2 Mayıs 2012 Çarşamba

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Celtics 87-80 Hawks (1-1)


2012 NBA Playoffları'nın dördüncü gününün ilk maçında Doğu'nun 4 numarası Boston Celtics, Philips Arena'da 5 numara Atlanta Hawks'ı 87-80 yenerek seriyi 1-1'e getirdi ve saha avantajını ele geçirdi.

Rajon Rondo'dan yoksun oynayan Celtics'te Paul Pierce 36 sayı - 14 ribaund, Kevin Garnett 14 sayı - 12 ribaund - 5 asist, Avery Bradley 14 sayı, Brandon Bass 8 sayı - 6 ribaundla oynadılar.

Hawks'ta ise Josh Smith 16 sayı - 12 ribaund - 5 asist, Joe Johnson 22 sayı - 5 asist, Jeff Teague 18 sayı - 5 ribaundla mücadele ettiler.

İlk maçta Hawks'ın üstünlüğünü gördükten sonra bu maçta daha da rahat bir Hawks galibiyeti bekliyordum. Çünkü ilk maçtaki durumun üstüne bir de Rajon Rondo'nun cezası eklenmişti. Liderini kaybeden Celtics'in ligin en zor deplasmanlarından biri olan Atlanta'da kazanacağını kesinlikle tahmin etmiyordum.

Ancak Celtics maça çok iyi konsantre olduğunu henüz başlangıçtan gösterdi. Celtics'te Paul Pierce liderliğe geçerek mükemmel bir maç çıkarttı ve Celtics deplasmanda çok çok önemli bir maç kazandı. Muhtemelen bu önemli galibiyetin verdiği enerji ve inançla Celtics serinin kalanında çok daha sağlam işler yapacak. Her zaman serilerin ikinci maçları kritik olmuştur, işte bu seri de çok önemli bir ders olacak gibi görünüyor. Celtics kesinlikle favori duruma geçti seride.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder