5 Mayıs 2012 Cumartesi

2012 Playoffs Doğu 1. Tur : Hawks 84-90 Celtics (1-2)


2012 NBA Playoffları'nın yedinci gününün ilk maçında Doğu'nun 4 numarası Boston Celtics, TD Banknorth Garden'da 5 numara Atlanta Hawks'ı bir uzatma sonunda 90-84 yenerek seride 2-1 öne geçti.

Celtics'te Rajon Rondo 17 sayı - 14 ribaund - 12 asistle triple double'a imza atarken, Kevin Garnett 20 sayı - 13 ribaund, Paul Pierce 21 sayı - 5 ribaund, sakatlıktan dönen Ray Allen 13 sayı - 6 ribaundla oynadılar.

Hawks'ta ise Joe Johnson 29 sayı - 8 ribaund, Jeff Teague 23 sayı - 6 asist, Tracy McGrady 12 sayı - 9 ribaund, Marvin Williams 3 sayı - 11 ribaundla mücadele ettiler.

Bu seri kesinlikle 4-5 serisi oluşunun hakkını veriyor. Batı'daki 4-5 serisi çok yakın geçiyor, bu da öyle. Celtics Hawks'tan saha avantajını aldıktan sonra bu başarısını perçinlemek için TD Banknorth Garden'daki ilk maçı bırakmamak zorundaydı. Uzatmalarla da olsa bunu başardılar ve Hawks'ı seride geriye iterek baskı altına soktular.

Paul Pierce'ın kötü şut performansını içeriyi zorlamasıyla elde ettiği 14 serbest atış ve bunların tamamını sayıya çevirmesi gölgeledi. Takım halinde iki takım da çok iyi savunma yaptılar ancak farkı belirleyen iki takımın hücum performansları oldu. Josh Smith'in yokluğunda Hawks'ta yalnızca üç oyuncu çift haneli skor üretmeyi başarabildi, ki Hawks'ın skoru dağıtmayı ne kadar seven bir takım olduğunu biliyoruz.

Serinin önümüzdeki maçı kesinlikle çok önemli olacak keza o maçta da Celtics kazanırsa üst tura sadece bir maç uzaklıkta olacaklar.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder