heat ise bunun tam aksine yardımlaşma anlamında derslik bir oyun çıkarttı. LeBron James tamamen PG görevini omuzlarına aldı, Dwyane Wade'i bitirici rolünde kullandı ve başarılı da oldu. Big Three'nin yanında üç oyuncunun daha çift haneli skor üretmesi Heat için gerçekten çok sevindirici bir gelişme.

Önceki maçtan daha iyi göründü Knicks ancak hala fark var arada. Son saniyede attığı üçlükle yaptığım iddaa kuponunun tek sayıdan yatmasına sebep olan J.R. Smith'e de teessüflerimi bildiririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder